Κεντρική Ελλάδα Γκρίζο φόντο Ο Σπύρος Γκόντας αναλύει τη φάση στο Λαύριο – Καρδίτσα (vid)

Ο Σπύρος Γκόντας αναλύει τη φάση στο Λαύριο – Καρδίτσα (vid)

Τσαρούχα, Λαύριο - Καρδίτσα

Δικαιολογημένα φωνάζει η Καρδίτσα, αλλά δεν έκανε αυτό που έπρεπε…

Η φάση της αγωνιστικής (για το Σάββατο) έγινε στον αγώνα του Λαυρίου με την Καρδίτσα. Η Βάσω Τσαρούχα πήρε μια λανθασμένη -όπως αποδεικνύεται- απόφαση, καταδικαστική για τους φιλοξενούμενους. Η μπάλα χτύπησε σε πόδι παίκτη της ομάδας του Βαγγέλη Αγγέλου, αλλά όπως θα δείτε παρακάτω ΔΕΝ υπήρχε παράβαση.

Δεν θα βάλουμε το… κάρο μπροστά από τα άλογα, δεν θα αναλύσουμε εμείς τη φάση. Είναι καθοριστική, γιατί διαδραματίζεται πέντε δευτερόλεπτα πριν τη λήξη, με την Καρδίτσα να έχει την μπάλα στα χέρια, όπως βλέπετε κι από το βίντεο. Ζητήσαμε από τον Σπύρο Γκόντα να μας εξηγήσει τι έγινε και μας απάντησε. Τι λέει ο κανονισμός.

«Για να καταλάβουμε τι συμβαίνει, πρέπει να έχουμε πρώτα απ’ όλα στον νου μας τι λέει ο κανονισμός. Κι εδώ έρχομαι να εξηγήσω σε πολλούς φίλους, που με ρωτούν γιατί δεν σχολιάσαμε την «άλφα» ή τη «βήτα» φάση. Εμείς δεν σχολιάζουμε φάσεις, βάσει της δικής μας άποψης, αλλά βάσει όσων αναφέρουν οι κανονισμοί» μας είπε ο κ. Γκόντας.

Τι λέει, λοιπόν, ο κανονισμός, για την επίμαχη φάση στο Λαύριο – Καρδίτσα;
Άρθρο 13ο Πώς παίζεται η μπάλα
13.1 Ορισμός
13.1.1 Στη διάρκεια του παιχνιδιού, η μπάλα παίζεται μόνο με το/α χέρι/α και μπορεί να μεταβιβαστεί, πεταχτεί, χτυπηθεί, κυληθεί, ή να προωθηθεί (ντριμπλαριστεί) προς οποιαδήποτε κατεύθυνση, σύμφωνα με τους περιορισμούς αυτών των κανονισμών.
13.2 Κανόνας. Ο παίκτης δεν μπορεί να τρέξει με τνη μπάλα, να την κλοτσήσει ή να τη σταματήσει σκόπιμα, με οποιοδήποτε μέρος του ποδιού του, ή να τη χτυπήσει με τη γροθιά.
Ωστόσο εάν έρθει σε τυχαία επαφή, ή η μπάλα αγγιχθεί από οποιοδήποτε μέρος του ποδιού, δεν είναι παράβαση».

Το λάθος της Τσαρούχα

Είναι προφανές ότι η επαφή είναι τυχαία. Η καταστρατήγηση του Άρθρου 13.2 αποτελεί παράβαση» μας λέει ο Σπύρος Γκόντας κι εξηγεί:

«Σε καμία περίπτωση ο παίκτης της Καρδίτσας δεν χτύπησε την μπάλα με το πόδι σκόπιμα… Δεν είχε χρόνο να αντιδράσει, καθώς η μπάλα βρίσκει στο πόδι του. Η μπάλα μετά το χτύπημα πάει στον συμπαίκτη του (δεν βγαίνει εκτός ορίων) και με την παράβαση που χρεώνεται, χάνει την ευκαιρία η ομάδα της Καρδίτσας να εκδηλώσει επίθεση στα 5″, που απομένουν για την λήξη του αγώνα».

Λάθος η Τσαρούχα, λάθος κι η Καρδίτσα

Ο Σπύρος Γκόντας, αλλά κυρίως το βίντεο κι ο κανονισμός, είναι ξεκάθαροι. Η Τσαρούχα έκανε λάθος. Όμως, κι η Καρδίτσα έκανε λάθος, γιατί ουδείς υπέβαλλε ένσταση. Αν είχε υποβληθεί ένσταση, η ΚΕΔ ήταν υποχρεωμένη να επαναλάβει τον αγώνα, ή ενδεχομένως μέρος αυτού. Όπως και να ‘χει, δίχως ένσταση, φωνάζει για να φωνάζει η Καρδίτσα, παρότι έχει δίκιο.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε Γκρίζο φόντο

Δειτε επισης

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός 60-50

Το 2-2 έκανε ο Ολυμπιακός. Σε πέμπτο παιχνίδι θα αναδειχθεί ο φετινός πρωταθλητής στην Α1 …