Κεντρική Ασίστ Εκτός παρκέ Εκλογές 2023: Ο Μητσοτάκης ανακοίνωσε επίσημα την ημερομηνία της πρώτης κάλπης στις 21 Μαΐου

Εκλογές 2023: Ο Μητσοτάκης ανακοίνωσε επίσημα την ημερομηνία της πρώτης κάλπης στις 21 Μαΐου

ekloges

Ανακοινώθηκε τώρα η ημερομηνία των εκλογών 2023 από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, κατά τη διάρκεια του Υπουργικού Συμβουλίου.

Συγκεκριμένα, οι εκλογές θα γίνουν την Κυριακή 21 Μαΐου 2023, όπως αποκάλυψε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο σημερινό Υπουργικό Συμβούλιο, που ήταν το τελευταίο πριν από την πρώτη κάλπη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργ΄ός ήθελε να ανακοινώσει σήμερα την ημερομηνία των εκλογών, ώστε το τοπίο να είναι ξεκάθαρο το επόμενο δίμηνο, όπως έγραψε σήμερα το πρωί το Dnews.

Τελικά, όπως φάνηκε, ανάμεσα στις δύο βασικές ημερομηνίες για τις εκλογές, την 21η Μαΐου και την 28η Μαΐου, ο πρωθυπουργός επέλεξε την 21η του Μάη.

Αυτό σημαίνει ότι η δεύτερη κάλπη -εφόσον χρειαστεί- θα στηθεί στις 9 Ιουλίου.

Σημειώνεται ότι βασικό θέμα της σημερινής συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου είναι η παρουσίαση από τον υπουργό Εσωτερικών Μάκη Βορίδη και τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Θεόδωρο Σκυλακάκη, δράσεων για τη δημόσια διοίκηση:

α) Ερανιστικό νομοσχέδιο,

β) Καθορισμός των αρμόδιων υπηρεσιών και των συγκεκριμένων ποσοτικών στόχων για την εφαρμογή του Συστήματος Κινήτρων και Ανταμοιβής Υπαλλήλων στο πλαίσιο του Ενοποιημένου Σχεδίου Κυβερνητικής Πολιτικής,

γ) Ενημέρωση για τον πανελλήνιο γραπτό διαγωνισμό του Ανωτάτου Συμβουλίου Επιλογής Προσωπικού,

δ) Αποτίμηση παρεμβάσεων για την εξοικονόμηση ενέργειας στα κτήρια του δημοσίου τομέα, ε) Δράσεις για την ανάπτυξη του ανθρώπινου δυναμικού και τη λειτουργία του κράτους.

Πηγή: dikaiologitika.gr

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Εκτός παρκέ

Δειτε επισης

Ο Αναστόπουλος… επιστρέφει στην Ευρώπη

Ο Παναγιώτης Αναστόπουλος ξανά στο προσκήνιο. Είναι από εκείνους τους ανθρώπους που εκών ά…