Κεντρική Basket League ΑΕΚ Καντζούρης: «Δουλεύουμε πολύ σωστά σε καθημερινή βάση

Καντζούρης: «Δουλεύουμε πολύ σωστά σε καθημερινή βάση

Ηλίας Καντζούρης

Η ΑΕΚ πήρε την πρόκριση για το Play In του BCL.

Ο τεχνικός της ομάδας, Ηλίας Καντζούρης στις δηλώσεις του στάθηκε στην δουλειά που έχουν κάνει οι παίκτες του όλο αυτό το διάστημα, στην στήριξη του κόσμου αλλά και στο BCL.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Ηλίας Καντζούρης:

Για το κακό 1ο ημίχρονο της ΑΕΚ: «Ξεκίνησε στραβά το παιχνίδι, θεωρώ ότι δε μπήκαμε σωστά αμυντικά. Η Καρσίγιακα έβαλε και κάποια μεγάλα σουτ και αυτό προσέδωσε έξτρα πίεση στην ομάδα μας. Ήμουν σίγουρος ότι η ομάδα θ’ αντιδράσει και θα μπορέσουμε να επιστρέψουμε με τον έναν ή τον άλλον τρόπο στο παιχνίδι, όπως κι έγινε».

Για τη μη παρουσία κόσμου στις εξέδρες στο παιχνίδι: «Πάντα η παρουσία του κόσμου, ιδιαίτερα σε παιχνίδια τέτοιας σημασίας, σου δίνει άλλη δυναμική και ενέργεια. Ήταν κάτι που γνωρίζαμε και είχαμε προετοιμαστεί γι’ αυτό. Θεωρώ ότι μπορέσαμε και ανταπεξήλθαμε και σ’ αυτό το κομμάτι και είναι άλλο ένα παράσημο το οποίο ανήκει στους παίκτες».

Για την αντίπαλο της ΑΕΚ στα Play-In, Τόφας: «Γνωρίζουμε τι επιπέδου ομάδα είναι η Τόφας, είναι άλλο ένα πολύ υψηλό «εμπόδιο» όπως τα υπόλοιπα που αντιμετωπίσαμε στην πρώτη φάση. Δε θα ήθελα να πάω τόσο μακριά όμως, πριν την Τόφας έχουμε ένα πάρα πολύ δύσκολο παιχνίδι για το πρωτάθλημα με τον ΠΑΟΚ. Εκεί είναι όλη μας η προσοχή, εκεί εστιάζουμε και πρέπει να προετοιμαστούμε γι’ αυτό».

Για τα συμπεράσματα απ’ τη μέχρι στιγμής εικόνα της ΑΕΚ στο BCL: «Κάναμε γενικά καλά παιχνίδια. Πιστεύω ακράδαντα ότι και στο πρώτο παιχνίδι με τη Βόννη, αν είχαμε το έξτρα 24ωρο που δε μάς δόθηκε ποτέ, θα μπορούσαμε ν’ αντιμετωπίσουμε με άλλη ενέργεια την εξαιρετική ομάδα της Βόννης και το αποτέλεσμα θα ήταν διαφορετικό. Συνολικά η ομάδα ήταν πολύ ανταγωνιστική. Σίγουρα βρισκόμαστε στη φάση της προόδου, είμαστε μια καινούργια ομάδα και οι ομάδες δε «χτίζονται» απ’ τη μια μέρα στην άλλη, χρειάζεται υπομονή και «σκληρή» δουλειά. Η ομάδα δουλεύει σωστά καθημερινά, τα παιδιά κάνουν εξαιρετική δουλειά στις προπονήσεις. Είχαμε και θέματα τραυματισμού κομβικών παικτών. Θα έλεγα ότι αν συνεχίσουμε να δουλεύουμε σωστά και έχουμε τα στάνταρ που μπορεί να έχει μια ομάδα ως προς τη λειτουργία και την ηρεμία της είμαι σίγουρος ότι θα κάνουμε βήματα προόδου μέσα στη διάρκεια της χρονιάς».

Για το BCL: «Κάθε χρόνο το BCL κάνει βήματα προόδου, αυτό φαίνεται κι απ’ τις ομάδες που συμμετέχουν στη διοργάνωση. Ο όμιλός μας ήταν πάρα πολύ δυνατός, με ομάδες υψηλού επιπέδου και αυτό φαίνεται ξεκάθαρα και απ’ την πορεία των ομάδων στα πρωταθλήματά τους και απ’ το βαθμό δυσκολίας των αγώνων των οποίων αντιμετωπίσαμε. Είναι μια πάρα πολύ απαιτητική διοργάνωση που κάθε χρόνο κάνει βήματα μπροστά και από ‘κει και πέρα αναμένουμε τη συνέχεια με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Άνθεα Κούρου
Περισσότερα σε ΑΕΚ

Δειτε επισης

ΑΕΚ: Συλλυπητήρια στον Εργκίν Αταμάν

Η ΚΑΕ ΑΕΚ εξέφρασε τα συλλυπητήρια της στον Εργκίν Αταμάν. Μήνυμα συμπαράστασης στον προπο…