Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Παναθηναϊκός – Ερυθρός Αστέρας 75-66 (vid)

Παναθηναϊκός – Ερυθρός Αστέρας 75-66 (vid)

Παπαγιάννης - Πετρούσεφ, Παναθηναϊκός - Ερυθρός Αστέρας

Ο Παναθηναϊκός νίκησε με… ματς ενός ημιχρόνου!

Μπορεί στο πρώτο μισό να ήταν απογοητευτικός, αλλά σημασία έχει ότι πήρε αυτό που ήθελε, απέναντι στον… ιδανικό αντίπαλο. Ο Παναθηναϊκός επικράτησε με 75-66 του Ερυθρού Αστέρα, έχοντας σε πολύ καλή βραδιά τον Γιώργο Παπαγιάννη, παίζοντας (όταν έπαιξε) με μυαλό, απέναντι σε μια ομάδα που -όπως εκνευρισμένα και μονολεκτικά είπε ο προπονητής της- σταμάτησε να παίζει.

Η απόφαση του Χρήστου Σερέλη να αφήσει εκτός 12άδας τον Μπέικον, ήταν το μήνυμα ότι κανείς δεν μπορεί να νιώθει ασφαλής. Ήταν πρόδηλο ότι ο Παναθηναϊκός έπρεπε να παίξει μπάσκετ αρχών κι όχι ενστίκτου. Και το σκεπτόμενο μπάσκετ σημαίνει να περάσει η μπάλα στον Παπαγιάννη, όπερ κι εγένετο.

Διαζύγιο με το τρίποντο

Η εικόνα στο πρώτο ημίχρονο δεν ήταν καλή. Οι «πράσινοι» είχαν πάρει… διαζύγιο με το τρίποντο, με αποτέλεσμα οι Σέρβοι να κλείνουν στο «ζωγραφιστό» και να μην υπάρχουν χώροι. Αυτό, σε συνδυασμό με την πολύ καλή απόδοση του Νέντοβιτς, αλλά και τα παροιμιώδη αμυντικά κενά, που από την αρχή έχει ο Παναθηναϊκός, διαμόρφωσαν… ασφυκτική κατάσταση.

Το πρώτο δεκάλεπτο έληξε με 9-17, σκορ που δεν παραπέμπει σε αγώνα αυτού του επιπέδου. Ο Παπαγιάννης είχε πετύχει 6/9 πόντους, αλλά στο τέλος του ημιχρόνου εκνεύρισε όλη την εξέδρα.

Ο Παναθηναϊκός είχε 11 άστοχες προσπάθειες πριν πετύχει το μοναδικό τρίποντο του πρώτου μέρους (Ουίλιαμς). Το τέλος του ημιχρόνου βρήκε τους «πράσινους» με 1/14 και τον Ερυθρό Αστέρα με 6/12 τρίποντα. Αλλά αυτό, ήταν ένα στοιχείο. Με το σκορ στο 29-40 (με καλάθι του Λι), έμεναν 2.5’’ για να ολοκληρωθεί το πρώτο μισό.

Πάσα ολόκληρου γηπέδου κι ο Λι έκανε φάουλ στον Πετρούσεφ, τη στιγμή που επιχειρούσε να πετύχει καλάθι. Απίστευτη αμυντική αδράνεια, αλλά είχε κι άλλο. Αστόχησε και στις δύο βολές κι ο Βιλντόζα πήρε ριμπάουντ και πέτυχε καλάθι με φόλοου, με τον Παπαγιάννη κοιμώμενο. Ο Παναθηναϊκός πήγε στα αποδυτήρια με απόσταση 13 πόντων (29-42) και τον κόσμο να… σφυρίζει.

Αλλαγή σκηνικού

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ερυθρός Αστέρας δεν μπήκε στο γήπεδο. Ο Ιβάνοβιτς άφησε (κανείς δεν ξέρει γιατί) τον Νέντοβιτς των 12 πόντων στον πάγκο, Βιλντόζα και Καμπάτσο έμοιαζαν να κάνουν αγγαρεία, αλλά την ίδια στιγμή το ταμπλό έδειχνε 29-45 (τρίποντο Ιβάνοβιτς).

Ο Παναθηναϊκός άρχισε να βρίσκει στόχο από την περίμετρο, με τον Τόμας να δίνει λύσεις. Σε χρόνο μηδέν το σκορ έγινε 37-48, οι γηπεδούχοι ήταν και πάλι στο κόλπο. Ο Σερέλης δεν δίστασε να πάει με small ball, τον Μαντζούκα να είναι ενεργός, τη στιγμή που οι φιλοξενούμενοι έχαναν τη μία επίθεση μετά την άλλη.

Το 37-51 έγινε 52-55 στο τέλος του τρίτου δεκαλέπτου, ο Παναθηναϊκός πέρασε με καλάθι του Παπαγιάννη για πρώτη φορά μπροστά στην τέταρτη περίοδο (56-55). Τελευταία αντίδραση των Σέρβων ήταν το τρίποντο του Ντόμπριτς (59-58), το σκορ πήγε στο 73-60 κι οι «ερυθρόλευκοι» δεν είχαν διάθεση να κυνηγήσουν την ανατροπή.

Τα δεκάλεπτα: 9-17, 29-43, 52-55, 75-66.

Δείτε εδώ το στατιστικό τού αγώνα

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Λένα Καραλή
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

ΕΟΚ: Ακατάλληλοι, ανεπαρκείς, επικίνδυνοι

Φανταστείτε να μην ήταν το κορυφαίο πρωτάθλημα της ΕΟΚ η Elite League… Λοιδορούσαμε τους (…