Κεντρική Ελλάδα Κύπελλο Περιστέρι – Ολυμπιακός 57-85

Περιστέρι – Ολυμπιακός 57-85

Βεζένκοφ, Μπίλαν, Ολυμπιακός, Περιστέρι

Ο Ολυμπιακός είναι (ξανά) Κυπελλούχος Ελλάδας.

Ο τίτλος κρίθηκε χθες, δίχως με αυτό να υποτιμούμε κατ’ ελάχιστον την προσπάθεια του Περιστερίου. Ο Ολυμπιακός, από τη στιγμή που πέρασε το εμπόδιο του Παναθηναϊκού, δεν μπορούσε παρά να κάνει το 2/2 και μετά το Super Cup, να κατακτήσει το Κύπελλο, επαναλαμβάνοντας το περσινό του κατόρθωμα, στο ίδιο γήπεδο.

Αν κάτι είναι εντυπωσιακότερο των αγωνιστικών επιτευγμάτων των «ερυθρόλευκων», είναι η προσήλωσή τους στον στόχο. Κι αυτό δεν περιμέναμε τον τελικό στα «Δύο Αοράκια» για να το διαπιστώσουμε, όμως όταν έχεις νικήσει τον Παναθηναϊκό, υπάρχει πάντα κίνδυνος εφησυχασμού. Όχι αυτός ο Ολυμπιακός

Στα πρώτα 3.41΄΄, μέχρι να υποχρεωθεί ο Σπανούλης να καλέσει γρήγορο τάιμ άουτ, ο Κάνααν είχε κλέψει δύο φορές την μπάλα από τον Φραντσίσκο, ο Ολυμπιακός είχε φτάσει στο 2-10, με εκτελεστή τον Βεζένκοφ. Ό,τι κι αν προσπαθούσε να κάνει το Περιστέρι η κατάληξη ήταν ίδια.

Ο Ολυμπιακός ολοκλήρωσε την πρώτη περίοδο με 10-26, με τον Βεζένκοφ να πετυχαίνει όσους πόντους πέτυχε η ομάδα των δυτικών προαστίων και τον Φαλ να κυριαρχεί στο «ζωγραφιστό». Είχαν μπει οι βάσεις, αλλά κανένα ματς δεν τελειώνει στο δεκάλεπτο.

Βεζένκοφ στο… τετράγωνο

Ο Μπαρτζώκας κατά την πάγια τακτική του έδωσε όλη τη δεύτερη περίοδο στον Σάσα για να ξεκουραστεί, αλλά ο Ολυμπιακός είχε και… δεύτερο Βεζένκοφ. Ο Πίτερς μπήκε «καυτός», με 3/3 τρίποντα κι εντέλει με 11 πόντους στην περίοδο, κουβάλησε το μεγαλύτερο επιθετικό φορτίο.

Στα μισά του δρόμου το σκορ ήταν 11-41, με τους τυπικά φιλοξενούμενους να τρέχουν σερί 15-1. Το Περιστέρι έμεινε περίπου στα ίδια επίπεδα και το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με το σκορ στο 21-45. Ο Ολυμπιακός το έκανε να φαίνεται πολύ εύκολο, είχε ήδη παράσταση νίκης και πρόβα τίτλου.

Το πόδι στο γκάζι ο Ολυμπιακός

Λες κι είχε βάλει… στοίχημα ο Μπαρτζώκας. Το πρώτο δεκάλεπτο ξεκίνησε με 2-10, το δεύτερο με 1-10 και το τρίτο με 2-10. Δείγμα του ότι ο Ολυμπιακός δεν ήταν διατεθειμένος να αφήσει το παραμικρό περιθώριο στο Περιστέρι να πιστέψει ότι μπορεί να διεκδικήσει κάτι.

Ο Φαλ ήταν συγκλονιστικός. Πέτυχε 13 πόντους με 6/8 δίποντα, πήρε 5 ριμπάουντ, μοίρασε 4 ασίστ και 3 κοψίματα, καταγράφοντας 21 στο σύστημα αξιολόγησης. Ο Βεζένκοφ με 20 πόντους, 5 ριμπάουντ, 5 ασίστ και 25 στην αξιολόγηση ήταν καταλυτικός. Απολαυστικός ήταν ο Πίτερς, ο οποίος είχε 26 πόντους με 8/11 τρίποντα, 5 ριμπάουντ κι «έγραψε» 28 στο σύστημα αξιολόγησης.

Ο Ολυμπιακός έπαιξε μέχρι το 32’ και μετά έσβησε τη μηχανή, με αποτέλεσμα το 40-79 να μειωθεί, αλλά ουδείς είχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το μέγεθος (έτσι κι αλλιώς τεράστιο) της έκτασης νίκης. Αυτό που μετρούσε ήταν η κατάκτηση του τροπαίου κι οι «ερυθρόλευκοι» απλά έπρεπε να περιμένουν μέχρι την απονομή.

Τα δεκάλεπτα: 10-26, 21-45, 35-48, 57-85.

Δείτε εδώ το στατιστικό του αγώνα

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε Κύπελλο

Δειτε επισης

Άρης – Προμηθέας 89-85

Σπουδαία νίκη για τον Άρη, σε τρίτο παιχνίδι θα κριθεί η πρόκριση. Μπορεί ο Άρης να απώλεσ…