Κεντρική Ελλάδα Κι όμως έγιναν 70 αγώνες παρά την αποχή των κριτών

Κι όμως έγιναν 70 αγώνες παρά την αποχή των κριτών

Γ' Εθνική 3ος όμιλος αποτελέσματα

Η αποχή των κριτών που διαμαρτύρονται για τη μη αναγνώριση των συνδέσμων τους από το κράτος δεν οδήγησε τελικά σε μαζικό «λουκέτο» τα πρωταθλήματα μπάσκετ σε όλη τη χώρα.

Κανονικά διεξήχθησαν 70 παιχνίδια, 5 για την Basket League (υπήρχε μια αναβολή λόγω Covid στο Κολοσσός-Περιστέρι bwin), 8 στην Elite League, 16 στη Β’ και 28 στη Γ’ Εθνική, καθώς επίσης 6 στην Α1 και 12 στην Α2 Γυναικών.

Αντίστοιχα αναβλήθηκαν μόλις 12 αγώνες λόγω μη προσέλευσης βοηθών διαιτητών, 4 στη Β’ και 4’ στη Γ’ Εθνική, καθώς και 4 στην Α2 Γυναικών. Οι αγώνες που αναβλήθηκαν ήταν ουσιαστικά αγώνες ομάδων της ΕΣΚΑ που έπαιζαν μεταξύ τους και δεν υπήρχε μετακίνηση.

Πρόθεση της ΕΟΚ ήταν να διεξαχθούν ομαλά τα πρωταθλήματα και να μην ταλαιπωρηθούν ή επιβαρυνθούν με έξτρα έξοδα οι ομάδες που είχαν ήδη κανονίσει τις μετακινήσεις τους, έστω κι αν χρειάστηκε η ομοσπονδία να δείξει γρήγορα αντανακλαστικά για να καλύψει τα κενά στις γραμματείες των αγώνων.

Υπενθυμίζεται πως για την προσεχή Τετάρτη η ΕΟΚ έχει καλέσει σε συνάντηση τους εκπροσώπους των κριτών, προκειμένου να βρεθεί μια κοινώς αποδεκτή λύση για όλες τις πλευρές. Αν δεν καταστεί εφικτό να υπάρξει η χρυσή τομή, τότε όπως αναφέρουν πληροφορίες, η ομοσπονδία θα καταφύγει στη λύση ενός μόνιμου μηχανισμού για την ομαλή διεξαγωγή των αγώνων σε εθνικό και τοπικό επίπεδο.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Χαρόγιαννης
Περισσότερα σε Ελλάδα

Δειτε επισης

Παραδόθηκε η ΚΥΑ για την είσοδο των φιλάθλων στα γήπεδα

Παραδόθηκε η ΚΥΑ ταυτοποίησης κατόχων εισιτηρίων για τα γήπεδα. Ο αναπληρωτής υπουργός Αθλ…