-
Κεντρική Basket League ΕΣΑΚΕ Ο Γιάνκοβιτς έκανε ρεκόρ καριέρας στο 300ό παιχνίδι του

Ο Γιάνκοβιτς έκανε ρεκόρ καριέρας στο 300ό παιχνίδι του

root new 70345C38 1
Ήταν ένα εξ ορισμού ξεχωριστό παιχνίδι το χθεσινό για τον Βλάντο Γιάνκοβιτς. Μέσα από την κόντρα της ΑΕΚ με το Περιστέρι bwin συμπλήρωσε 300 συμμετοχές στην Basket League και κατάφερε να τη συνδυάσει με την ισοφάριση ενός ρεκόρ καριέρας.

Ο διεθνής φόργουορντ, που επέστρεψε για μία δεύτερη θητεία στην «Ένωση», μοίρασε επτά ασίστ επίδοση στην οποία έφτασε ακόμη δύο φορές στις προηγούμενες 299 εμφανίσεις του στην κατηγορία.

Στην 21η αγωνιστική του Πρωταθλήματος 2015-16 στο εντός έδρας παιχνίδι του Παναθηναϊκού με το Λαύριο Megabolt και στην 21η επίσης αγωνιστική του περσινού Πρωταθλήματος, στο εκτός έδρας παιχνίδι του ΠΑΟΚ mateco με τη Λάρισα.

Ο Γιάνκοβιτς έγινε ο 53ος παίκτης στην ιστορία του επαγγελματικού Πρωταθλήματος που έφτασε τα 300 παιχνίδια. Η διαδρομή του προς αυτό το επίτευγμα άρχισε πριν από σχεδόν 16 χρόνια, στις 12 Μαΐου 2007, όταν αγωνίστηκε με τον Πανιώνιο για πρώτη φορά (Πανελλήνιος-Πανιώνιος 54-67).

Έχοντας επτά ασίστ και ένα λάθος, ο Γιάνκοβιτς έγινε ο τέταρτος παίκτης της φετινής ΑΕΚ, μετά τους Ξανθόπουλο, Φρέιζιερ και Στρέλνιεκς, με συντελεστή τουλάχιστον +6 σε αυτήν την αναλογία.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Χαρόγιαννης
Περισσότερα σε ΕΣΑΚΕ

Δειτε επισης

Παναθηναϊκός: Κορυφαίες επιδόσεις και στις τρεις κατηγορίες των σουτ

Σπουδαίο ρεκόρ επιδόσεων για τον Παναθηναϊκό. Η ομάδα του Εργκίν Αταμάν έφτασε μέσα από το…

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ