Κεντρική Basket League ΠΑΟΚ Λυκογιάννης: «Είναι σημαντικό ο Ελληνικός κορμός να κρατάει τα αποδυτήρια»

Λυκογιάννης: «Είναι σημαντικό ο Ελληνικός κορμός να κρατάει τα αποδυτήρια»

lykogiannis aris paok

Την πρόκριση του ΠΑΟΚ στο Final-8 του Κυπέλλου θέλει ο Άρης Λυκογιάννης. 

Ο προπονητής των Θεσσαλονικιών Άρης Λυκόγιαννης, καλεσμένος στον ραδιοφωνικό σταθμό Libero FM, μίλησε για τη νίκη της ομάδας του κόντρα στην ΑΕΚ, ενώ αναφέρθηκε και στον στόχο που έχουν οι «ασπρόμαυροι» για την πρόκριση τους στο Final-8 του Κυπέλλου. Τέλος σχολίασε και τη φετινή πορεία του ΠΑΟΚ, μένοντας ευχαριστημένος από την προσπάθεια των παικτών του.

Αναλυτικά όσα είπε:

«Προετοιμάζουμε και το τακτικό και το ψυχολογικό κομμάτι. Τακτικά διαβάσαμε πολύ καλά τον αντίπαλο. Είχαμε αρκετές απουσίες αλλά είχαμε αυτοπεποίθηση. Πιστεύαμε ότι μπορούμε να κερδίσουμε. Στο πίσω μέρος του μυαλού μας είχαμε να μην αποδειχθούμε εύκολος αντίπαλος για την ΑΕΚ, όμως όσο περνούσε η ώρα πιστέψαμε ότι θα κερδίσουμε»

Για το φετινό ρόστερ: «Το βασικό ζητούμενο ήταν να χτίσουμε μία ομάδα που θα παλεύει. Από το πρώτο παιχνίδι είδαμε ότι έχουμε μία ομάδα μαχητών. Παρά τους τραυματισμούς, την κόπωση, τα ταξίδια «οδύσσεια» και το χαμηλό μπάτζετ που έχουμε, παλεύουμε συνέχεια. Έχουμε παιδιά με κίνητρο και Έλληνες που έχουν αποδεχθεί το ρόλο τους. Είναι σημαντικό ο ελληνικός κορμός να κρατάει τα αποδυτήρια και όταν μπαίνουν μέσα να είναι καθοριστικοί. Ο βασικός λόγος της αποτυχίας μας πέρσι ήταν ότι οι Έλληνες παίχτες δεν μπορούσαν να δεχτούν το ρόλο τους.

Η ομάδα έχασε τα 3/5 του βασικού ρόστερ του. Τις ελληνικές ομάδες εκτός του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού, τις διαμορφώνει ο ελληνικός κορμός. Τη φετινή σεζόν έχουν βγει και κάποιες επιλογές που κάναμε. Πέρσι είχαμε δύο Αμερικανούς και όταν τραυματίστηκαν είχαμε μεγάλο κενό. Οπότε φέτος θέλαμε τουλάχιστον τέσσερις Αμερικανούς στην περιφέρεια. Έτσι πρέπει να γίνεται τώρα γιατί το μπάσκετ παίζεται περισσότερο στα γκαρντ.

Έχουμε παίκτες που μπορούν να δημιουργήσουν εύκολα χώρο προς το καλάθι. Χθες, διαβάσαμε πολύ καλά το ματς λόγω της ικανότητας των παικτών. Για τον Φράνκε ήμασταν σίγουροι, έχει παίξει πολλά χρόνια στην Ευρώπη. Ο Χαντς είναι ένα παιδί που έχει μεγάλο ταλέντο και ο Ράιλι είναι σκόρερ αλλά δεν είχε συμμετοχή σε μεγάλα πρωταθλήματα».

Για το αν θα υπάρξει μεταγραφική ενίσχυση: «Είναι δεδομένο ότι αν καταφέρουμε να πάμε στο TOP 16 θα στραφούμε σε έναν παίκτη που θα παίζει μέσα στη ρακέτα. Πάντα όταν κοιτάζεις την ομάδα κάτι θα σου λείπει. Καλό είναι να κοιτάμε την ομάδα μας και να είμαστε ικανοποιημένοι».

Για τους στόχους του ΠΑΟΚ: «To Final 8 είναι ο μοναδικός ξεκάθαρος στόχος μας, το μοναδικό πρέπει που είχε θέσει η διοίκηση. Μετά τη χθεσινή νίκη είναι δεδομένο ότι θα είμαστε εκεί. Μετά το παιχνίδι με τον Προμηθέα θα δούμε και το πλασάρισμα που θα έχουμε. Δεν είναι εύκολες και οι ομάδες από κάτω, εύκολα μπορεί να γίνει κάποιο στραβοπάτημα. Μετράει πολύ το κίνητρο σε αυτές τις περιπτώσεις».

  • Μιντάουγκας Κουζμίνσκας ΑΕΚ

    AEK – ΠΑΟΚ 99-91

    Κιτρινόμαυρη επικράτηση με υπογραφή… Κουζμίνσκας Με πολυφωνία στην επίθεση και έναν …
  • Γιάννης Καστρίτης

    Basket League: Αυλαία στην 4η αγωνιστική του Top 6

    Ολοκληρώνεται σήμερα η 4η αγωνιστική του Top 6. Με το παιχνίδι ανάμεσα στον Άρη και τον Κο…
  • levin porter jr paok

    ΠΑΟΚ – Καρδίτσα 85-70

    Νίκη για ΠΑΟΚ με “όργια” του Κέβιν Πέτερ Τζούνιορ Ακόμη ένα βήμα για την είσοδ…
Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Κωνσταντίνος Καραφώτης
Περισσότερα σε ΠΑΟΚ

Δειτε επισης

ΚΑΕ ΠΑΟΚ: «Εμείς μαζί για μια ζωή»

Πολύ ιδιαίτερη ημέρα η σημερινή για τον ΠΑΟΚ καθώς συμπληρώνει 98 χρόνια ζωής. Η ΚΑΕ ΠΑΟΚ …