Κεντρική Ψαγμένα Σπανούλης: «Ο Ολυμπιακός είναι η κορυφαία back to back πρωταθλήτρια»

Σπανούλης: «Ο Ολυμπιακός είναι η κορυφαία back to back πρωταθλήτρια»

Η επιστροφή Σπανούλη στο ΣΕΦ

Ο Βασίλης Σπανούλης εξήγησε τον λόγο που ο Ολυμπιακός ήταν σαν τον δαυίδ απέναντι στον Γολιάθ. 

Ο Προπονητής του Περιστερίου και άλλοτε παίκτης του Ολυμπιακού, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Walla Sports ανέφερε τον λόγο που οι «ερυθρόλευκοι» είναι η κορυφαία back to back ομάδα στη Euroleague, και εξήγησε τον ρόλο που έχει σαν προπονητής.

Διαβάστε όσα είπε:

Για το ποια είναι η κορυφαία back to back πρωταθλήτρια στη Euroleague ανάμεσα σε Ολυμπιακό, Εφές και Μακάμπι: «Ο καθένας θα σου δώσει διαφορετική απάντηση, και δεν είμαι αντικειμενικός, αλλά θα πω ο Ολυμπιακός. Επειδή είχαμε το μικρότερο μπάτζετ χωρίς μεγάλα ονόματα. Κανείς δεν ήξερε ορισμένους παίκτες. Η Μακάμπι είχε Σάρας, Βούιτσιτς, Μπαστόν, Σαρπ, Πάρκερ και Μπουρστάιν. Η Εφές έχει Λάρκιν και Μίτσιτς. Δεν τους υποτιμώ, αλλά δεν είναι εύκολα να κουμαντάρεις μια ομάδα με αστέρες. Αλλά ήμασταν σαν τον Δαυίδ απέναντι στην Γολιάθ»

Για το ότι δεν θα μπορεί να παίρνει πλέον το τελευταίο σουτ σαν προπονητής όπως το έκανε σαν παίκτης: «Προσπαθώ να… φύγω από αυτό που ήμουν στο παρελθόν και να κάνω τον διαχωρισμό. Πρέπει να διαλέξω τους σωστούς παίκτες και να τους δώσω τα εφόδια για να σκοράρουν αυτά τα μεγάλα σουτ»

Για το ΝΒΑ: «Δεν το βλέπω σαν λάθος και δεν μετανιώνω για την απόφαση μου. Για να είσαι επιτυχημένος στο ΝΒΑ, πρέπει να βρεθείς στο σωστό μέρος τη σωστή στιγμή και αυτό δεν έγινε στην περίπτωση μου. Το να επιστρέψω στην Ευρώπη ήταν το σωστό για μένα. Πέτυχα τα πάντα που θα μπορούσα να πετύχω»

Για το τι τύπος προπονητής είναι (σαν τον Σάρας που θέλει να ελέγχει κάθε λεπτομέρεια ή σαν τον Αταμάν που δίνει ελευθερία στους παίκτες του): «Τίποτα από τα δύο. Δεν έχω μια συγκεκριμένη προσέγγιση ή μέθοδο. Εξαρτάται από την ομάδα και αυτό μπορεί να αλλάξει από χρονιά σε χρονιά. Υπάρχουν τρία πράγματα που δεν διαπραγματεύομαι: «Πειθαρχεία, τρέλα για δουλειά και σεβασμός».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Κωνσταντίνος Καραφώτης
Περισσότερα σε Ψαγμένα

Δειτε επισης

Βιλερμπάν – Μονακό 77-87 (vid)

Τα… χρειάστηκε, αλλά κέρδισε η Μονακό Η Μονακό ζορίστηκε απέναντι στη Βιλερμπάν, αλλ…