-
Κεντρική Basket League ΕΣΑΚΕ Ο Κατσίβελης του «50+40+20» σε ριμπάουντ, ασίστ και κλεψίματα

Ο Κατσίβελης του «50+40+20» σε ριμπάουντ, ασίστ και κλεψίματα

root new 2014F71D 1
Ο Δημήτρης Κατσίβελης διανύει μία από τις πιο παραγωγικές σεζόν της καριέρας του και το επιβεβαίωσε μέσα από τον αγώνα του Κολοσσού H Hotels με την Καρδίτσα Βιολογικό Χωριό.

Μετά τα οχτώ πρώτα παιχνίδια του Πρωταθλήματος στα οποία έμεινε σε μονοψήφιο αριθμό πόντων, ο Δημήτρης Κατσίβελης είχε για πέμπτο συνεχόμενο ματς 11+ πόντους ενώ παράλληλα σε αυτά είχε 10+ ranking.

Ο διεθνής γκαρντ έφτασε για τρίτη φορά φέτος στα επτά ριμπάουντ ενώ με τους 14 πόντους που σημείωσε, ξεπέρασε τους 1.200 στη 256η εμφάνιση του στην Basket League.

Αυτό έγινε παρότι είχε για δεύτερη φορά στο φετινό Πρωτάθλημα 0/5 τρίποντα, αφού στην ίδια επίδοση είχε φτάσει και στην πρεμιέρα με τον Ιωνικό στη Νίκαια. Αυτή ήταν η 18η μηδενική επίδοση εύστοχων τριπόντων από παίκτη με τουλάχιστον πέντε προσπάθειες.

Μέσα από το χθεσινό παιχνίδι, ο διεθνής γκαρντ έσπασε το «φράγμα» περιόδου των 50 ριμπάουντ και των 40 ασίστ ενώ παράλληλα έφτασε τα 20 κλεψίματα. Είναι ένας συνδυασμός στον οποίο έφτασαν μόλις 15 Έλληνες παίκτες πριν από αυτόν, στις 17 σεζόν ιστορίας του Κολοσσού H Hotels.

Πρόκειται για τους: Άγγελο Τσάμη, Γιάννη Γεωργαλλή, Αντώνη Ασημακόπουλο, Νίκο Παππά, Γιαννούλη Λαρεντζάκη, Βασίλη Ξανθόπουλο, Χριστόφορο Στεφανίδη, Χρήστο Σαλούστρο, Κώστα Χαρίση, Πατ Καλάθη, Γιώργο Καλαΐτζή, Γιάννη Καλαμπόκη, Παναγιώτη Βασιλόπουλο, Σπύρο Παντελιάδη και Φάνη Κουμπούρα.

Από τους τρεις παίκτες που έχουν φτάσει τα 20 κλεψίματα στο φετινό Πρωτάθλημα, ο Δημήτρης Κατσίβελης είναι ο μόνος που έχει ήδη 50+ ριμπάουντ και 40+ ασίστ αφού ούτε ο Πάρις Λι (15 ριμπάουντ, 38 ασίστ), ούτε ο Μάρκους Ντένμον (23 ριμπάουντ, 25 ασίστ) έχουν φτάσει ακόμη σε αυτές τις επιδόσεις.

Στην περασμένη σεζόν και σε σύνολο 26 αγώνων κανονικής περιόδου και πλέι οφ, μόνον ο Κένι Ουίλιαμς ήταν εκείνος από τους παίκτες του Κολοσσού H Hotels που έφτασαν στον συνδυασμό 50+ ριμπάουντ, 40+ ασίστ και 20+ κλεψιμάτων έχοντας 89, 55 και 33 αντίστοιχα σε 25 συμμετοχές.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Χαρόγιαννης
Περισσότερα σε ΕΣΑΚΕ

Δειτε επισης

Παναθηναϊκός: Κορυφαίες επιδόσεις και στις τρεις κατηγορίες των σουτ

Σπουδαίο ρεκόρ επιδόσεων για τον Παναθηναϊκό. Η ομάδα του Εργκίν Αταμάν έφτασε μέσα από το…

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ