Κεντρική Ελλάδα Γκρίζο φόντο Ο Σπύρος Γκόντας αναλύει την αποβολή του Σερέλη (vid)

Ο Σπύρος Γκόντας αναλύει την αποβολή του Σερέλη (vid)

Η αποβολή του Σερέλη

Μπέρδεμα έγινε με την αποβολή του Χρήστου Σερέλη.

Ούτε τη μέρα της γιορτής του (χρόνια πολλά Σπύρο) δεν τον αφήνουμε ήσυχο. Ήταν να μην μπλέξει μαζί μας. Βεβαίως, δεν φταίμε εμείς, που κάθε τρεις και λίγο ενοχλούμε τον Γκόντα, αλλά οι διαιτητές, που μπερδεύονται, που πνίγονται σε μια κουταλιά νερό και που εντέλει δυσκολεύονται να εφαρμόσουν τους κανονισμούς, όπως -για παράδειγμα- στην περίπτωση του Χρήστου Σερέλη.

Ο προπονητής του Λαυρίου αποβλήθηκε, αλλά μια φαινομενικά απλή φάση, κατέληξε σε χοντρό λάθος των διαιτητών. Ζητήσαμε την ερμηνεία της φάσης από τον κ. Γκόντα, για να καταλάβουμε τι ακριβώς συνέβη στην περίπτωση του Σερέλη.

Τι λέει ο κανονισμός

«Για να αναζητήσουμε στην αλήθεια, πρέπει να βρούμε το σημείο του κανονισμού, που εμπίπτει η περίπτωση του κ. Σερέλη» μας είπε ο Σπύρος Γκόντας και συμπλήρωσε: «Είναι το άρθρο 38o, το οποίο αναφέρεται στο «Σφάλμα Αποκλεισμού». Κι όπως λέει στο 38.1.1

«Σφάλμα αποκλεισμού είναι οποιαδήποτε κατάφωρη αντιαθλητική ενέργεια από παίκτες, αναπληρωματικούς, προπονητές, βοηθούς προπονητών, αποκλεισμένους παίκτες και συνοδούς-μέλη των ομάδων».

Στο άρθρο 38.3 με θέμα την «Ποινή» αναφέρεται ρητά πως:

  • 38.3.1 Ένα σφάλμα αποκλεισμού θα χρεώνεται εις βάρος του υπαιτίου.
  • 38.3.2 Οποτεδήποτε ο υπαίτιος αποβάλλεται, σύμφωνα με τα σχετικά άρθρα αυτών των κανονισμών, θα πηγαίνει και θα παραμένει στα αποδυτήρια της ομάδας του για τη διάρκεια του παιχνιδιού, ή εάν το επιθυμεί θα εγκαταλείπει το κτίριο.
  • 38.3.4 Ο αριθμός των ελευθέρων βολών που θα χορηγούνται είναι ως ακολούθως:
    Εάν το σφάλμα, είναι σφάλμα όχι επαφής: 2 ελεύθερες βολές».

Η περίπτωση του Σερέλη

Το φύλλο αγώνα για τον Σερέλη

Ο κ. Γκόντας μας λέει ότι «από το Φύλλο Αγώνα προκύπτει ότι ο Σερέλης χρεώθηκε με 2η τεχνική ποινή και όχι με σφάλμα αποκλεισμού. Αυτό προκύπτει κι από το γεγονός ότι στο Φύλλο Αγώνα, φαίνεται καθαρά ότι εκτελέστηκε μία (1) ελεύθερη βολή και όχι δύο (2).

Αν ένας προπονητής χρεωθεί με δεύτερη τεχνική ποινή (άρα αποβάλλεται) δεν μπορεί να γραφτεί και στο Φύλλο Αγώνα. Δεν συντρέχει λόγος, έχει ήδη τιμωρηθεί. Αν γραφτεί στο Φύλλο Αγώνα, σημαίνει ότι είπε κάτι που έπρεπε να χρεωθεί ως σφάλμα αποκλεισμού και να αποβληθεί απευθείας. Σε αυτή την περίπτωση έπρεπε να εκτελεστούν δύο βολές, κάτι που δεν έγινε».

Το Φύλλο Αγώνα δικαιώνει τον Σερέλη

Ο προπονητής του Λαυρίου τιμωρήθηκε με 2.000€ πρόστιμο, αλλά -σύμφωνα με αυτά που αναφέρει ο κ. Γκόντας– είναι σίγουρο ότι αν κάνει έφεση, στηριζόμενος στα παραπάνω, θα δικαιωθεί. Όπως προκύπτει οι διαιτητές μπερδεύτηκαν. Για την ιστορία ήταν οι: Τσαρούχα, Πουρσανίδης, Καραπάνος.

Δικό μου σχόλιο: Αν σε τόσο εύκολες καταστάσεις, τόσο έμπειροι (όσο οι δύο πρώτοι) διαιτητές τα κάνουν μαντάρα, τι να περιμένουμε από χαμηλότερα αξιολογημένους διαιτητές, ή σε πιο δύσκολες φάσεις…

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε Γκρίζο φόντο

Δειτε επισης

Ρεάλ Μαδρίτης – Μπασκόνια 90-74 (vid)

Η Ρεάλ έκανε εύκολα το 1-0 Η Ρεάλ Μαδρίτης χωρίς να δυσκολευτεί διατήρησε το πλεονέκτημα έ…