Κεντρική Basket League ΠΑΟΚ ΠΑΟΚ: Προπόνηση στη Λιθουανία

ΠΑΟΚ: Προπόνηση στη Λιθουανία

Paok

Άφιξη και προπόνηση για τον ΠΑΟΚ.

Το πρώτο βήμα για τους «16» του BCL θέλει να κάνει ο «Δικέφαλος» στη Λιθουανία, που το βράδυ της Τρίτης θα κληθεί να αντιμετωπίσει τη Ρίτας (3/1, 19:30) για το πρώτο από τα δυο ματς της σειράς. Ο ΠΑΟΚ πραγματοποίησε την πρώτη του προπόνηση ενόψει Ρίτας, έχοντας συνολικά 4 απουσίες, και το έργο να γίνεται ακόμα πιο δύσκολο για την ομάδα του Άρη Λυκογιάννη, με τον ίδιο σε δηλώσεις του να εξηγεί την δυσκολία που θα αντιμετωπίσουν στο Βίλνιους.

Αναλυτικά:

Μετά από ένα ταξίδι που κράτησε δέκα περίπου ώρες, η αποστολή του ΠΑΟΚ mateco έφτασε στο Βίλνιους της Λιθουανίας και από το αεροδρόμιο, μετέβη απευθείας στο γήπεδο για προπόνηση.

Με το πρόγραμμα της ομάδας προσαρμοσμένο στις συνθήκες, ο κόουτς Λυκογιάννης έδωσε έμφαση στην τακτική ενόψει του αυριανού αγώνα, αλλά και σε όλα εκείνα που θα πρέπει να γίνουν από την ομάδα, προκειμένου να καλυφθούν οι σημαντικές απουσίες που υπάρχουν. Παράλληλα, στην πρώτη της επαφή με την Jeep Arena η ομάδα μας, έκανε την πρώτη προσπάθεια προσαρμογής σε ένα γήπεδο, όπου αύριο αναμένεται να συναντήσει μία ιδιαίτερα θερμή ατμόσφαιρα.

Οι δηλώσεις του Άρη Λυκογιάννη: «Πρόκειται για ένα πολύ δύσκολο εκτός έδρας παιχνίδι. Προετοιμαστήκαμε αρκετά καλά γιατί είχαμε το χρονικό περιθώριο για να αναλύσουμε τον αντίπαλο αλλά και να προσαρμοστούμε στις καταστάσεις. Πηγαίνουμε στο πρώτο παιχνίδι με τέσσερις σημαντικές απουσίες και μάλιστα η μία είναι της τελευταίας στιγμής και μας δημιουργεί θέμα γιατί αυτή του Σλαφτσάκη έρχεται να προστεθεί στην αντίστοιχη του Renfro, με αποτέλεσμα να έχουμε έντονη λειψανδρία στη ρακέτα. Μεταφέροντας παίκτες σε άλλες θέσεις θα προσπαθήσουμε να καλύψουμε το κενό. Είναι ξεκάθαρο ότι το παιχνίδι απαιτεί από την πλευρά μας τον έλεγχο του ρυθμού και των ριμπάουντ γιατί η Rytas είναι μία ομάδα η οποία πάει στο επιθετικό ριμπάουντ αλλά και στο επιθετικό transition. Αν κοντρολάρουμε αυτά τα στοιχεία αυτομάτως θα κοντρολάρουμε και το παιχνίδι. Αν δεν τα καταφέρουμε δεν θα έχουμε τύχη να διεκδικήσουμε το παιχνίδι. Έχουμε καλή ψυχολογία και πάμε για την πρώτη μάχη».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Κωνσταντίνος Καραφώτης
Περισσότερα σε ΠΑΟΚ

Δειτε επισης

Νεραντζάκης: «Η εικόνα μας δεν είναι αυτή που πρέπε»

Στην κακή εικόνα της ομάδας του αναφέρθηκε ο Στάθης Νεραντζάκης. Μετά την εκτός έδρας ήττα…