Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Βίρτους – Άλμπα 85-76 (vid)

Βίρτους – Άλμπα 85-76 (vid)

Ουίμς, Βίρτους - Άλμπα

Η Βίρτους επικράτησε της Άλμπα και της… νύστας.

Η Ευρωλίγκα είναι -με απόσταση- η πιο ενδιαφέρουσα ευρωπαϊκή διοργάνωση μπάσκετ. Οι όποιες εξαιρέσεις είναι για να τονίζουν τον κανόνα κι αγώνας ανάμεσα στη Βίρτους και την Άλμπα, μπορούσε να κοιμίζει ανθρώπους, που δυσκολεύονται με τον ύπνο τους. Εντέλει, το μόνο ενδιαφέρον από το τελευταίο (χρονικά) ματς της 13ης αγωνιστικής ήταν ότι η Μπολόνια επέστρεψε στις νίκες.

Η Βίρτους στηρίχθηκε στον Ουίμς, ο οποίος ήταν ο κορυφαίος του αγώνα, αλλά δεν ήταν μόνος του. Ο Χάκετ κι ο Τεόντοσιτς ήταν θετικοί, ο Τζαϊτέ έβαλε το χεράκι του κι οι Ιταλοί πέτυχαν… νίκη αξιοπρέπειας.

Απέναντί τους η Άλμπα δεν είχε σταθερό σημείο αναφοράς και μην σας ξεγελά το γεγονός ότι υπήρχαν τέσσερις διψήφιοι. Αν ο Μπλατ δεν ήταν τόσο άστοχος, αν ο Κουμάντζε έπαιρνε περισσότερες μπάλες για να τελειώνει φάσεις (είχε 11 πόντους με 5/5 δίποντα), ίσως οι Γερμανοί να είχαν καλύτερη τύχη.

Η Βίρτους έχτισε από το πρώτο ημίχρονο μια μικρή, αλλά ουσιαστική διαφορά, την οποία διατήρησε μέχρι το τέλος της συνάντησης, με αυξομειώσεις. Στο τέλος έβγαλε αρκετές από τις δεδομένες παθογένειές της, αλλά οι φιλοξενούμενοι -πέρα από την ένταση που έβγαζαν- δεν είχαν τον τρόπο να ανατρέψουν την κατάσταση.

Τα δεκάλεπτα: 18-15, 40-29, 63-52

Δείτε εδώ το στατιστικό του αγώνα

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Λένα Καραλή
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Φασούλας: «Κύριε Βρούτση πάρτε θέση»

Ο Παναγιώτης Φασούλας καλεί τον υπουργό να φέρει ισονομία στο μπάσκετ. Ο συνδυασμός «Πρώτα…