Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Παναθηναϊκός – Μπάγερν 86-76 (vid)

Παναθηναϊκός – Μπάγερν 86-76 (vid)

Παπαγιάννης, Παναθηναϊκός – Μπάγερν

Ο Παναθηναϊκός στον ρυθμό τού αρχηγού του.

Με τον Γιώργο Παπαγιάννη να κάνει πράγματα και θαύματα στο «Νίκος Γκάλης», ο Παναθηναϊκός νίκησε με 86-76 την Μπάγερν, παίζοντας με διαφορετικό τρόπο απ’ ότι μας έχει συνηθίσει, αφομοιώνοντας περισσότερο τις οδηγίες του Χρήστου Σερέλη και βγάζοντας αρκετές συνεργασίες, πλουραλισμό στο σκοράρισμα, δίχως να χάνει την προσοχή του στο πίσω μέρος του γηπέδου.

Το πρώτο δείγμα δεν ήταν ιδιαιτέρως θετικό, κυρίως σε ό,τι αφορούσε στην άμυνα. Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε με τον Παπαγιάννη να γράφει πρώτος το όνομά του στον πίνακα των σκόρερ, όμως έδωσε πολλά ελεύθερα σουτ στους Γερμανούς, οι οποίοι με καλή κυκλοφορία της μπάλας βρήκαν, τα κενά στην άμυνα και τα εκμεταλλεύτηκαν.

Το 7-5 και στη συνέχεια 12-10, έδειξαν ότι οι δύο ομάδες θα πάνε χέρι χέρι κι αυτό έγινε σχεδόν ως το τέλος του δεκαλέπτου (20-22). Η Μπάγερν, κόντρα στη ροή βρέθηκε στο +6 (21-27), που ήταν κι η μεγαλύτερη υπέρ της διαφορά. Ο Παναθηναϊκός, όμως, άλλαξε πρόσωπα και… πρόσωπο.

Ελληνικός κορμός

Αυτό που φέτος είναι αχίλλειος πτέρνα για τους «πράσινους» ήταν το στοιχείο, που έκανε τη διαφορά. Ο Παναθηναϊκός με τη… δεύτερη πεντάδα κι ελληνικό κορμό (Μαντζούκας, Μποχωρίδης, αφοί Καλαϊτζάκη) «μαζεύτηκε» στην άμυνα και ταυτόχρονα βρήκε λύσεις στην επίθεση. Βοήθησε πολύ ο Γκριγκόνις κι η εικόνα άλλαξε άρδην.

Με 9-0 σερί (30-27) έφερε ισορροπία και στη συνέχεια ανέβασε στροφές, για να φτάσει στο +10 (43-33). Κάπου εκεί αντέδρασαν οι παίκτες του Τρινκιέρι, μείωσαν στο καλάθι (45-43), αλλά αυτό ήταν και το τελευταίο σημείο επαφής.

Πήρε… φωτιά ο Τόμας

Ο Παναθηναϊκός έκλεισε το πρώτο μισό με τρίποντο του Λι (48-43) και συνέχισε με οκτώ αναπάντητους πόντους, για να φτάσει στο 11-0 (46-43). Στο τρίτο δεκάλεπτο ο Τόμας έμοιαζε… αφιονισμένος και με τρία άμεσα κι ένα έμμεσο τρίποντο, ολοκλήρωσε την περίοδο με 12 πόντους. Παράλληλα έδωσε στην ομάδα του την ευκαιρία να πάρει αέρα και να δείχνει ότι «κλείδωσε» τη νίκη.

Το τρίποντο του Λι πήγε το σκορ στο 69-50, αλλά οι Γερμανοί δεν έχουν μάθει να τα παρατάνε. Παρότι το τέλος του δεκαλέπτου τούς βρήκε να κυνηγούν από απόσταση (71-54) εκμεταλλεύτηκαν την κούραση του εξαιρετικού («νταμπλ νταμπλ») Λι και με τρία τρίποντα και σερί 10-0 μείωσαν σε 74-67. Αίφνης το ματς έγινε ντέρμπι.

Ήταν η στιγμή να ολοκληρώσει την εντυπωσιακή του εμφάνιση ο Παπαγιάννης. Δύο συνεχόμενα τρίποντα (3/3 συνολικά) κι ένα «γκολ+φάουλ) έκοψαν κάθε διάθεση των φιλοξενούμενων για ανατροπή (80-67). Το τέλος του αγώνα βρήκε τον «Big Papa» με ρεκόρ πόντων, «νταμπλ νταμπλ» σε πόντους και ριμπάουντ, όπως και τον Λι σε πόντους και ασίστ.

Τα δεκάλεπτα: 21-27, 48-43, 71-54, 86-76.

Δείτε εδώ το στατιστικό τού αγώνα

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Λένα Καραλή
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

National League 1: Τα αποτελέσματα των play off

Το Αιγάλεω έκανε το 2-0 επί της Δάφνης. Τα αποτελέσματα της National League 1. Το Αιγάλεω …