Κεντρική Ελλάδα Γκρίζο φόντο Γκόντας: Είχε άδικο ο Μπαρτζώκας (vid)

Γκόντας: Είχε άδικο ο Μπαρτζώκας (vid)

Μπαρτζώκας, Ολυμπιακός - Άρης

Η στιγμή που αποβλήθηκε ο Μπαρτζώκας στο Ολυμπιακός – Άρης.

Σ’ ένα ματς, που εν πολλοίς ήταν τελειωμένο, ο Γιώργος Μπαρτζώκας βγήκε εκτός εαυτού. Το αποτέλεσμα ήταν να αποβληθεί, με δύο τεχνικές ποινές, διαμαρτυρόμενος για σφύριγμα του Παναγιώτη Σκαλτσή. Κι όμως, το δίκιο είναι με το μέρος του διαιτητή! Δεν το λέμε εμείς, το λέει ο κανονισμός.

Η ανάλυση του Σπύρου Γκόντα

Όπως συμβαίνει πάντα, σε ανάλογες περιπτώσεις, ρωτήσαμε τον Σπύρο Γκόντα, ο οποίος υποστήριξε ότι η φάση είναι ξεκάθαρη. «Πρόκειται για σωστό σφύριγμα του διαιτητή Σκαλτσή, καθώς η παράβαση των βημάτων προηγείται του αμυντικού φάουλ, που διαπράττει αμέσως μετά ο αμυντικός παίκτης του Άρη (Φίλλιος)» μας είπε και συμπλήρωσε:

«Στη συνέχεια οι διαιτητές αντιμετώπισαν με επιείκεια τις διαμαρτυρίες του Λαρεντζάκη (μετά τη δικαιολογημένη τεχνική ποινή που δέχτηκε, συνέχισε να διαμαρτύρεται χειρονομώντας, αλλά και λεκτικά), αλλά και του κόουτς Μπαρτζώκα (η είσοδος στον αγωνιστικό χώρο, με προσπάθεια προσέγγισης του διαιτητή κι η συγκράτηση του από άλλο μέλος της ομάδας του είναι άμεση αποβολή, με ποινή 2 βολές και κατοχή για την αντίπαλη ομάδα)».

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας ζήτησε φάουλ, όμως «είναι παράβαση βημάτων, γιατί σύμφωνα με τον κανονισμό: Παίκτης που δέχεται την μπάλα, ενώ βρίσκεται σε κίνηση, οφείλει να ελευθερώσει την μπάλα για ντρίμπλα, πριν το 2ο του βήμα.

Στην συγκεκριμένη περίπτωση ο Λούντζης, δεχόμενος την μπάλα, κάνει ένα μικρό άλμα (1ο βήμα) και στην συνέχεια με το αριστερό του πόδι (2ο βήμα) προσπαθεί να ξεπεράσει τον αμυντικό του Άρη, που του κάνει φάουλ, το οποίο ακολουθεί την παράβαση των βημάτων, άρα είναι ως μη γενόμενο».

Το βίντεο «μιλά από μόνο του». Αυτή τη φορά οι διαιτητές (εν προκειμένω ο Σκαλτσής) είχαν δίκιο…

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε Γκρίζο φόντο

Δειτε επισης

Η 12άδα του Παναθηναϊκού με Μακάμπι

Οι 12 εκλεκτοί του Παναθηναϊκού για το ματς με Μακάμπι. Σε περίπου μισή ώρα από τώρα (20:3…