Κεντρική Basket League ΑΕΚ Καντζούρης: «Θα πρέπει να εμφανιστούμε πιο ώριμοι στην Τουρκία»

Καντζούρης: «Θα πρέπει να εμφανιστούμε πιο ώριμοι στην Τουρκία»

Ηλίας Καντζούρης δηλώσεις για νίκη ΑΕΚ

Στα στοιχεία που έκριναντην νίκη αναφέρθηκε ο Ηλίας Καντζούρης.

Ο Ηλίας Καντζούρης στις δηλώσεις του έπειτα από τη νίκη της ομάδας του, στάθηκε στη σοβαρότητα και στην ωριμότητα που θα πρέπει να δείξει η ομάδα του στο Game 2.

Αναλυτικά όσα είπε ο τεχνικός της ΑΕΚ:

«Θα συμφωνήσω με τον Γιάνις και θα πρέπει να πω κάποια πράγματα από τη θέση του προπονητή και στην προσπάθεια να συγκεντρωθούμε στις προσαρμογές που θα πρέπει να κάνουμε για το δεύτερο παιχνίδι την επόμενη Τρίτη στην έδρα της Τόφας. Σίγουρα, πιστεύω ότι στο τέλος, τους δώσαμε την ευκαιρία να επιστρέψουν στο παιχνίδι και αυτό είναι κάτι που δεν πρέπει να επαναληφθεί, επειδή σε κλειστά ματς σαν και αυτό, οι λεπτομέρειες μετρούν διπλά και ίσως την επόμενη φορά να μην είμαστε τυχεροί με το τρίποντο που έχασαν στο τέλος.

Πιστεύω ότι θα πρέπει να είμαστε περισσότερο σκληροί, να είμαστε πιο ώριμοι, να κοιτάμε να προσέχουμε περισσότερο τη μπάλα και να εκτελούμε όταν η άλλη ομάδα προσπαθεί να μας βγάζει έξω από τα plays μας. Συγχαρητήρια πάντως στην ομάδα μας, γιατί αυτό είναι το πρώτο από τα τρία δεκάλεπτα, όπως αναφέραμε μέσα στα αποδυτήρια. Πρέπει να κερδίσουμε δύο. Αυτό ήταν το πρώτο. Πρέπει να κερδίσουμε ένα ακόμα. Αλλά πρώτα έχουμε παιχνίδι για το πρωτάθλημα και σε αυτό θα πρέπει να επικεντρωθούμε πλέον».

Για το πώς εκτέλεσε η ομάδα στην επίθεση, στο τέλος του ματς: «Όχι. Δεν εκτελέσαμε καθόλου. Αν θυμάμαι καλά, ήταν 73-64. Μετά εντάξει, έβαλαν δύο τρίποντα, που θα έλεγα ότι το πρώτο ήταν δύσκολο σουτ, αλλά μετά η εκτέλεση στην επίθεσή μας, δεν ήταν αυτή που έπρεπε. Σε αυτές τις στιγμές, θα πρέπει να ξέρουμε τι να κάνουμε. Που δίνουμε τη μπάλα, πώς την προστατεύουμε και ειδικά το τελευταίο play ήταν έξω από τη λογική. Δεν μπορώ να το εξηγήσω. Εντάξει, στο τέλος της ημέρας κερδίσαμε και θα πρέπει να είμαστε χαρούμενοι. Η Τόφας είναι πολύ καλή ομάδα, καλά προπονημένη και περιμένουμε πολύ δύσκολο παιχνίδι την επόμενη Τρίτη».

Για το αν θα έβαζε ξανά την ίδια 5άδα αν παιζόταν ξανά το τελευταίο 5λεπτο του ματς: «Είναι μία υποθετική ερώτηση, στην οποία δεν μπορώ να απαντήσω. Θα μου επιτρέψετε να το κρατήσω για τον εαυτό μου, αφού ξαναδώ το παιχνίδι. Σίγουρα, πάντα υπάρχουν πράγματα τα οποία μπορείς να διορθώσεις, να αλλάξεις. Πράγματα στα οποία μπορείς να προσαρμοστείς, αλλά να ξέρετε κάτι. Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στους παίκτες μου. Οπότε με όλα τα καλά και τα στραβά, τα λάθη, γιατί το μπάσκετ είναι άθλημα λαθών, δεν νομίζω ότι υπάρχει παιχνίδι στο οποίο δεν γίνονται λάθη από όλους. Παίκτες, προπονητές. Σίγουρα υπάρχουν λάθη που επιτρέπονται και κάποια από αυτά που δεν επιτρέπονται. Νομίζω ότι εμείς στο τέλος κάναμε κάποια από αυτά που δεν επιτρέπονται. Δεν μας κόστισαν και προχωράμε».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Άνθεα Κούρου
Περισσότερα σε ΑΕΚ

Δειτε επισης

ΑΕΚ: Για προβοκάτσια κάνει λόγο η ΚΑΕ

Ανακοίνωση για την τιμωρία στο BCL με τον Προμηθέα έβγαλε η ΚΑΕ ΑΕΚ. Με ανακοίνωση η ΚΑΕ Α…