Κεντρική Ελλάδα Γκρίζο φόντο Τι έγινε στο Αιγάλεω… Εξηγεί ο Σπύρος Γκόντας (vid)

Τι έγινε στο Αιγάλεω… Εξηγεί ο Σπύρος Γκόντας (vid)

Γκόντας, Αιγάλεω

Ο Σπύρος Γκόντας αναλύει τη φάση στο Αιγάλεω – Πανιώνιος.

Λίγο έλειψε να τιναχθεί στον αέρα το παιχνίδι στο Αιγάλεω. Μπορεί ο Πανιώνιος να πήρε σπουδαία νίκη, όμως το γήπεδο έγινε… ροντέο. Δείτε στο βίντεο τη φάση, που ξεσήκωσε τις διαμαρτυρίες και προκάλεσε τα όποια προβλήματα, την εκκένωση του γηπέδου και την καθυστέρηση ολοκλήρωσης του αγώνα για περισσότερο από 1 ώρα.

Η εικόνα… λέει τη δική της αλήθεια, εμείς όμως ρωτήσαμε τον Σπύρο Γκόντα, για τη φάση και τη διαχείριση της από τους διαιτητές. Εδώ απαιτείται ερμηνεία κι ο πρώην διεθνής διαιτητής εξηγεί τι συνέβη στο Αιγάλεω.

Ο κ. Γκόντας ΔΕΝ έκρινε την απόφαση των διαιτητών, για το εάν οι σφύριξαν σωστά ή λάθος τη συγκεκριμένη περίπτωση, αλλά σχολίασε τη μηχανική (τις θέσεις των διαιτητών στο γήπεδο) και τη διαχείριση της φάσης, καθώς και ό,τι προκλήθηκε από το σφύριγμα αυτό.

«Δεν έβλεπε ο διαιτητής»

Ο Σπύρος Γκόντας μάς είπε για τη φάση στο Αιγάλεω: «Ο διαιτητής, που σφυρίζει το φάουλ δεν μπορεί σε οποιαδήποτε περίπτωση να έχει δει τι έχει συμβεί. Ακόμα κι αν έχει μαντικές ικανότητες κι έχει το… το χάρισμα, ΔΕΝ μπορεί να αναγνωρίσει αν υπάρχει επιθετικό, ή αμυντικό φάουλ, ή ακόμα και φλοπ. Η θέση του είναι τέτοια, που απαγορεύει αυτό το σφύριγμα».

Το κακό είναι πως δεν είχε μόνο ο διαιτητής, που πήρε πάνω του το σφύριγμα, κακή τοποθέτηση. Όπως μας εξηγεί ο κ. Γκόντας «ο διαιτητής ουράς (ο διαιτητής, που ακολουθεί την μπάλα) έχει κι αυτός λάθος θέση, καθώς αντί να μείνει διαγώνια και πίσω από την μπάλα, έχει έρθει στην ίδια ευθεία με αυτή κι έχει και μπροστά του παίκτη, που του κλείνει την ορατότητα».

Κακή διαχείριση κρίσης

Στη συνέχεια και μετά την είσοδο στον αγωνιστικό χώρο παράγοντα της γηπεδούχου ομάδας (Αιγάλεω) κι ενός φιλάθλου αυτής, οι διαιτητές φεύγουν από το γήπεδο και πηγαίνουν στ’ αποδυτήρια, όπου και παρέμειναν για περισσότερο από 1 ώρα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του αγώνα.

Η ενέργεια αυτή σύμφωνα με τον Γκόντα ήταν ακατανόητη, καθώς «υπήρχε αστυνομική παρουσία, δίπλα στην γραμματεία και -φαίνεται ότι- ήταν έτοιμη να παρέμβει και να προστατέψει τους διαιτητές. Θα μπορούσαν να υπάρξουν προβλήματα με τη φιλοξενούμενη ομάδα (Πανιώνιος), αλλά οι διαιτητές φεύγοντας δεν ήταν σε θέση όχι μόνο να τη σταματήσουν, αλλά και να καταγράψουν ό,τι θα συνέβαινε».

Κακό σφύριγμα, φοβική αντίδραση. Σίγουρα μπορούσαν καλύτερα οι διαιτητές στο Αιγάλεω

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε Γκρίζο φόντο

Δειτε επισης

Α1 γυναικών: Τελικός πράξη 4η

Ο τέταρτος τελικός της Α1 γυναικών διεξάγεται σήμερα. Ο Παναθηναϊκός υποδέχεται στις 15:00…