Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Μποντιρόγκα: «Είναι συμφέρον της Euroleague να αγωνίζεται ο Καμπάτσο»

Μποντιρόγκα: «Είναι συμφέρον της Euroleague να αγωνίζεται ο Καμπάτσο»

bodiroga e1668195726615

Στην υπόθεση του Καμπάτσο στάθηκε ο Ντέγιαν Μποντιρόγκα.

Πήρε θέση ο πρόεδρος της Euroleague για το θέμα του Φακούντο Καμπάτσο, και υποστήριξε ότι ο Αργεντινός άσος θα μπορεί να αγωνιστεί με τις υποχρεώσεις του Ερυθρού Αστέρα στα επόμενα παιχνίδια, λόγω των επισημάνσεων που έκανε η λίγκα στις αρμόδιες αρχές. Επίσης ο Ντέγιαν Μποντιρόγκα τόνισε ότι είναι συμφέρον της Euroleague να αγωνίζεται ο Καμπάτσο στη διοργάνωση, αλλά  για να γίνει αυτό αποδεκτό (και να δούμε τον Αργεντινό στα ευρωπαϊκά παρκέ) θα πρέπει να το εγκρίνει ο CEO της λίγκα Μάρσαλ Γκλίκμαν που έχει και τον τελευταίο λόγο στην υπόθεση αυτή.

Υπενθυμίζουμε ότι η Λίγκα επέβαλε πρόστιμο στον Ερυθρό Αστέρα ύψους 25.000 ευρώ, και ανακοίνωσε ότι ο Καμπάτσο θα πρέπει να περιμένει έως τις 1 Μαρτίου, για να μπει σε ρυθμούς Euroleague.

Αναλυτικά όσα είπα ο Ντέγιαν Μποντιρόγκα:

«Στις 30 Δεκεμβρίου του 2022, η διοίκηση της Ευρωλίγκα έστειλε σύσταση στις αρμόδιες, ανεξάρτητες επιτροπές – την Επιτροπή Ελέγχου Διαχείρισης και την Επιτροπή Οικονομικών, να επιτραπεί η εγγραφή του Φακούντο Καμπάτσο στον Ερυθρό Αστέρα και να του επιτραπεί να αγωνιστεί, γιατί αυτό είναι προς το συμφέρον του ενδιαφέροντος της διοργάνωσης. Την ίδια στιγμή υποστηρίζουμε όλες τις αποφάσεις, που είναι προς την κατεύθυνση της συμμόρφωσης με όλους τους κανονισμούς, οι οποίοι σχετίζονται με τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα και το fair play, κάτι που επίσης σημαίνει και ενίσχυση της εποπτείας».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Κωνσταντίνος Καραφώτης
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Ολυμπιακός: Με τον Γιώργο Αγγελόπουλο στη Βαρκελώνη

Με τον Γιώργο Αγγελόπουλο έφυγε για Μπαρτσελόνα στη Βαρκελώνη. Ο Ολυμπιακός αναχώρησε για …