Κεντρική Basket League Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός 68-66

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός 68-66

Φαλ, Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός

Ο Ολυμπιακός πήρε το ντέρμπι κι έχει (λογικά) το αβαντάζ για τα πλέι οφ.

Με MVP (ξανά) τον Μουστάφα Φαλ και τον Σλούκα (κακό) να παίρνει κρίσιμες σωστές αποφάσεις στο τέλος, με τον Βεζένκοφ στα υψηλά του στάνταρ, τον Ουόκαπ καθοριστικό και θετική έκπληξη τον Κάνααν, ο Ολυμπιακός νίκησε με 68-66 τον Παναθηναϊκό κι έχει το πλεονέκτημα, καθώς ακόμα κι αν χάσει στο «Νίκος Γκάλης» θα έχει μια νίκη παραπάνω.

Ο Παναθηναϊκός περίμενε τα πάντα από τον Μπέικον, ο οποίος πέτυχε 13 πόντους στο πρώτο ημίχρονο, σίγησε για μεγάλο διάστημα στο δεύτερο κι αφυπνίστηκε στο τέλος, όπου παραλίγο να δώσει τη νίκη στην ομάδα του. Εκτός αγώνα ο Ουίλιαμς, μετριότατος ο Πονίτκα, εν αντιθέσει με Λι και Ουόλτερς, που ήταν θετικοί.

«Γίγαντας» Φαλ και παράγοντας Κάνααν

Ο Ράντονιτς, έχοντας την εικόνα του Super Cup, ξεκίνησε με τον Γκουντάιτις στην πεντάδα, για να «κοιτάξει στα μάτια» τον Φαλ, αλλά μετά 1.30’’ (δίχως σκορ) ο ψηλός του Παναθηναϊκού μετρούσε δύο φάουλ. Ο Παπαγιάννης βρέθηκε απέναντι στον… εφιάλτη του κι ο Φαλ έκανε δικό του το «ζωγραφιστό».

Με αυτόν να κυριαρχεί (πέτυχε 8 πόντους, έναντι 2 του Παπαγιάννη) και τον Κάνααν να έχει 8 πόντους και θετικότατη προσφορά, ο Ολυμπιακός ήταν απόλυτος κυρίαρχος στην πρώτη περίοδο. Ο Παναθηναϊκός είχε κύριο εκφραστή τον εξαιρετικό Μπέικον, αλλά την ίδια στιγμή ο Ουίλιαμς πέτυχε τους πρώτους του πόντους από βολές (21-14), για να λήξει το δεκάλεπτο με 24-14, με τον Κάνααν να… μιλά τελευταίος.

Ανάσανε ο Παπαγιάννης, τραγικός ο Ολυμπιακός

Στο δεύτερο δεκάλεπτο ο Μπαρτζώκας υποχρεώθηκε να βγάλει τον Φαλ. Ο Ράντονιτς ήταν ο πρώτος που φρέσκαρε την ομάδα του, κάνοντας τρεις αλλαγές στο 5λεπτο του πρώτου δεκαλέπτου. Υποχρεωτικά ακολούθησε ο κόουτς των «ερυθρολεύκων».

Από εκεί που δεν είχε καθόλου παιχνίδι μέσα στη ρακέτα ο Παναθηναϊκός, ο Παπαγιάννης πέτυχε 7 συνεχόμενους πόντους, τη στιγμή που ο Πίτερς τα έκανε θάλασσα (δύο φάουλ, με το δεύτερο αντιαθλητικό στον Λι). Ο Ολυμπιακός έχασε το ματς και στις δύο πλευρές του παρκέ, παίζοντας πολύ κακό μπάσκετ, γεγονός που αποτυπώθηκε στο 2-17 σερί, που έτρεξαν οι «πράσινοι».

Για πρώτη φορά πέρασαν μπροστά με καλάθι του Ουόλτερς (26-27), προηγήθηκαν με 31-36, για να το μαζέψει στο τέλος του ημιχρόνου ο Ολυμπιακός. Το 35-38 άφηνε ανοιχτούς λογαριασμούς. Ο Παναθηναϊκός είχε το ψυχολογικό προβάδισμα, όμως ήταν προφανές ότι όποιος άντεχε περισσότερο στην κούραση, θα έπαιρνε τη νίκη. Σημειώστε ότι σε όλο το πρώτο ημίχρονο ο Ουίλιαμς πέτυχε τέσσερις πόντους, με ισάριθμες βολές.

Βάρυνε η μπάλα, «μίλησαν» οι άμυνες

Η τρίτη περίοδος ήταν η χαρά της άμυνας κι ο Ολυμπιακός βρέθηκε στο… στοιχείο του. Κράτησε πολύ χαμηλά τον Παναθηναϊκό, αλλά στην επίθεση δεν ήταν καλός, ούτε όταν έφευγε στον αιφνιδιασμό. Φοβερό άγχος, δίχως λόγο, αλλά έτρεξε σερί 9-2 (44-40).

Ο Μπέικον κουράστηκε, ο Ουίλιαμς (άποντος στο τρίτο δεκάλεπτο) εκτός αγώνα, βγήκε μπροστά ο Λι και με 2/2 τρίποντα έδωσε ξανά προβάδισμα στην ομάδα του (47-48) πριν γράψει ο Σλούκας με λέι απ τον επίλογο της περιόδου (49-48).

Η ώρα του Σλούκα. Από ωραίος παραλίγο μοιραίος

Ο Ολυμπιακός είχε καταφέρει να κρατήσει εκτός αγώνα (τέσσερις πόντοι με ισάριθμες βολές) τον Ουίλιαμς, η άμυνά του (κι η κούραση) έβγαλαν για μεγάλο διάστημα εκτός και τον Μπέικον, όμως ο Ουόλτερς μπήκε στην εξίσωση κι ο Παναθηναϊκός έμεινε «ζωντανός» στη διεκδίκηση της νίκης.

Με το παιχνίδι στην κόψη του ξυραφιού (57-56), ήταν η ώρα του (κακού κατά τα άλλα) Σλούκα. Πέτυχε τρίποντο, έδωσε ασίστ στον Φαλ, που πέτυχε καλάθι και φάουλ (65-59) κι ο Ολυμπιακός ένα λεπτό πριν τη λήξη είχε… παράσταση νίκης. Από ωραίος, παραλίγο να γίνει μοιραίος ο Σλούκας, ο οποίος έχασε στο κέντρο την μπάλα από τον Λι, που έκανε το 65-63, 20’’ πριν τη λήξη.

Φάουλ στα 13’’στον Βεζένκοφ από τον Πονίτκα, για να σταματήσει ο χρόνος, κι ο «ερυθρόλευκος» σταρ δεν αστόχησε (67-63). Στα 4.9’’ πριν τη λήξη, με τρίποντο (με ταμπλό παρακαλώ) ο Μπέικον έκανε το 67-66 (σε 1.30’’ πέτυχε 7 πόντους). Στα 4.1’’ έγινε φάουλ στον Πίτερς, ο Αμερικανός ευστόχησε σε 1/2 βολές (68-66), το τελευταίο υπό πίεση σουτ του Μπέικον δεν βρήκε στόχο κι ο Ολυμπιακός πήρε μια δύσκολη νίκη.

Τα δεκάλεπτα: 24-14, 35-38, 49-48, 68-66.

Δείτε εδώ το στατιστικό του αγώνα

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε Basket League

Δειτε επισης

Basket League: Την Παρασκευή το ΠΑΟ – Προμηθέας

Ο ΕΣΑΚΕ ενημέρωσε για το πρόγραμμα της Stoiximan Basket League. Ο Παναθηναϊκός ολοκλήρωσε …