Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 71-95 (vid)

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 71-95 (vid)

Φαλ, Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός

Απίστευτος Ολυμπιακός διέλυσε τον Παναθηναϊκό στο «Νίκος Γκάλης».

Η απουσία του Σάσα Βεζένκοφ έμοιαζε να αλλάζει τα δεδομένα, αλλά όταν μια ομάδα αγωνίζεται ως… ομάδα, καλύπτονται τα πάντα. Ο Ολυμπιακός έπαιξε απίστευτο μπάσκετ κι αν ο Παναθηναϊκός δεν είχε τον σπουδαίο Μπέικον, το 71-95 ίσως να έπαιρνε πολύ μεγαλύτερες διαστάσεις. Οι «ερυθρόλευκοι» επιβλήθηκαν, δίχως να νιώσουν να απειλούνται σε κάποια στιγμή της αναμέτρησης.

Με τον Φαλ να είναι ο απόλυτος κυρίαρχος, όχι μόνο της ρακέτας, αλλά και του παιχνιδιού, ο Ολυμπιακός πήρε το πάνω χέρι στο παιχνίδι. Τη στιγμή που οι φιλοξενούμενοι ήταν άστοχοι από το τρίποντο, ο Γάλλος έβαλε στα καλάθια και τους δύο ψηλούς του Παναθηναϊκού, πέτυχε 11 πόντους, αποτέλεσε το γαϊτανάκι, γύρω από το οποίο οι «κόκκινοι» οικοδόμησαν το προβάδισμά τους. Θα ήταν μεγαλύτερο των έξι πόντων (20-26), αν δεν έβγαζε αντίδραση ο Μπέικον.

Ποιος Φαλ; Ο Μπολομπόι

Μόλις 9 δευτερόλεπτα πριν τη λήξη του πρώτου δεκαλέπτου ο Φαλ χρεώθηκε με το δεύτερο φάουλ του. Υπό άλλες συνθήκες ο Ολυμπιακός θα έχανε μεγάλο μέρος της επιθετικής του παρουσίας, όμως ο Μπολομπόι μπήκε στα… παπούτσια του. Απολαυστικός, είτε στο «ζωγραφιστό», είτε από απόσταση, εξέθεσε ακόμα περισσότερο τους «πράσινους» ψηλούς.

Ο Ολυμπιακός με 16/17 δίποντα βρέθηκε μπροστά με 22-41. Ο Σλούκας ήταν καταπληκτικός, ο ΜακΚίσικ ουσιαστικός, παραφωνία ήταν ο Λαρεντζάκης, που βγήκε από την απόλυτη λογική των επιθετικών επιλογών των φιλοξενούμενων, παίρνοντας τραβηγμένες προσπάθειες.

Στην αντίπερα όχθη υπήρχε μόνο ο Μπέικον, που όταν η διαφορά πήγε στο -23 (26-49, με τρίποντο του Λαρεντζάκη), πήρε πάνω του όλες τις επιθέσεις (άφησε και μία στον Ουίλιαμς) και το ημίχρονο έληξε με το σκορ στο 36-53.

Μετά τους ψηλούς, ήρθαν κι οι… κοντοί

Το δίδυμο ΦαλΜπολομπόι «έβαψε» κόκκινη τη ρακέτα, υποχρεώνοντας το αντίστοιχο «ζευγάρι» των ψηλών του Παναθηναϊκού σε παθητικό ρόλο. Ο Ολυμπιακός είχε προβάδισμα από το πρώτο μισό, αλλά ο Παναθηναϊκός ήταν ακόμα ζωντανός. Με τον Μπέικον να καθοδηγεί τους συμπαίκτες του και τον Ουίλιαμς να μετέχει της προσπάθειας, μείωσε τη ζημιά (41-55). Ο Μπέικον χρεώθηκε με το τρίτο του φάουλ κι ο Ολυμπιακός ανέβασε στροφές.

Ο Ουόκαπ έκανε τα πάντα κι ο Κάνααν έκανε το καλύτερο παιχνίδι του με την «ερυθρόλευκη» φανέλα. Ο Ολυμπιακός με αυτούς τους δύο να παίρνουν πάνω τους και το σκοράρισμα, ολοκλήρωσε την περίοδο με +23 (50-73), αλλά το σόου των φιλοξενούμενων δεν είχε ολοκληρωθεί.

Αποδοκιμασίες, κατήφεια και… Μπέικον

Με σερί 8-0 (λόγω Παπανικολάου), ο Ολυμπιακός προηγήθηκε με 31 πόντους. Ο εγωϊσμός του Μπέικον γλίτωσε τους υπόλοιπους από χειρότερο κράξιμο, δίχως να λείψουν οι αποδοκιμασίες και συνθήματα απογοήτευσης.

Ο Μπέικον, παρότι χρεώθηκε με τέταρτο επιθετικό στον Λαρεντζάκη, ολοκλήρωσε τον αγώνα με 30 πόντους, ο Παναθηναϊκός έτρεξε σερί 17-2, αλλά κάπου εκεί Ουόκαπ, Κάνααν και Φαλ, έφεραν και πάλι τη διαφορά εκεί, που -βάσει της εικόνας των δύο ομάδων- έπρεπε να είναι.

Τα δεκάλεπτα: 20-26, 36-53, 36-53 71-95.

Δείτε εδώ το στατιστικό του αγώνα

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (19/4)

Τα φώτα σε ΟΑΚΑ και Βιτόρια Δύο παιχνίδια περιλαμβάνει το σημερινό τηλεοπτικό πρόγραμμα (1…