ΑΕΚ – Λιμόζ 82-72

AEK 1

Ενα δεκάλεπτο ήταν αρκετό για την ΑΕΚ.

Δεύτερη συνεχόμενη νίκη για την ΑΕΚ στη φάση των «16» του Basketball Champions League, επικράτησε με 82-72 της Λιμόζ για την 3η αγωνιστική της διοργάνωσης, στο (χωρίς κόσμο) κλειστό των Λιοσίων.

Το μέτριο ξεκίνημα της ΑΕΚ στον αγώνα, εκμεταλλεύτηκε πλήρως η Λιμόζ παίρνοντας νωρίς τα ηνία του σκορ υπέρ της με +11 (14-25) στο πρώτο δεκάλεπτο τρέχοντας σερί 7-0.

Στη δεύτερη περίοδο οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν να ανεβάζουν στροφές, φτάνοντας το +18 (21-39) στο 15′. Ωστόσο, από εκείνο το σημείο η εικόνα της «Ένωσης» βελτιώθηκε, και με διαδοχικό σερί 6-0 μείωσε στο (27-39), με Φλιώνη και Μίτσελ στο «τιμόνι». Ως το ημίχρονο η ελληνική ομάδα κατάφερε να κατεβάσει κι άλλο τη διαφορά, οδηγώντας στην ανάπαυλα με -7 (35-42) έπειτα από τρίποντα του Στρέλνιεκς.

Στην επανάληψη η ΑΕΚ μπήκε με στόχο να ισορροπήσει το σκορ, και με τον Ακίλ Μίτσελ που παρέμεινε ορεξάτος, η διαφορά μειώθηκε στο -4 (53-57) στο 28′.  Παρότι ο ρυθμός του αγώνα βόλευε τους «κιτρινόμαυρους», η Γαλλική ομάδα διατηρούσε την ψυχραιμία της, και με το τελικό (59-65) της τρίτης περιόδου, οδηγήθηκε στο τελευταίο δεκάλεπτο έχοντας (πάντα) τον πρώτο λόγο.

Το τέλειο δεκάλεπτο

Οι γηπεδούχοι πάτησαν γκάζι στα 10 τελευταία λεπτά, μειώνοντας τη διαφορά στο 34′ στον πόντο (66-67). Η εξαιρετική απόδοση του Μίτσελ και το σύνολο της προσπάθειας της ΑΕΚ στο παιχνίδι συνεχίστηκε, φέρνοντας τη «Βασίλισσα» μπροστά με +5 (73-68) στο 37′, και με ένα απίθανο τρίποντο του Στρέλνιεκς στο 38′, η ψαλίδα του σκορ εκτοξεύτηκε στο +9 (77-68). Έτσι η «Ένωση» κατάφερε να φέρει εις πέρας μια μεγάλη ανατροπή, διαμορφώνοντας το τελικό (82-72).

Τα δεκάλεπτα14-25, 35-42, 59-65, 82-72.

Δείτε εδώ το στατιστικό του αγώνα

  • Μιντάουγκας Κουζμίνσκας ΑΕΚ

    AEK – ΠΑΟΚ 99-91

    Κιτρινόμαυρη επικράτηση με υπογραφή… Κουζμίνσκας Με πολυφωνία στην επίθεση και έναν …
  • aggelopoulos

    Αλλαγή στο ΔΣ της ΑΕΚ

    Σε αλλαγές Διοικητικού Συμβουλίου προχωράει η ΑΕΚ. Σε αλλαγή Διοικητικού Συμβουλίου προχωρ…
  • Μάκης Αγγελόπουλος

    Έδωσε λύση ο Αγγελόπουλος στην ΑΕΚ

    Ο Μάκης Αγγελόπουλος ήταν ενήμερος για την κατάσταση των τελευταίων ημερών στην ΑΕΚ, με το…
Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Κωνσταντίνος Καραφώτης
Περισσότερα σε Basketball Champions League

Δειτε επισης

Elite league: Τα αποτελέσματα των Play off/ Play out

Στο Final Four της Elite League πέρασε ο Ερμής Σχηματαρίου. Ο Ερμής Σχηματαρίου επικράτησε…