Κεντρική Basket League Παναθηναϊκός Κώστας Καλάθης, ή Νικ Σλούκας;

Κώστας Καλάθης, ή Νικ Σλούκας;

Καλάθης, Σλούκας

Τι κοινό έχει ο Νικ Καλάθης κι ο Κώστας Σλούκας;

Αν γυρίσει κανείς τον χρόνο πίσω, θα θυμηθεί ότι εμείς γράψαμε πρώτοι (σε πείσμα όλων όσων επιχειρούσαν να το υποβαθμίσουν ή να το διαψεύσουν) ότι ο Ολυμπιακός είχε συμφωνήσει με τον Κώστα Σλούκα. Αυτό, βεβαίως, δεν σημαίνει τίποτα, όσον αφορά την υπόθεση Καλάθης, όμως υπάρχουν κάποιες… διαβολικές συμπτώσεις κι ομοιότητες, που ίσως να παίζουν ρόλο.

Ότι ο Καλάθης είναι ο πρώτος στόχος του Παναθηναϊκού για το καλοκαίρι, το διαβάσατε πρώτα εδώ. Αναλύσαμε διεξοδικά γιατί οι «πράσινοι» έχουν… ανάγκη τον διεθνή πλέι μέικερ. Όπως τότε είχε ανάγκη ο Ολυμπιακός τον Σλούκα, γύρω από τον οποίο χτίστηκε η σημερινή ομάδα. Υπάρχουν διαφορές, με κυριότερη την ηλικία, αλλά υπάρχουν και κοινά στοιχεία.

Ο άνθρωπος κλειδί

Μάνατζερ του Κώστα Σλούκα είναι ο Παναγιώτης Καπάζογλου, ο οποίος ήταν κι εκπρόσωπος του Γιώργου Μπαρτζώκα (και του Χασάν Μάρτιν, που μπορεί να είναι άσχετο, μπορεί και όχι). Ο ατζέντης έπαιξε καθοριστικό ρόλο να επαναπατριστεί ο διεθνής πόιντ γκαρντ.

Ο Νικ Καλάθης βρίσκεται (κατά σύμπτωση) στη Φενέρμπαχτσε, όπως ήταν κι ο Σλούκας. Μάνατζέρ του είναι ο κ. Καπάζογλου, ο οποίος ταυτόχρονα εκπροσωπεί τον Χρήστο Σερέλη και τον Κώστα Μέξα. Κι αυτό δεν είναι σύμπτωση. Αντιλαμβάνεστε ότι θέλει να ενώσει τις τελείες και να έχει όλους τους πελάτες του ευτυχισμένους.

Ο παίκτης κλειδί

Ο Καλάθης είναι κομβικός για την αλλαγή σελίδας του Παναθηναϊκού, για περισσότερους από έναν λόγους. Είναι πόιντ γκαρντ με τεράστια εμπειρία στην Ευρωλίγκα. Θέση καθοριστική για κάθε ομάδα, λίγοι παίκτες μπορούν να σταθούν με αξιώσεις, όπως οι δύο (μια και μιλούσαμε για τον Σλούκα) Έλληνες διεθνείς.

Το να βρεις Αμερικανό «μπόμπερ» είναι πιο εύκολο από το να ψαρέψεις στον ωκεανό. Όμως η θέση του κουμανταδόρου είναι διαφορετική, θέλει περισσότερο «mind game», θέλει αλτρουισμό, να βάλεις το «εμείς» πάνω από το «εγώ», να μην… τρελαίνεσαι, να ξέρεις πότε θα αλλάξεις τον ρυθμό. Σαν να περιγράφουμε τον… Νικ.

Καλός αμυντικός, ψηλό γκαρντ, ελληνικό διαβατήριο (το «Α» και το «Ω»), ο Καλάθης έχει όλο το πακέτο. Δίνει τη δυνατότητα στον Παναθηναϊκό να απελευθερώσει θέση ξένου, αλλά και αν θεωρηθεί ότι ο Λι ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις, να ξεκινούν οι «πράσινοι» με πολύ καλό δίδυμο, που μοιάζει να ταιριάζει.

Η διαδικασία επιστροφής

Αλίμονο, κανείς δεν είπε ότι ο Καλάθης γύρισε στο ΟΑΚΑ. Υπάρχει συμβόλαιο με τη Φενέρμπαχτσε, που πάντως δεν θα είναι πρόβλημα. Πρέπει να πειστεί για τη σημασία της επιστροφής, αλλά και να συζητήσει για τον ρόλο, που -σε κάθε περίπτωση- θα είναι ηγετικός. Πρέπει να τα… βρουν, αλλά αυτό δεν είναι το δύσκολο κομμάτι, καθώς υπάρχει ο συνδετικός κρίκος, που λέγαμε.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Λένα Καραλή
Περισσότερα σε Παναθηναϊκός

Δειτε επισης

Η «κόκκινη» παρακάμερα από τη Stark Arena (vid)

Η παρακάμερα του Ολυμπιακού κατέγραψε όσα έγιναν στο Βελιγράδι. Ο Ολυμπιακός πήγε στο Βελι…