-
Κεντρική Ασίστ Εκτός παρκέ Συνάντηση Μητσοτάκη με Γιοχάνις, στο τραπέζι η ενεργειακή κρίση

Συνάντηση Μητσοτάκη με Γιοχάνις, στο τραπέζι η ενεργειακή κρίση

mitsotakis e1669995395485

Συνάντηση Μητσοτάκη με Γιοχάνις.

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Πρόεδρο της Ρουμανίας Κλάους Βέρνερ Γιοχάνις – Η συζήτηση των δύο ηγετών περιστράφηκε γύρω από την ενεργειακή κρίση, τον Νότιο Διάδρομο Φυσικού Αερίου και τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Πρόεδρο της Ρουμανίας Κλάους Βέρνερ Γιοχάνις.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, οι δύο ηγέτες συζήτησαν θέματα διμερούς και ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος, με αιχμή την ενεργειακή κρίση και την ανάγκη απεξάρτησης από τα ρωσικά ορυκτά καύσιμα.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Πρωθυπουργός υπογράμμισε τη σημασία του Νότιου Διαδρόμου Φυσικού Αερίου, ενώ ενημέρωσε τον Πρόεδρο της Ρουμανίας για τις υποδομές που αναπτύσσει η Ελλάδα και τις διασυνδέσεις με γειτονικές χώρες που τη μετατρέπουν σε κόμβο για την ενεργειακή ασφάλεια της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Οι δύο ηγέτες συζήτησαν ακόμη για τις τελευταίες εξελίξεις στην Ουκρανία ενόψει και του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της 15ης Δεκεμβρίου.

Σημειώνεται ότι ο Κλάους Γιοχάνις βρίσκεται στην Ελλάδα για τη διήμερη συνάντηση των ηγετών του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

mits.2

Στη συνάντηση συμμετείχαν, από την ελληνική πλευρά, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, η Διευθύντρια του Διπλωματικού Γραφείου του Πρωθυπουργού Πρέσβης Άννα-Μαρία Μπούρα, ο Επικεφαλής του Οικονομικού Γραφείου του Πρωθυπουργού Αλέξης Πατέλης και η Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη.

Ακολουθήστε το DNews στο Goo

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Άνθεα Κούρου
Περισσότερα σε Εκτός παρκέ

Δειτε επισης

«Έφυγε» η Ρούξι Ντουμιτρέσκου

Θλίψη στον ελληνικό αθλητισμό στην είδηση του θανάτου της Ρούξι Ντουμιτρέσκου. Η Ρούξι Ντο…

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ