Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Ερυθρός Αστέρας – Ζαλγκίρις 77-73 (vid)

Ερυθρός Αστέρας – Ζαλγκίρις 77-73 (vid)

zalgiris erythros

Νίκη με ανατροπή για τον Ερυθρό Αστέρα.

Ο Ερυθρός Αστέρας πήρε μία μεγάλη εντός έδρας νίκη, παρότι βρέθηκε να χάνει με διψήφια διαφορά. Οι Σέρβοι έκαναν μεγάλη ανατροπή κόντρα στη Ζαλγκίρις Κάουνας και πήραν τη νίκη με 77 – 73.  Νέντοβιτς και Βιλντόζα έκαναν όργια για τους γηπεδούχους και οδήγησαν την ομάδα τους στο 10-0 σερί.

Η Ζαλγκίρις μπήκε εξαιρετικά στο ματς και με πολύ καλή αμυντική λειτουργεία κατάφερε να χτίσει γρήγορα διαφορά 9 πόντων (5-14). Ο Ερυθρός Αστέρας, αν και προσπάθησε, δεν μπόρεσε να φανεί ανταγωνιστικός στο πρώτο δεκάλεπτο (14-22). Η εικόνα στη δεύτερη περίοδο άλλαξε, με τους Σέρβους να ανεβάζουν κατακόρυφα την απόδοση τους και να πλησιάζουν στο σκορ (24-27). Το ντέρμπι συνεχίστηκε μέχρι το φινάλε του ημιχρόνου, με τους φιλοξενούμενους να διατηρούν τα ηνία του σκορ (36-37).

Στο τρίτο δεκάλεπτο ο Νεμάνια Νέντοβιτς βγήκε μπροστά. Ο πρώην παίκτης του Παναθηναϊκού άρχισε να βομβαρδίζει το αντίπαλο καλάθι, έφτασε τους 19 πόντους και οδηγούσε τον Ερυθρό προς την ανατροπή (56-58). Ο Σέρβος γκαρντ μαζί με τον Βιλντόζα έκαναν ότι ήθελαν και έφεραν τούμπα το ματς (74-71).

Η Ζαλγκίρις προσπάθησε στα τελευταία δευτερόλεπτα, αλλά ο Έβανς αποδείχθηκε μοιραίος. Με 6” στο ρολόι έκανε λάθος πάσα και δεν μπόρεσε να φέρει το ματς στα ίσια (75-73), ενώ ο Βιλντόζα με δύο βολές έγραψε το τελικό 77-73.

Τα δεκάλεπτα: 14-22, 36-37, 56-58, 77-73

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα εδώ

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Ιωαννίδης
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Μπασκόνια – Βίρτους Μπολόνια 89-77

Ο Χάουαρντ έδωσε το εισιτήριο στη Μπασκόνια για την πρόκριση. Η Μάρκους Χάουανρτ έκανε ότι…