Κεντρική Elite League Χουχουλής: «Εμείς βάζουμε μικρά βήματα, για να πατάμε στη Γη»

Χουχουλής: «Εμείς βάζουμε μικρά βήματα, για να πατάμε στη Γη»

dimitris xouxoulis panerythraikos

Ο Δημήτρης Χουχουλής μίλησε για τη νίκη επί της Μεγαρίδας και τους στόχους του Πανερυθραϊκού

Ο Πανερυθραϊκός επέστρεψε στα θετικά αποτελέσματα απέναντι στη Μεγαρίδα ύστερα από τέσσερα ανεπιτυχή αποτελέσματα. Ο προπονητής της ομάδας της Νέας Ερυθραίας, Δημήτρης Χουχουλής, στάθηκε στο γεγονός ότι έχει ερωτηθεί για τις τέσσερις σερί ήττες και όχι για τις τέσσερις σερί νίκες που είχαν κάνει. Παράλληλα, αναφέρθηκε στους στόχους της ομάδας, αλλά και το επόμενο παιχνίδι με τον Αίαντα Ευόσμου.

Αναλυτικά:

«Είναι, σίγουρα, μια νίκη που μας βοηθά ψυχολογικά. Στα προηγούμενα παιχνίδια, όπου χάσαμε, δε θεωρώ ότι χάλασε κάτι για την ομάδα μας, απλά παίζουν και οι αντίπαλοι. Η ομάδα μας, από την πλευρά της, έχει τα δικά της στάνταρ και το δικό της πλάνο, βάζοντας στο παρκέ παιδιά, που δεν έχουν ξαναζήσει τέτοιες καταστάσεις, όπως η διαχείριση τεσσάρων σερί ηττών, όπως και αντίστοιχα τεσσάρων σερί νικών. Ενδεχομένως να έχουμε μπερδευτεί ως προς το τι συζητάμε για αυτά τα παιδιά, καθώς έχουν κάνει μια σπουδαία πορεία για την οποία είμαστε περήφανοι, εκπροσωπώντας με τον καλύτερο τρόπο το πλάνο του συλλόγου, και για αυτό το λόγο η περιρρέουσα ατμόσφαιρα αρχίζει να λέει γιατί ο Πανερυθραϊκός είχε τέσσερις ήττες. Και θα πω εγώ το “γιατί”. Έχουμε μέσο όρο ηλικίας στα 22.5 χρόνια, δεν έχουμε ξένους και η ψυχολογία αυτών των παιδιών, εξαιτίας των γνωστών παραγόντων, είναι ευμετάβλητη. Όπως, λοιπόν, αναρωτιούνται πολλοί γιατί χάσαμε τέσσερα σερί ματς, δεν είδα κανέναν να αναρωτιέται γιατί κερδίσαμε τέσσερις σερί αγώνες, εκ των οποίων δύο στο Ιβανώφειο και την Αμαλιάδα, με διαφορά μάλιστα έναντι του Κοροίβου. Όλα αυτά δε βοηθούν κανέναν στην ομάδα, και κυρίως τα παιδιά, με αποτέλεσμα προσωπικά να έχω διπλό ρόλο, τόσο ως προπονητή όσο και του ανθρώπου που θα τους προετοιμάσει πνευματικά για όσα ακούνε, ώστε να είναι συγκεντρωμένοι στο παρκέ. Έχουμε, πια, άλλα έξι παιχνίδι, με τους στόχους να παραμένουν ίδιοι, αρχικά να είμαστε εκτός play out, ύστερα να μπούμε στην οκτάδα και στο τέλος να μπούμε στο Final Four και ό,τι γίνει εκεί. Εμείς βάζουμε μικρά βήματα, για να πατάμε στη Γη και να τα υλοποιούμε».

Για τον επόμενο αγώνα με τον Αίαντα Ευόσμου: «Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι και σκληροί στην άμυνα, όπως ήμασταν κόντρα στη Μεγαρίδα. Δεν πρέπει οι παίκτες να απογοητεύονται, όταν κάτι δεν πάει καλά, όπως έγινε στις προηγούμενες ήττες μας. Στην ηλικία που έχουν τα περισσότερα παιδιά, άλλωστε, παίζει σπουδαίο ρόλο η ψυχολογική προσέγγιση. Αυτό που έχουν να κάνουν αυτά τα παιδιά, είναι να κοιτάζουν το επόμενο παιχνίδι και να κάνουν “παύση” στην εικόνα μετά από κάθε αποτέλεσμα, να μην τους νοιάζει τι λένε οι υπόλοιποι, όταν κερδίζουμε και είμαστε πρώτοι για 22 αγωνιστικής, ή χάνουν και μένουν πιο πίσω. Ίδια είναι η ομάδα, δε γίναμε στο ματς αυτό καλύτεροι ή στα προηγούμενα χειρότεροι, απλά παρουσιάζουμε κάτι διαφορετικό στον χώρο, που υποστηρίζουν η διοίκηση και ο πρόεδρος, ενώ εμείς εόμαστε εδώ να το υλοποιήσουμε. Μακάρι να καταφέρουμε να πετύχουμε τους στόχους μας».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Ιωαννίδης
Περισσότερα σε Elite League

Δειτε επισης

Elite league: Τα αποτελέσματα των Play off/ Play out

Στο Final Four της Elite League πέρασε ο Ερμής Σχηματαρίου. Ο Ερμής Σχηματαρίου επικράτησε…