Κεντρική Ελλάδα Κύπελλο Τελικός: Η ώρα της στέψης

Τελικός: Η ώρα της στέψης

Μπαρτζώκας, Σπανούλης, τελικός

Τελικός, μια ιστορία με… ιστορία.

Αν δει κανείς ψυχρά αγωνιστικά τα δεδομένα, το μεγάλο ματς του Final-8 ήταν ο ημιτελικός ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι κανείς υποτιμά την παρουσία του Περιστερίου στον τελικό του Κυπέλλου. Όπως και να ‘χει, όμως, οι «ερυθρόλευκοι» είναι το απόλυτο φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου.

Βεβαίως, πρόκειται για έναν αγώνα. Μπορεί κανείς να ανατρέξει στο παρελθόν και να θυμηθεί ότι τη χρονιά που ο Ολυμπιακός τα σάρωσε όλα (1997), ο πιο δύσκολος τελικός ήταν του Κυπέλλου, απέναντι στον Απόλλωνα (στο ΟΑΚΑ). Ή τη νίκη του Πανιωνίου επί του ΠΑΟΚ στο ΣΕΦ.

Αν δεν θέλει να πάει τόσο πίσω, ας μείνουμε στο ότι το Περιστέρι ήταν η μοναδική ομάδα, που απείλησε με ήττα τον Ολυμπιακό στο πρωτάθλημα. Αρκούν αυτά για να έχουμε ανταγωνιστικό τελικό; Θα το μάθουμε από το τζάμπολ (19:15, ζωντανά από την ΕΡΤ3) και μετά. Αυτό που σίγουρα γνωρίζουμε είναι πως οι «ερυθρόλευκοι» θα υπερασπιστούν τον τίτλο τους, έχοντας απέναντι ένα από τα σημαντικότερα κομμάτια της ιστορίας τους.

Ο Βασίλης Σπανούλης δοξάστηκε στον Ολυμπιακό και τώρα κυνηγά τον πρώτο του τίτλο ως προπονητής, απέναντι στη μεγάλη του αγάπη. Κάτι σαν «Κράμερ εναντίον Κράμερ». Ήταν χαρακτηριστικό κι αυτό που είπε ο Κώστας Παπανικολάου, λίγο μετά τον ημιτελικό. «Ο Βασίλης είναι αδερφός μου, αλλά θα μιλήσουμε μετά τον τελικό».

Σε αγωνιστικό επίπεδο, ο Ολυμπιακός μοιάζει να είναι μια κλάση πάνω. Το Περιστέρι έτσι κι αλλιώς μετρά ως επιτυχία τη συμμετοχή στον τελικό, μένει να δούμε αν μπορεί να ζητήσει και κάτι περισσότερο…

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Λένα Καραλή
Περισσότερα σε Κύπελλο

Δειτε επισης

Στη Νεπτούνας του Γιώργου Βόβορα μετακομίζει ο Καμπερίδης

Ο Γιώργος Καμπερίδης ανακοινώθηκε από τη Νεπτούνας του Βόβορα. Ο Γιώργος Καμπερίδης μετακό…