Κεντρική Γυναίκες Γκούσταφσον-Πότερ: Ένα ντέρμπι αιωνίων, ένα κόργκι και η ισορροπία μπάσκετ – ζωής (pics, vid)

Γκούσταφσον-Πότερ: Ένα ντέρμπι αιωνίων, ένα κόργκι και η ισορροπία μπάσκετ – ζωής (pics, vid)

Γκούσταφσον

Όλα όσα είπαν οι Γκούσταφσον και Πότερ.

Η σειρά των τελικών της Α1 Γυναικών αρχίζει αύριο (19/3) και το ντέρμπι αιωνίων είναι έτοιμο για το δικό του τζάμπολ. Η Μέγκαν Γκούσταφσον και η Έμιλι Πότερ είναι δύο… ξένες στην ίδια πόλη, αλλά τις ενώνει η αγάπη για το μπάσκετ. Όπως τις ενώνει και τις χωρίζει ταυτόχρονα το ντέρμπι Ολυμπιακού – Παναθηναϊκού ή Παναθηναϊκού-Ολυμπιακού αν προτιμάτε. Δύο αθλήτριες που έχουν ξεχωρίσει μιλάνε για το ντέρμπι που γνώρισαν στη χώρα μας, πώς το αισθάνονται οι ίδιες, αλλά μιλάνε και για κάτι ακόμη: Την ισορροπία ανάμεσα στο μπάσκετ και τη ζωή, την πνευματική υγεία για την οποία η Πότερ έχει μιλήσει δημοσίως αρκετές φορές και μέσα από το blog της, αλλά και την Pancake, ένα πανέμορφο κόργκι, που έχει το δικό της λογαριασμό στο twitter και δίνει χαρά και συντροφιά στην Γκούσταφασον εκτός παρκέ.

-Πώς νιώθετε με την σειρά των τελικών να βρίσκεται προ των πυλών;

Μ.ΓΚ.: «Είμαστε πολύ ενθουσιασμένες και πολύ χαρούμενες που βρισκόμαστε σε αυτό το σημείο σε αυτή τη χρονική στιγμή της σεζόν».

Ε.Π.: «Ναι, συμφωνώ, γι’ αυτό προσπαθούμε όλη τη χρονιά, και τώρα είναι η ώρα να το απολαύσουμε και να δικαιωθεί η δουλειά που έχουμε κάνει ως εδώ».

-Πόσο διαφορετική ήταν για εσάς η πρώτη εμπειρία του ντέρμπι ανάμεσα στις δύο ομάδες από όσα είχατε ζήσει μέχρι τώρα;

Μ.ΓΚ.: «Θα έλεγα πως εδώ οι φίλαθλοι είναι λίγο πιο θορυβώδεις σε σχέση με τις ΗΠΑ. Είναι ωραία εμπειρία. Για μένα ειδικά που είναι η πρώτη μου χρονιά στην Ελλάδα. Βλέπω πόσο πάθος έχουν οι φίλαθλοι και τρεφόμαστε από αυτή την ενέργεια».

Ε.Π.: «Αγαπώ τους φίλους της ομάδας μας! Νομίζω πως έχουμε τους καλύτερους φιλάθλους στην Ελλάδα και είμαι ευγνώμων για το πόσο προσπαθούν να μας στηρίξουν».

Μ.ΓΚ.: «Συμφωνώ να διαφωνώ» (γελώντας)

Ε.Π.: «Πρέπει να ευχαριστήσω τους φίλους μας» (γελώντας)

DSC 0010
Γκούσταφσον-Πότερ: Ένα ντέρμπι αιωνίων, ένα κόργκι και η ισορροπία μπάσκετ – ζωής (pics, vid) 3

-Στα δύο παιχνίδια της κανονικής περιόδου φάνηκε μια σχετική ισορροπία ανάμεσα στις ομάδες. Τι είναι αυτό το κάτι παραπάνω που πρέπει να κάνει η ομάδα σας για να φτάσει στον τίτλο;

Ε.Π.: «Δεν μπορώ να προδώσω όλα τα… μυστικά μας… Αλλά νομίζω ότι πρέπει να συνεχίσουμε να παίζουμε ως ομάδα και να κρατήσουμε το μομέντουμ που έχουμε τους τελευταίους δύο μήνες. Έχουμε πολλά διαφορετικά όπλα στην ομάδα μας, πολλές αθλήτριες που μπορούν να βγουν μπροστά και να σκοράρουν, κάτι που δυσκολεύει οποιονδήποτε αντίπαλο. Σε κάθε παιχνίδι μια διαφορετική παίκτρια μπορεί να βγει μπροστά».

Μ.ΓΚ.: «Νομίζω για εμάς ότι πρέπει να πάμε με το ένστικτό μας. Πηγαίνουμε καλά στις προπονήσεις τελευταία. Κερδίζουμε η μία από την άλλη, μένουμε μαζί. μάθαμε Είχαμε κάποια παιχνίδια με πολύ δυνατούς αντιπάλους, παίξαμε επίσης μεταξύ μας φέτος και μάθαμε πολλά από αυτά. Και οι δύο ομάδες μπορούν να μάθουν από τα λάθη τους. Η ποστ σίζον είναι μια διαφορετική σεζόν για εμάς και για κάθε ομάδα. Ανυπομονώ πραγματικά να αρχίσουν τα παιχνίδια».

Ε.Π.: «Θα είναι διαφορετικό ένα παιχνίδι την Κυριακή, θα πρέπει να προσαρμοστούμε στη διάρκεια της σειράς και θα υπάρχουν μάχες και σωματικά αλλά και πνευματικά στις οποίες θα πρέπει να ανταπεξέλθουμε απέναντι σε έναν πολύ δυνατό αντίπαλο».

-Πώς θα περιγράφατε σε κάποιον που δεν το έχει ζήσει την ατμόσφαιρα στα ντέρμπι;

Μ.ΓΚ.: «Η καλύτερη σύγκριση που μπορώ να κάνω είναι με το Αϊόβα και το Αϊόβα Στέιτ, λόγω της αντιπαλότητας που υπάρχει στο πρωτάθλημα NCAA. Μιλάμε όμως για ένα διαφορετικό επίπεδο αντιπαλότητας εδώ. Το απολαμβάνω να παίζω μπροστά στον κόσμο μας, αλλά είναι καλό και όταν η εξέδρα είναι εναντίον σου, γιατί τρέφεσαι από αυτή τη ενέργεια. Ακόμη κι όταν φωνάζουν εναντίον σου, αλλά πολύ περισσότερο όταν φωνάζουν υπέρ σου!»

Ε.Π.: «Δεν νομίζω ότι υπάρχει καλύτερο συναίσθημα από το να καταφέρνεις να σιωπάς ένα γεμάτο γήπεδο όταν παίζεις εκτός έδρας. Να νικάς εκτός έδρας είναι δύσκολο ιδιαίτερα στην Ελλάδα ως επαγγελματίας είναι πολύ μοναδική εμπειρία αυτή η ατμόσφαιρα και αυτοί οι φίλαθλοι. Το βλέπεις στο ανδρικό αλλά το βλέπεις και στο γυναικείο μπάσκετ ή και στο γυναικείο βόλεϊ, σε οποιαδήποτε ομάδα του συλλόγου».

-Έμιλι, μιλάς ανοιχτά για θέματα πνευματικής υγείας μέσα από το σάιτ σου και το blog σου και είναι ένα θέμα που μοιάζει να σε αγγίζει ιδιαίτερα. Οι αθλητές πρέπει να μιλάνε γι’ αυτά τα θέματα έτσι δεν είναι;

ΕΠ: «Ναι, πιστεύω σίγουρα ότι πρέπει να μιλάμε. Δεν σημαίνει ότι επειδή είμαστε αθλητές δεν παλεύουμε με θέματα τέτοια όπως και γενικός πληθυσμός. Όταν έχεις μια πλατφόρμα  πρέπει να την χρησιμοποιείς για αυτά τα θέματα. Είχα τα δικά μου προβλήματα κάποια στιγμή, όταν παίζεις και μακριά από τη χώρα σου μπορεί να είναι πολύ δύσκολα. Το να βγεις έξω, να επισκεφθείς τα αξιοθέατα για παράδειγμα, να έχεις μια καλή ζωή εκτός μπάσκετ, βοηθάει να έχεις καλύτερη διάθεση, να έχεις μια ισορροπία Θα με βοηθήσει περισσότερο μια ισορροπία. Να χαρώ το χρόνο μου μακριά από το γήπεδο. Να ξεφύγω από το μπάσκετ. Είναι η δουλειά μου παίρνει πολύ χρόνο αλλά δεν είμαι μόνο το μπάσκετ».

-Μέγκαν, φαίνεται πως στη δική ισορροπία βοηθάει το κόργκι σου, η Pancake, η οποία είναι μαζί σου όπου κι αν πας και έχει και δικό της λογαριασμό twitter…

Μ.ΓΚ.: «Θα πρέπει να συμφωνήσω με την Έμιλι. Το να έχεις ζωή έξω από το μπάσκετ ή οποιοδήποτε άλλο άθλημα, είναι πολύ σημαντικό να νιώθεις πάθος και για κάτι άλλο. Αν  είσαι μόνο μπάσκετ μπορεί να σου κάνει κακό. Πρέπει να έχεις μια ισορροπία, μια καλή ζωή και η Pancake μου κάνει παρέα στα ταξίδια μου, είναι συνέχεια μαζί μου στο εξωτερικό και στο WNBA, την αγαπώ κα βοηθά στα πάνω και κάτω στο μπάσκετ. Αν έχει περισσότερους ακόλουθους στο twitter; (γελάει) Δεν ξέρω, είναι πιθανό. Είναι τόσοι πολλοί που την αγαπούν, είναι πολύ χαριτωμένη. Είμαι προκατειλημμένη αλλά νομίζω πως είναι το πιο χαριτωμένο σκυλί που υπάρχει».

-Ποια είναι η υπόσχεση που θα δίνατε μπαίνοντας στη σειρά των τελικών της Α1 Γυναικών;

Ε.Π.: «Υπόσχομαι ότι θα γίνει μια υπέροχη σειρά και αξίζει να τη δουν. Θέλω να πάνε όλοι στο γήπεδο νωρίς και να δουν τους αγώνες, θα είναι πολύ ωραίο να τους παρακολουθήσουν».

ΜΓΚ: «Συμφωνώ! Έχουμε έμπειρες αθλήτριες από τέτοιους αγώνες. Εγώ προσωπικά δεν έχω εμπειρία από το ελληνικό πρωτάθλημα, αλλά έχω εμπειρία από άλλες χώρες που έχω παίξει, όπως και άλλες αθλήτριες. Ελπίζω να έχουμε πολύ κόσμο στο πρώτο εντός έδρας παιχνίδι μας».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Γυναίκες

Δειτε επισης

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 68-65

«Ζωντανός» στην παράταση παρέμεινε ο Παναθηναϊκός. Στην παράταση κρίθηκε ο δεύτερος τελικό…