Κεντρική Ασίστ Εκτός παρκέ Επίδομα Παιδιού: Πόσα χρήματα θα λάβετε με την έξτρα δόση του Δεκεμβρίου

Επίδομα Παιδιού: Πόσα χρήματα θα λάβετε με την έξτρα δόση του Δεκεμβρίου

Επίδομα Παιδιού

Ένας μικρός «μποναμάς» περιμένει τους δικαιούχους του επιδόματος παιδιού μέσα στο Δεκέμβριο με την πληρωμή της έξτρα δόσης.

Σημειώνεται ότι στο πλαίσιο των αποφάσεων της κυβέρνησης για τα έκτακτα μέτρα στήριξης του 2022, καταβάλλεται πρόσθετη έκτακτη δόση επιδόματος παιδιού Α21 για το τρέχον έτος, η οποία αντιστοιχεί στο μηνιαίως χορηγούμενο ποσό του επιδόματος προσαυξημένο κατά το ήμισυ.

Αντίστοιχη έκτακτη δόση καταβάλλεται στους λοιπούς νέους δικαιούχους του επιδόματος του έτους 2022, μετά την έγκριση της αίτησής τους από τον ΟΠΕΚΑ.

Η χορήγηση της έκτακτης δόσης θεωρείται ότι αποτελεί αντικείμενο των αιτήσεων, επί των οποίων εκδόθηκαν οι εγκριτικές αποφάσεις χορήγησης του επιδόματος στους δικαιούχους και καταβάλλεται άπαξ για κάθε εξαρτώμενο παιδί.

Η εφάπαξ οικονομική ενίσχυση για τον Δεκέμβριο των οικογενειών που λαμβάνουν επίδομα παιδιού αντιστοιχεί σε μιάμιση επιπλέον μηνιαία δόση επιδόματος παιδιού.

Πότε θα γίνει η πληρωμή
Όπως έχει αποκαλύψει το Dnews, η δόση… μπόνους θα δοθεί στους δικαούχους μέχρι τις 20 Δεκεμβρίου.

Υπολογίζεται ανάλογα με την κατηγορία ισοδύναμου οικογενειακού εισοδήματος στην οποία ανήκει ο δικαιούχος. Λαμβάνοντας υπόψη αυτό το κριτήριο, το ποσό της ενίσχυσης ανέρχεται σε 105 ή 63 ή 42 ευρώ για κάθε παιδί για το πρώτο και το δεύτερο παιδί, ανάλογα με το ύψος του εισοδήματος, και σε 210 ή 126 ή 84 από το τρίτο και για κάθε επόμενο παιδί.

Αντίστοιχη έκτακτη δόση καταβάλλεται στους λοιπούς νέους δικαιούχους του επιδόματος του 2022, μετά την έγκριση της αίτησής τους.

Θυμίζουμε ότι για τον καθορισμό των δικαιούχων οικογενειών προσδιορίζονται τρεις κατηγορίες ισοδύναμου οικογενειακού εισοδήματος, ως εξής:
α) Α’ κατηγορία: έως 6.000 ευρώ,

β) Β’ κατηγορία: από 6.001 ευρώ έως 10.000 ευρώ,

γ) Γ’ κατηγορία: από 10.001 ευρώ έως 15.000 ευρώ.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Άνθεα Κούρου
Περισσότερα σε Εκτός παρκέ

Δειτε επισης

«Έφυγε» η Ρούξι Ντουμιτρέσκου

Θλίψη στον ελληνικό αθλητισμό στην είδηση του θανάτου της Ρούξι Ντουμιτρέσκου. Η Ρούξι Ντο…