Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Παναθηναϊκός – Αρμάνι 90-77 (vid)

Παναθηναϊκός – Αρμάνι 90-77 (vid)

Μπέικον, Παναθηναϊκός - Αρμάνι

Παναθηναϊκός, η τέλεια ληστεία.

Έπαιξε για 39 και πλέον λεπτά με την πλάτη στον τοίχο, χρειάστηκε κι ένα, και δύο δώρα από τον μοιραίο Καμπαρό και με ηγέτη τον Μπέικον και καθοριστικό τον συγκλονιστικό Λι, ο Παναθηναϊκός πήρε στην παράταση τη νίκη. Όχι δεν πήρε, την έκλεψε μέσα από τα χέρια της Αρμάνι.

Ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε με 6-4, με τον Παπαγιάννη να έχει πετύχει πέντε πόντους κι από εκεί και πέρα προβλημάτισε. Κακές αποστάσεις στην επίθεση, κακές επιλογές, προβληματική άμυνα, έβλεπε την πλάτη της Αρμάνι. Το πρώτο δεκάλεπτο τέλειωσε με 13-22, με τον Παπαγιάννη να έχει 8 πόντους. Και δεν άλλαξαν τα πράγματα στη δεύτερη περίοδο, με τον Μπέικον να κρατά «ζωντανούς» τους «πράσινους», αλλά τους Ιταλούς να είναι διαρκώς μπροστά (33-42 σκορ ημιχρόνου).

Ο Παναθηναϊκός έβγαλε αντίδραση

Στο ξεκίνημα της τρίτης περιόδου ο Παναθηναϊκός με 4-0 έβγαλε αντίδραση, αλλά η Αρμάνι απάντησε με 8-0, δείχνοντας ότι δεν είναι διατεθειμένη να παραδώσει αμαχητί ό,τι είχε χτίσει. Έφτασε τη διαφορά στους 15 (40-55), ο Παναθηναϊκός έχασε στο 27.36’’ τον Μποχωρίδη (τραυματίστηκε στον αστράγαλο), αλλά έτρεξε σερί 12-2, μείωσε σε 52-57 για να λήξει 52-59 το τρίτο δεκάλεπτο.

Το blooper του Καμπαρό

Ο Παναθηναϊκός έτρεξε σερί 10-0, πλησίασε στον πόντο (63-64), αλλά και πάλι δεν κατόρθωσε να πάρει κεφάλι στο σκορ. Ο Χολ κι ο Ντέιβις με τρίποντα, ο Μέλι με δίποντο, τη στιγμή που Μπέικον και Γκουντάιτις είχαν 1/2 βολές, διαμόρφωασν το 65-72 κι η Αρμάνι έμοιαζε να αγγίζει τη νίκη.

Ο Λι μείωσε σε 67-72, ο Μπέικον στο 1.31’’ μείωσε στο καλάθι κι εκεί ξεκίνησε η ραψωδία Καμπαρό. Ο Γάλλος στα 48’’ κι αφού νωρίτερα είχε αστοχήσει (όπως κι ο Μπέικον) σε τρίποντο, έμεινε μόνος κάτω από το καλάθι κι έχασε λέι απ! Ο Λι είχε την οξυδέρκεια να βρει στα 8’’ με πάσα στην πλάτη της άμυνας τον Παπαγιάννη, που με κάρφωμα ισοφάρισε (72-72). Στην τελευταία επίθεση ο Καμπαρό έκανε επιθετικό στον Παναγιώτη Καλαϊτζάκη και το ματς πήγε στην παράταση.

Στην παράταση η Αρμάνι παραδόθηκε, ο Παναθηναϊκός όχι μόνο πήρε τη νίκη, αλλά το έκανε και με εμφατικό τρόπο (κι ας μην μετρά η διαφορά) κι ο Μπέικον κατέγραψε την καλύτερη επιθετική του επίδοση στην Ευρωλίγκα.

Οι «πράσινοι» έκαναν το 4/4 στα τελευταία ματς και πλέον κοιτάζουν με αξιώσεις την πρώτη 8άδα, δίχως πάντως να κρύβονται τα προβλήματα που υπάρχουν, ειδικά στα ματς που ο Ουίλιαμς δεν έχει κέφια… Βεβαίως, να μην λησμονήσουμε ότι έλειπαν ο Γκριγκόνις κι ο Ουόλτερς, ακόμα κι ο Μαντζούκας, έστω κι αν δεν παίρνει ουσιαστικό χρόνος συμμετοχής. Σε ματς 45 λεπτών όλα μετράνε.

Τα δεκάλεπτα: 13-22, 33-42, 52-59, 72-72, 90-77.

Δείτε εδώ το στατιστικό του αγώνα

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Λένα Καραλή
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Μπασκόνια – Βίρτους Μπολόνια 89-77

Ο Χάουαρντ έδωσε το εισιτήριο στη Μπασκόνια για την πρόκριση. Η Μάρκους Χάουανρτ έκανε ότι…