Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Ολυμπιακός – Βίρτους 117-71 (vid)

Ολυμπιακός – Βίρτους 117-71 (vid)

Κάνααν, Ολυμπιακός - Βίρτους

Ήρθαν Χριστούγεννα στο ΣΕΦ. Απολαυστικός ο Ολυμπιακός.

Τέτοια παράταση δεν βλέπεις κάθε βράδυ. Ο Ολυμπιακός ήταν καταιγιστικός, ήταν καταπληκτικός, έκανε το τέλειο πρώτο ημίχρονο. Πρόσφερε θέαμα, πέτυχε 61 πόντους σε 20 λεπτά, 117 συνολικά, σκόρπισε τη Βίρτους κι έκανε την πιο εμφατική του εμφάνιση στη φετινή Ευρωλίγκα. Το καλύτερο: Αρκετοί έκαναν ένα βήμα μπροστά.

Δεν υπάρχουν αρκετοί επιθετικοί προσδιορισμοί, για να περιγράψει κανείς το «ερυθρόλευκο» σόου, που δεν είχε τέλος. Έβρεξε τρίποντα, βγήκαν εντυπωσιακές συνεργασίες, η άμυνα ήταν συμπαγής, όλοι έβαλαν τουλάχιστον 3 πόντους, για να πετύχει ο Ολυμπιακός την πρώτη φετινή του 100άρα στη διοργάνωση.

Ανεβαίνει ο Κάνααν

Το πρώτο δεκάλεπτο είχε την υπογραφή του Αζάια Κάνααν. Για πρώτη φορά πέτυχε φέτος τρία τρίποντα (στα πρώτα 11 λεπτά), διανθισμένα με 3 ασίστ κι 1 ριμπάουντ, αλλά και στοχοπροσήλωση στην άμυνα. Ο Βεζένκοφ σβηστός έγινε ο πρώτος διψήφιος της βραδιάς, ο Ουόκαπ ήταν καλός και στις δύο πλευρές κι ο Ολυμπιακός ξεκίνησε με 11-0, αναγκάζοντας τον Σκαριόλο να πάρει τάιμ άουτ στα πρώτα 2.38’’.

Όχι πως άλλαξαν πολλά, καθώς ο Ολυμπιακός είχε λύσεις από παντού. Κι όταν βγήκε ο Φαλ (στραβοπάτησε, αλλά είχε κι ανάγκη από ανάσες), μπήκε με φόρα ο Ταρίκ Μπλακ, που θύμισε κάτι από τον παλιό καλό εαυτό του κι έδειξε ότι το μπάσκετ δεν ξεχνιέται. Το 31-15 ήταν μεγάλο σκορ για δεκάλεπτο, αλλά… είχε κι άλλο.

Σκόραραν όλοι

Όσο περνούσε η ώρα, όχι μόνο ανέβαινε η διαφορά, αλλά ολοένα και περισσότεροι παίκτες έμπαιναν στην εξίσωση. Κεφάτος ο ΜακΚίσικ, σούπερ ο Σλούκας, σοβαρός ο Πίτερς. Όλοι όσοι μπήκαν, πλην του Μπολομπόι και του Λούντζη, που έπαιξαν λίγο, γράφτηκαν στον πίνακα των σκόρερ, από τα μισά του δρόμου.

Ο Ολυμπιακός είχε πετύχει το 51-25 (με τον ΜακΚίσικ) στο 16’, παρασύροντας την εξέδρα σ’ ένα μοναδικό γλέντι. Στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου χαλάρωσε η άμυνα, Χάκετ και Μίκι βρήκαν διαδρόμους, όμως το 61-35 ήταν ήδη βαρύ για τη Βίρτους κι είχε απαντήσει στο ερώτημα ποιος θα είναι ο νικητής της αναμέτρησης.

Είχε και buzzer το μενού

Ήταν η βραδιά, που είχε τα πάντα. Ακόμα και buzzer, με τη διαφορά στους (παρά έναν) 30 πόντους. Ο Ολυμπιακός συνέχισε με αμείωτη ενέργεια, με τον Φαλ να πετυχαίνει τους πρώτους επτά πόντους του δευτέρου ημιχρόνου για την ομάδα του, τον Βεζένκοφ να φορτώνει το αντίπαλο καλάθι.

Εκτός των 19 πόντων, πέτυχε και το καλάθι της βραδιάς στο 26ο λεπτό (74-45). Τρίποντο με πίεση χρόνου, χωρίς να βλέπει καλά καλά το καλάθι. Ο Φαλ με 15 πόντους τον ακολούθησε κι οι δυο τους δεν χρειάστηκε να παίξουν περισσότερο. Για ποιον λόγο, ο Ολυμπιακός έφτασε στους 84 πόντους στο 30’, με buzzer του Ουόκαπ από τα 10 μέτρα, για να δώσει άλλον έναν λόγο στον κόσμο να το γιορτάσει.

Σκόραραν κι οι 12

Στο 31.45’’ ο Μπλακ σωριάστηκε στο παρκέ, μπροστά στον πάγκο κι όλοι «πάγωσαν» προς στιγμή, αλλά αφενός ο ίδιος καθησύχασε συμπαίκτες προπονητές και κόσμο, αφετέρου στην επόμενη φάση ο Λαρεντζάκης πέταξε την μπάλα, τη στιγμή που έληγε ο χρόνος επίθεσης και με ταμπλό πέτυχε τρίποντο. Θαρρώ κι εγώ να έμπαινα, θα πετύχαινα καλάθι, λες κι είχαν μαγνήτη τα διχτάκια.

Ο Ολυμπιακός είχε το πόδι πατημένο στο γκάζι και στο 33.24’’ έφτασε στους 99 πόντους, με τον ΜακΚίσικ να πετυχαίνει 8 συνεχόμενους. Το κοντέρ έγραφε ασταμάτητα, πέτυχε πόντους κι ο Μπολομπόι, που μέχρι εκείνο το σημείο ήταν μαζί με τον Λούντζη οι μοναδικοί που δεν είχαν γράψει το όνομά τους στον πίνακα των σκόρερ. Απίστευτη ομαδική δουλειά.

Το στιγμιότυπο της βραδιάς ήταν οι φωνές του Μπαρτζώκα, για μια επιπόλαιη πάσα του Λαρεντζάκη, που κόστισε ένα καλάθι. Με το σκορ στο 106-63, ο κόουτς εκνευρίστηκε! Ο Λάρε «απάντησε» μ’ ένα τρίποντο εξιλέωσης κι έγινε ο τέταρτος διψήφιος (Φαλ, Βεζένκοφ, Πίτερς οι άλλοι τρεις).
Στο 37.35’’ μπήκε κι ο Λούντζης στη λίστα των σκόρερ και για πρώτη φέτος σκόραραν και οι 12 παίκτες, χωρίς κανείς να παίξει πάνω από 24 λεπτά.

Τα δεκάλεπτα: 31-15, 61-35, 84-55, 117-71.

Δείτε εδώ το στατιστικό του αγώνα

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Ολυμπιακός: Παθιασμένη καλημέρα

Ο Ολυμπιακός είπε καλημέρα με ένα βίντεο γεμάτο πάθος από το ματς με την Παρτιζάν. Ο Ολυμπ…