Κεντρική Basket League ΕΣΑΚΕ Kορυφαία επίδοση στην ιστορία του Προμηθέα τα 55 ριμπάουντ

Kορυφαία επίδοση στην ιστορία του Προμηθέα τα 55 ριμπάουντ

Promitheas 080123 B 1

Τα ριμπάουντ ήταν η στατιστική κατηγορία στην οποία εμφανίστηκε η βασικότερη διαφορά μεταξύ του Προμηθέα και του Άρη στο μεταξύ τους παιχνίδι για την 11η αγωνιστική της Basket League.

Μία διαφορά που είχε και χροιά ρεκόρ αφού οι νικητές είχαν 21 περισσότερα από τους ηττημένους ισοφαρίζοντας την κορυφαία επίδοση του φετινού Πρωταθλήματος.

Το πιο σημαντικό όμως, σε στατιστικό επίπεδο, ήταν ότι η αχαϊκή ομάδα έφτασε στη μεγαλύτερη επίδοση ριμπάουντ της ιστορίας της έχοντας 55.

Ο Προμηθέας λοιπόν τελείωσε το παιχνίδι με 55 και ο Άρης με 34 ριμπάουντ για να προκύψει η διαφορά των 21 που είχε σημειωθεί και στην 7η αγωνιστική για τον Άρη κόντρα στην Καρδίτσα Βιολογικό Χωριό με 56 έναντι 35 ριμπάουντ.

Η επίδοση των 55 ριμπάουντ που είχε χθες ο Προμηθέας είναι η δεύτερη καλύτερη μετά τα 56 που είχε ο Άρης κόντρα στη θεσσαλική ομάδα.

Πρόκειται όμως για μία επίδοση που για τον Προμηθέα ξεφεύγει από τα όρια της φετινής σεζόν αφού είναι συνολικά η κορυφαία της ιστορίας του στην Basket League.

Η αχαϊκή ομάδα σημείωσε την 14η επίδοση 55+ ριμπάουντ στην ιστορία του επαγγελματικού Πρωταθλήματος και έγραψε ιστορία αφού ξεπέρασε την προηγούμενη μεγαλύτερη επίδοση της που είχε σημειώσει και πάλι κόντρα στον Άρη.

Είχε 53 ριμπάουντ στις 6 Απριλίου 2019 σε ματς που έγινε στο Nick Galis Hall και το οποίο είχε κριθεί και πάλι στις λεπτομέρειες με χαμηλό σκορ (66-65).

Η ομάδα του Γιάννη Χριστόπουλου είχε για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι μόνο έναν παίκτη με διψήφιο αριθμό πόντων, τον άνθρωπο που έκρινε το παιχνίδι, τον Αρνόλντας Κουλμπόκα (18).

Αυτό είχε γίνει λίγες μέρες πριν και κόντρα στον Παναθηναϊκό –και πάλι με τον Λιθουανό που είχε 16- ενώ αυτή ήταν μόλις η τέταρτη φορά φέτος που μία ομάδα είχε έναν παίκτη με διψήφιο αριθμό πόντων.

Σε ατομικό επίπεδο, ο Μιχάλης Τσαϊρέλης με τους τέσσερις πόντους που είχε, ανέβηκε μία θέση στη λίστα των σκόρερ της Basket League και είναι πλέον 61ος. Έφτασε τους 2.258 και ξεπέρασε τον Μέλβιν Τσίτουμ που είχε 2.257.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Χαρόγιαννης
Περισσότερα σε ΕΣΑΚΕ

Δειτε επισης

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 77-71

Νίκησε ο Παναθηναϊκός με… απόφαση Σλούκα. Τραγική η διαιτησία. Σ’ ένα ματς με διαφορετική …