Κεντρική Διεθνή Eurocup Παρί – Προμηθέας 71-74 (vid)

Παρί – Προμηθέας 71-74 (vid)

Τανούλης, Παρί - Προμηθέας

Κέρδισε ο Προμηθέας κι ισοφάρισε την Παρί.

Ο Προμηθέας επικράτησε της Παρί στο Παρίσι με 74-71, έχοντας περισσότερες επιλογές, έναντι των Γάλλων, στους οποίους στοίχισαν τα πολλά λάθη. Έτσι, η ομάδα του Γιάννη Χριστοπούλου πήρε το παιχνίδι της 8ης αγωνιστικής και μετά δυο συνεχόμενες ήττες επέστρεψε στα θετικά αποτελέσματα.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τις δυο ομάδες να μένουν κοντά στο σκορ. Η εικόνα του πρώτου δεκαλέπτου ήταν απολύτως ισορροπημένη, με σημείο αναφοράς τα πολλά λάθη (17-14). Στο δεύτερο δεκάλεπτο η Παρί κατάφερε να ξεφύγει και να πάρει ένα ελαφρύ προβάδισμα με +6, ωστόσο οι Πατρινοί δεν τους επέτρεψαν να το συντηρήσουν και να οικοδομήσουν ψυχολογία.

Με απανωτά τρίποντα πήραν -στα μέσα της περιόδου- κεφάλι στο σκορ (26-29), τρέχοντας σερί 9-0. Με ισορροπία ολοκληρώθηκε (όπως ξεκίνησε) το πρώτο ημίχρονο, με την ομάδα του Γιάννη Χρηστόπουλου να βρίσκεται μπροστά στο σκορ (34-36).

Τα λάθη στοίχισαν στην Παρί

Στο δεύτερο μέρος ο Προμηθέας μπήκε καλύτερα στο παιχνίδι,, με τους Γάλλους να συνεχίζουν τα πολλά λάθη, φτάνοντας τα 16 σε 24 λεπτά του αγώνα. Πάρα πολλά, όχι μόνο για την Παρί, αλλά για κάθε ομάδα. Η διαφορά στα τέλη της περιόδου έφτασε το +7 (42-49), αλλά και πάλι η ομάδα της Πάτρας δεν απέκτησε… μαξιλαράκι ασφαλείας, καθώς στο 30′ το σκορ ήταν εύπλαστο (47-51).

Στο τελευταίο δεκάλεπτο η ελληνική ομάδα κρατούσε τη μικρή διαφορά υπέρ της, σε όλη τη διάρκεια, με τους Γάλλους στα τελευταία δυο λεπτά να κυριαρχούν. Με σερί 7-0 πέρασαν μπροστά (68-67) αλλά ο Προμηθέας ανέκτησε την αυτοκυριαρχία του. Με βολές του Κουλμπόκα πήρε ξανά προβάδισμα (68-69), το οποίο μεγάλωσε κατά έναν πόντο, από τη γραμμή της φιλανθρωπίας, λόγω της τεχνικής ποινής, που δέχθηκε ο κόουτς της Παρί.

Οι Γάλλοι ήταν υποχρεωμένοι να σταματήσουν τον χρόνο, έστειλαν τον Κάουαν στις βολές κι αυτός δεν λάθεψε (68-72). Η Παρί μείωσε στον πόντο, καθώς 10” πριν τη λήξη, ο Τσαϊρέλης χρεώθηκε φάουλ, στην προσπάθεια για τρίποντο του Άλμαν (71-72). Στον χορό των βολών, έσυρε τελευταίος τα βήματα ο Κάουαν, με τους Ουάλας και Σιμς να αποτυγχάνουν διαδοχικά από το τρίποντο να στείλουν το ματς στην παράταση.

Τα δεκάλεπτα: 17-14, 34-36, 47-51, 71-74.

Δείτε εδώ το στατιστικό του αγώνα

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Κωνσταντίνος Καραφώτης
Περισσότερα σε Eurocup

Δειτε επισης

Ολυμπιακός: Η παρακάμερα της νίκης επί του Προμηθέα (vid)

Όσα έγιναν στον αγώνα με τον Προμηθέα, μέσα από την κόκκινη παρακάμερα Ο Ολυμπιακός άνοιξε…