Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Φενέρμπαχτσε – Ολυμπιακός 73-93 (vid)

Φενέρμπαχτσε – Ολυμπιακός 73-93 (vid)

ΜακΚίσικ, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός

Ο Ολυμπιακός είναι ο… εφιάλτης τής Φενέρμπαχτσε.

Όταν ο Ολυμπιακός νίκησε με 94-67 τη Φενέρμπαχτσε στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, πολλοί υποστήριξαν ότι ήταν οι απουσίες της ομάδας του Δημήτρη Ιτούδη (δεν είχαν άδικο), άλλοι ότι οι «ερυθρόλευκοι» έκαναν το… τέλειο ματς. Κι όμως, η παρέα του Γιώργου Μπαρτζώκα είχε ετοιμάσει το… ριμέικ του πρώτου αγώνα, καθώς στην Πόλη (με τις απουσίες να βαραίνουν τους «κόκκινους») είχαμε ανάλογο σκορ (93-67).

Στο ΣΕΦ (για να συνεχίσω) λέγαμε ότι ο Ολυμπιακός έκανε το τέλειο πρώτο δεκάλεπτο, άψογο πρώτο ημίχρονο. Προδήλως δεν ξέραμε ότι θα κάνει ακόμα καλύτερο πρώτο μισό αγώνα στην Κωνσταντινούπολη. Αυτή τη φορά με μεγαλύτερο βαθμό δυσκολίας, καθώς όχι μόνο έλειπαν Σλούκας και Πίτερς, αλλά ο Φαλ έμεινε και πάλι σε ρηχά νερά, κάνοντας δύο γρήγορα φάουλ.

Ο Ολυμπιακός μπήκε στο παιχνίδι με σκοπό να κατεβάσει χαμηλά το σκοράρισμα της ομάδας του Ιτούδη. Ο Έλληνας τεχνικός υποχρεώθηκε στο 3.19’’ να πάρει τάιμ άουτ, με το σκορ στο 0-8 και τους παίκτες του να μην ξέρουν τι ζητούν στο γήπεδο. Οι γηπεδούχοι πλησίασαν στο 7-11, αλλά με τον Κάνααν και τον Παπανικολάου να δίνουν τον ρυθμό το σκορ πήγε στο 8-21 (1-10 σερί), για να κλείσει η περίοδος με 10-24 και τον Κάνααν στους 9 πόντους.

Η αποβολή του Ουιλμπέκιν

Με τρίποντο του Μότλεϊ ξεκίνησε το δεύτερο δεκάλεπτο, αλλά ο Ολυμπιακός είχε έναν φοβερό και τρομερό Λαρεντζάκη, ο οποίος σε λιγότερο από έξι λεπτά πέτυχε 11 πόντους, αλλά όχι μόνο αυτό. Από το 16-31 οι «ερυθρόλευκοι» έτρεξαν σερί 15-0, με καταιγισμό τριπόντων (9/12 ως εκείνο το σημείο).

Ο εκνευρισμός οδήγησε σε μία τεχνική ποινή τον Ιτούδη και δύο, που σήμαναν και την αποβολή του, τον Ουιλμπέκιν. Ο Αμερικανός έπαιξε σχεδόν 11 λεπτά, δίχως να πετύχει πόντο!

Με το σκορ στο 16-46 ήταν η ώρα για τον κόσμο, που έκανε φασαρία σε κάθε σφύριγμα. Ο Ολυμπιακός δέχθηκε ένα επιμέρους 14-5, με το τελευταίο καλάθι του ημιχρόνου να έχει την ένδειξη «απαράδεκτο», καθώς από βολές του Παπανικολάου, με 0.8 στο χρονόμετρο, ο Γκούντουριτς βρέθηκε στο «ερυθρόλευκο» καλάθι και πέτυχε δύο πόντους.

Άντεξε τα πάντα

Όλοι περιμέναμε δύο πράγματα: Την αντίδραση των γηπεδούχων και τη… σχολαστικότητα των διαιτητών. Σε ένα λεπτό ο Ολυμπιακός είχε χρεωθεί με τρία φάουλ, τρία προσωπικά έφτασε κι ο Φαλ (αόρατος, συνολικά), αλλά οι «κόκκινοι» είχαν μία -και παραπάνω- απάντηση για κάθε ζήτημα που έβαζαν οι αντίπαλοι.

Με «καυτό» Κάνααν ο Ολυμπιακός ξεπέρασε το πρώτο κύμα της αντεπίθεσης και μάλιστα ανέβασε τη διαφορά στο 41-68. Κι αν… έσπασε τον «τσαμπουκά των Τούρκων, ακόμα το ματς δεν είχε τελειώσει. Με Γκούντουριτς και Μαχμούτογλου, θέλησαν να κάνουν την ανατροπή της χρονιάς.

Το 46-75 (στο τέλος της τρίτης περιόδου ο Ολυμπιακός ήταν μπροστά με 51-77) έγινε 66-79. Επιμέρους σκορ 20-4, το τελευταίο δεκάλεπτο είχε ξεκινήσει με 15-2 κι η διαφορά είχε μειωθεί σε επίπεδα διαπραγμάτευσης, τέσσερα λεπτά πριν τη λήξη. Εκεί ο Ολυμπιακός έβγαλε χαρακτήρα. Τρίποντο ο Ουόκαπ, 1/2 βολές ο Βεζένκοφ, τρίποντο ο ΜακΚίσικ, τρίποντο ο Παπανικολάου, μηδέν παθητικό στην άμυνα, το σκορ πήγε στο 66-89 και… πάμε γι’ άλλα.

Ο Ολυμπιακός επικράτησε με 20 πόντους διαφορά (73-93), έκανε το 2-0 επί της Φενέρμπαχτσε, που πλέον τη θέλει σε κάθε ισοβαθμία, παρέμεινε στην κορυφή, έδειξε ότι όσα έχει πετύχει ως τώρα, μόνο τυχαία δεν είναι.

Τα δεκάλεπτα: 10-24, 30-51, 51-77,73-93.

Δείτε εδώ το στατιστικό του αγώνα

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

ΑΕΚ: Για προβοκάτσια κάνει λόγο η ΚΑΕ

Ανακοίνωση για την τιμωρία στο BCL με τον Προμηθέα έβγαλε η ΚΑΕ ΑΕΚ. Με ανακοίνωση η ΚΑΕ Α…