Κεντρική Ασίστ Αριστείδης ο Δίκαιος Ας μιλήσουμε για το Κολοσσός – Ιωνικός

Ας μιλήσουμε για το Κολοσσός – Ιωνικός

Κολοσσός - Ιωνικός

Ο Αριστείδης θέτει προβληματισμούς για το Κολοσσός – Ιωνικός.

Πολύς ντόρος γίνεται για το ματς Κολοσσός – Ιωνικός. Η ΕΟΚ έσπευσε (δεν παίρνω όρκο ότι το έπραξε κιόλας) να ανακοινώσει ότι στέλνει το ματς στα αρμόδια όργανα, ο ΓΓΑ πήρε θέση και το ελληνικό μπάσκετ έχει έντονο γκρίζο χρώμα. Ο Αριστείδης είναι δυσανεκτικός στα εύκολα, γι’ αυτό κι ήρθε ώρα να πάρει θέση.

Από την όλη κουβέντα απουσιάζει η περιβόητη «Επιτροπή Ακεραιότητας». Αλήθεια, υπάρχει αυτή η Επιτροπή, που είχε ανακοινωθεί με στόμφο; Κι αν υπάρχει γιατί εμφανίζεται ο Λιόλιος ως τιμητής κι όχι η Επιτροπή; Αλλά πάμε στην ουσία, για να μην χαθούμε στη μετάφραση.

Δύο ομάδες μπαίνουν στο στόχαστρο. Γιατί για το ταγκό χρειάζονται δύο, όσο φωτογραφίζεται ο Ιωνικός, τόσο πρέπει να φωτογραφηθεί κι ο Κολοσσός. Κι αν μιλήσουμε για υποψίες, γενικώς κι αορίστως (αηδίες κατά τη γνώμη μου), γιατί ο Κολοσσός συνέχισε να παίζει με τη βασική ομάδα, ενώ ο Λίβανος έβαζε τα πιτσιρίκια;

Το μέγεθος ΔΕΝ μετράει

Ποιο είναι το ζητούμενο; Αν γνωρίζουν κάτι, ο Λιόλιος, ο Μαυρωτάς, όποιος, να το καταθέσουν. Αν όχι, γιατί συζητάμε; Αλήθεια, είναι το πρώτο ματς που χάνει ο Ιωνικός με μεγάλη διαφορά; Δεν είχε χάσει και στο Λαύριο; Δεν έχει χάσει με τεράστιες διαφορές ο Απόλλωνας; Δεν ηττήθηκε με 40 πόντους από τον Ολυμπιακό η ΑΕΚ;

Αλίμονο, όποιο ματς τελειώνει με μεγάλη διαφορά, να το θεωρούμε ύποπτο. Και δεν με νοιάζει ο Ιωνικός, ο Κολοσσός, ή όποια άλλη ομάδα, με νοιάζει το αν η λάσπη θαμπώσει την έτσι κι αλλιώς θαμπή εικόνα του πρωταθλήματος.

Ο Ιωνικός φταίει για όλα

Αν θέλετε να μιλήσουμε για σημαντικές αλλαγές στις στοιχηματικές αποδόσεις, έχω να συνεισφέρω με μια ελληνική ομάδα, που αγωνίζεται στην Ευρώπη και κάθε τρεις και λίγο αλλάζουν οι αποδόσεις (σε συγκεκριμένους αγώνες). Η ίδια ομάδα χάνει με μεγάλες διαφορές, εντός κι εκτός έδρας, αλλά δεν κουνιέται φύλλο. Ο Ιωνικός φταίει για όλα;

Ο Αριστείδης ασχολείται σοβαρά με ό,τι καταπιάνεται. Στην Ελλάδα, απ’ όπου μπορούν να αντληθούν στοιχεία, δεν υπάρχει αύξηση των ποσών που παίχτηκαν, ως εκ τούτου «να ‘χαμε, να λέγαμε». Έψαξα, αλλά δεν βρήκα κάτι, που να δικαιολογεί όλο αυτόν τον ντόρο. Φαντάζομαι ότι ο Γιώργος Μαυρωτάς έχει περισσότερους πόρους από μένα.

Άλλωστε, εγώ ποιος είμαι; Εκείνος, ως Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού κι ο πρόεδρος της ΕΟΚ οφείλουν να αποδείξουν ότι υπάρχει καπνός πίσω από τη φωτιά, διαφορετικά έχουν εκτεθεί ανεπανόρθωτα. Και γιατί δημιουργούν συνθήκες αναξιοπιστίας στο πρωτάθλημα, και γιατί δεν ενδιαφέρθηκαν για τα υπόλοιπα που αναφέρω και που είναι γνωστά σε όλους.

Εγώ δεν λέω ότι δεν έγινε τίποτα. Λέω ότι δεν ξέρω. Κι όσο δεν ξέρω, δεν μπορώ να… βρωμίζω κόσμο και το άθλημα συνολικά. Βεβαίως, είναι ελκυστικό το όλο στόρι, αλλά στα δικά μου μάτια πιο ελκυστικό είναι να μην περιοριστούμε σε δύο ομάδες, σ’ έναν αγώνα, αλλά να αναζητήσουμε και «μεγαλύτερες» ομάδες, για τις οποίες κι αν ακούγονται σημεία και τέρατα, και για τα αποτελέσματα, και για τις διακυμάνσεις ανά δεκάλεπτο, και για τις αλλαγές των στοιχηματικών εταιριών.

Θα μπορούσα να γράψω και το όνομα της ομάδας, αλλά θα έκανα το ίδιο λάθος, να λερώνω δίχως να έχω στοιχεία. Αυτά και θα επανέλθει σύντομα ο
Αριστείδης ο Δίκαιος

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Αριστείδης ο Δίκαιος
Περισσότερα σε Αριστείδης ο Δίκαιος

Δειτε επισης

Μπασκόνια – Βίρτους Μπολόνια 89-77

Ο Χάουαρντ έδωσε το εισιτήριο στη Μπασκόνια για την πρόκριση. Η Μάρκους Χάουανρτ έκανε ότι…