Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Ολυμπιακός – Αρμάνι 82-66 (vid)

Ολυμπιακός – Αρμάνι 82-66 (vid)

Πίτερς, Ολυμπιακός

Ο Ολυμπιακός στην κορυφή με τρομερή αμυντική εμφάνιση.

Μπορεί η Αρμάνι να ήταν σε ανοδική πορεία, αλλά όσο ο Ολυμπιακός θα παίζει την άμυνα «σήμα κατατεθέν», δύσκολα θα χάνει στο ΣΕΦ. Το 82-66 είναι προϊόν της σπουδαίας δουλειάς που έκαναν οι «ερυθρόλευκοι» στο δεύτερο μισό του αγώνα στην άμυνά τους, εκεί όπου «κατάπιαν» την ιταλική ομάδα και την υποχρέωσαν σε ήττα με κάτω τα χέρια.

Στο ξεκίνημα του αγώνα και στο πρώτο μισό του δεκαλέπτου, ο Ολυμπιακός δεν ξεκίνησε από το πίσω μέρος του γηπέδου, για να οικοδομήσει την κυριαρχία του. Οι φιλοξενούμενοι έφταναν σχετικά εύκολα στο καλάθι, με αποτέλεσμα να είναι χαμηλός ο ρυθμός και το σκορ (7-8, με τον Πίτερς να έχει πετύχει και τους 7 πόντους των γηπεδούχων).

Στο δεύτερο μισό της πρώτης περιόδου τα πράγματα άλλαξαν, κυρίως λόγω της καλής άμυνας, που έδωσε ελεύθερα σουτ στην επίθεση. Ο Ολυμπιακός των έξι ασίστ (για μηδέν λάθη), αφού είδε τον Τόμας να ισοφαρίζει το σκορ (13-13), πήρε ενέργεια από τον Πίτερς του 100% και των 13 πόντων κι έχτισε σερί 14-2 για να τελειώσει το δεκάλεπτο με 27-15.

Αντιστράφηκαν οι ρόλοι

Ο Μπαρτζώκας ήταν υποχρεωμένος και να κάνει ροτέισον, αλλά και να… επανεντάξει τον Βεζένκοφ. Επηρεασμένος από τον τραυματισμό του, ήταν ο παίκτης που πέτυχε το τελευταίο καλάθι (τρίποντο) του ημιχρόνου. Στο μεσοδιάστημα ο Ολυμπιακός κράτησε για πέντε λεπτά τη διαφορά στα ίδια επίπεδα με το τέλος του δεκαλέπτου (27-15), αλλά κάπου εκεί αντιστράφηκαν οι ρόλοι.

Η Αρμάνι έτρεξε σερί 11-2, για να φτάσει ακόμα και στους τρεις πόντους (41-38, με τρίποντο του Ντέιβις), πριν ο Σάσα βάλει την τελευταία πινελιά.

Η ώρα των… κοντών

Ο Ολυμπιακός είχε αφήσει το ματς στη διαπραγμάτευση και θα πήγαινε έτσι μέχρι τέλους, αν δεν άλλαζε την αμυντική του εικόνα. Ο πρώτος που έδωσε τον ρυθμό ήταν ο Κάνααν, αλλά αυτός που έχει μετατρέψει την άμυνα σε… σεμινάριο για νέους παίκτες (Ουόκαπ) ολοκλήρωσε την… επίθεση των «κοντών». Όταν μπήκε κι ο Φαλ στο κόλπο, η Αρμάνι έπαθε… μπλακ άουτ.

Σημειώστε απλά ότι το 46-43, στα πρώτα λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου έγινε 68-47 στα πρώτα λεπτά της τέταρτης περιόδου. Ο Ολυμπιακός έτρεξε σερί 22-4, αφού νωρίτερα είχε υποχρεώσει την παρέα του Μεσίνα να πετύχει μόλις έξι πόντους στην τρίτη περίοδο. Κι είναι δεδομένο πως με αυτή την ισχνή παραγωγική διαδικασία, δεν περνά κανείς από το ΣΕΦ.

Ομάδα συνόλου ο Ολυμπιακός

Το 2023 ξεκίνησε όπως τέλειωσε το 2022, με μια επιβλητική -όσο και άνετη- νίκη. Ο Ολυμπιακός είχε πολλούς πρωταγωνιστές, από τον Πίτερς και τον Σλούκα στην επίθεση, τον Ουόκαπ (και στις δύο πλευρές) και τον Κάνααν στην άμυνα. Οι σέντερ έκαναν μια χαρά τη δουλειά τους, Παπανικολάου και ΜακΚίσικ ήταν πολύ καλοί. Ομάδα συνόλου, που έχει βρει τον δρόμο της και που δεν βρίσκεται τυχαία στην πρώτη θέση της Ευρωλίγκας, στο τέλος του πρώτου μισού της διοργάνωσης.

Τα δεκάλεπτα: 27-15, 44-38, 59-44, 82-66.

Δείτε εδώ το στατιστικό του αγώνα

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Λήξη συναγερμού για Πετρούσεφ

Καθαρή η μαγνητική του Φιλίπ Πετρούσεφ. Ο Φιλίπ Πετρούσεφ υποβλήθηκε το πρωί σε μαγνητική …