Κεντρική Ασίστ Εκτός παρκέ Θεσσαλονίκη: Κρίθηκε παράνομη η απεργία των εργαζομένων στην καθαριότητα

Θεσσαλονίκη: Κρίθηκε παράνομη η απεργία των εργαζομένων στην καθαριότητα

2911skoupidia thessaloniki
Δικαστική απόφαση στη Θεσσαλονίκη έκρινε παράνομη την κινητοποίηση των εργαζομένων στην καθαριότητα – Η δήλωση του δημάρχου Κωνσταντίνου Ζέρβα

Το Μονομελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης έκανε δεκτή την αγωγή που κατέθεσε η διοίκηση του κεντρικού Δήμου και έκρινε παράνομη την κινητοποίηση των εργαζομένων στον Τομέα Καθαριότητας του Δήμου Θεσσαλονίκης, κάνοντας. Με την ίδια απόφαση, διατάσσεται η διακοπή της κινητοποίησης.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, το σκεπτικό του δικαστηρίου στηρίζεται στο ότι η απόφαση για την προκήρυξη της κινητοποίησης δεν πάρθηκε από τη Γενική Συνέλευση των Εργαζομένων του Δήμου Θεσσαλονίκης, αλλά από τους εργαζόμενους μόνο της Καθαριότητας. Θεωρεί δηλαδή ως αναρμόδιο το όργανο που την προκήρυξε.

Υπενθυμίζεται ότι σε έκτακτη γενική συνέλευσή τους και πριν συζητηθεί η αγωγή στα δικαστήρια, οι εργαζόμενοι είχαν αποφασίσει την αναστολή της κινητοποίησης και βγήκαν στους δρόμους για την αποκομιδή των απορριμμάτων που σχημάτισαν βουνά σε κάδους και πεζοδρόμια.

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, μετά τη δικαστική απόφαση που κρίνει παράνομη την κινητοποίηση στην Καθαριότητα τόνισε μεταξύ άλλων πως η πόλη «δεν μπορεί και δεν θα επιτρέψουμε να κρατείται όμηρος».

Ακολουθεί ολόκληρη η δήλωση του Κ. Ζέρβα:

«Καθήκον του δημάρχου είναι η ευημερία της πόλης. Γι’ αυτό και σήμερα καταθέσαμε αγωγή κατά της αποχής των εργαζόμενων από την καθαριότητα. Συγκεκριμένα, υποβάλαμε αγωγή κατά της απόφασης μειοψηφίας των εργαζομένων, για να προστατεύσουμε την πόλη και από τον κίνδυνο μιας αποχής διαρκείας.

»Όταν στο ζύγι μπαίνουν η καθαριότητα της πόλης και η δημόσια υγεία, τον λόγο έχει η Δικαιοσύνη. Εμείς πότε δεν βρεθήκαμε και δεν θα βρεθούμε απέναντι από τους εργαζόμενους. Ίσα – ίσα ικανοποιήσαμε διαχρονικά τους δίκαια αιτήματα και θα κάνουμε κάτι αντίστοιχο και στο μέλλον.

»Η πόλη όμως δεν μπορεί και δεν θα επιτρέψουμε να κρατείται όμηρος -ούτε η διοίκηση του Δήμου εκβιάζεται από μικρές μειοψηφίες. Η Θεσσαλονίκη κοιτά με αισιοδοξία στο μέλλον. Κανείς δεν θέλει να γυρίσουμε πίσω σε παλιές συνταγές και παλιές ξεπερασμένες τακτικές».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Άνθεα Κούρου
Περισσότερα σε Εκτός παρκέ

Δειτε επισης

Tο «no politica» μας έστειλε τον λογαριασμό

Είναι νωπές οι Ευρωεκλογές στη χώρα μας και όχι μόνο. Όλοι συνομολογούν ότι μεγάλος νικητή…