Κεντρική Γυναίκες Τελευταίο ματς για τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ

Τελευταίο ματς για τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ

USK Πράγας Ολυμπιακό

Τελευταίο εν Ελλάδι ματς για τον Ολυμπιακό στην Ευρωλίγκα.

Τελευταίος αγώνας του Ολυμπιακού την Τετάρτη 17:00 στο ΣΕΦ, και προτελευταίος στην Ευρωλίγκα για τη φετινή σεζόν. Αντίπαλος του μία από τις κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης, η περσινή φιναλίστ του φάιναλ φορ της διοργάνωσης USK Πράγα.

Οι Τσέχες έχουν στον πάγκο τους την καλύτερη γυναίκα κοουτς στην Ευρώπη τα τελευταία χρόνια, τη Ναταλία Χεϊκοβα μέλος του Hall of Fame της FIBA.

Με παίκτριες από το πάνω ράφι όπως το δίδυμο ψηλών των Κονέκτικατ Σαν Τόμας, Τζόουνς, τη Σλοβενα πόιντ γκαρντ Ομπλακ, την Ισπανίδα Κόντε, την Αγγλίδα Φαγκμλπέιν και μερικές από τις καλύτερες παικτριες της Τσεχίας.

Ο Ολυμπιακός θα προσπαθήσει για το καλύτερο φινάλε την Τετάρτη, και την άλλη εβδομάδα στη Βαλένθια, σε μία χρονιά που εκτός από την πρόκριση στους ομίλους της Ευρωλίγκας δεν του πήγε αγωνιστικά όπως ενδεχομένως θα προσδοκούσε, παρότι είχε στις τάξεις του τη Μέγκαν Γκούσταφσον, πρώτη σε πολλές κατηγορίες της διοργάνωσης.

Εδώ να επαναλάβω την προσωπική μου θέση, πως το ελληνικό μπάσκετ γυναικών όπως λειτουργεί στη χώρα μας όσο και η απήχηση που έχει στον κόσμο, δεν είναι σε θέση να σταθεί σε επίπεδο Ευρωλίγκας. Σε αυτή συμμετέχουν ομάδες από κράτη τα οποία έχουν το γυναικείο πολύ ψηλά, θα έλεγα εφάμιλλο του ανδρικού.
Το Eurocup women για εμάς είναι μία χαρά.

Μεγάλο παιχνίδι στην Πολωνία όπου οι δύο ισόβαθμες στην τέταρτη θέση στον όμιλο του Ολυμπιακού, η Πολκοβιτσε της Σπανού και η Μπούρζ θα μονομαχήσουν για το τελευταίο εισιτήριο που οδηγεί στα πλέι οφ.
Στον άλλο όμιλο η Αβενίδα της Φασούλα παίζει στο Μίσκολτς και η Σκίο των Δικαιουλάκου, Πρέκα στο Μεχελεν θα προσπαθήσουν να σφραγίσουν την είσοδο τους στα πλέι οφ, που θυμίζω ότι περνάνε οι τέσσερις πρώτες ομάδες από τους δύο ομίλους.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μιχάλης Κυριακάκης
Περισσότερα σε Γυναίκες

Δειτε επισης

Μπασκόνια – Βίρτους Μπολόνια 89-77

Ο Χάουαρντ έδωσε το εισιτήριο στη Μπασκόνια για την πρόκριση. Η Μάρκους Χάουανρτ έκανε ότι…