Κεντρική Γυναίκες Αυλαία με Βαλένθια ο Ολυμπιακός

Αυλαία με Βαλένθια ο Ολυμπιακός

Ελεάννα Χριστινάκη Βαλένθια

Τη Βαλένθια της Ελεάννας Χριστινάκη υποδχεται ο Ολυμπιακός.

Αύριο (Τρίτη 20/12, 17.30) έχει Ευρωλίγκα γυναικών στο ΣΕΦ. Εκεί όπου ο Ολυμπιακός υποδέχεται τη Βαλένθια της Ελεάννας Χριστινάκη, για τον τελευταίο αγώνα του πρώτου γύρου των ομίλων της Ευρωλίγκας. Προτρέπω, αν κανείς ενδιαφέρετε να πάει να δει τον αγώνα, να βοηθήσει τον Ολυμπιακό, όμως ταυτόχρονα να δει και την Ισπανική ομάδα που είναι αποτέλεσμα της σχολής της χώρας.

Όλες οι αθλήτριες, εκτός ξένων είναι δημιούργημα της μεγάλης Ισπανικής σχολής παραγωγής με μέσο όρο ηλικίας να είναι τα 24 χρόνια.

Ο κόουτς των παικτριών Μπούργκος, έχω ξεχάσει πόσα χρόνια είναι στον πάγκο της ομάδας και από φέτος το μεγάλο όνομα η Άλμπα Τόρενς, στην επιστροφή στην πατρίδα από την πολυετή παραμονή της στην κορυφαία ομάδα τη Ρωσική Εκατερίνεμπουργκ. Προσωπικά θυμάμαι στα Πανευρωπαϊκά μικρών ηλικιών τις μεγάλες διακρίσεις από παίκτριες σαν την Κάτας, Σαλβατόρε, Ρομέρο, Ούβινα, η 16χρονη Φαμ και τελευταία την 20χρονη σέντερ Καρέρα, πέρυσι μια από τις πέντε Ευρωπαίες που επελέγησαν στο ντραφτ του WNBA!

Η Βαλένθια έρχεται στην Ελλάδα, έπειτα από τη νίκη επί της Τενερίφης (το Σάββατο) με 98-65 για τη Liga Endesa. Η ημέρα αυτή μάλιστα ήταν ιδιαίτερη για την Ελεάννα Χριστινάκη, η οποία είχε τα γενέθλιά της. Αμέσως μετά το τέλος του αγώνα η ομάδα επεφύλαξε τούρτα έκπληξη για την Ελληνίδα διεθνή, η οποία είχε κλείσει το ματς με 8 πόντους και 2/5 τρίποντα σε 16 λεπτά συμμετοχής.

Να τα εκατοστήσεις Ελεάννα με υγεία και κάθε επιτυχία στη ζωή σου.

 

 

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μιχάλης Κυριακάκης
Περισσότερα σε Γυναίκες

Δειτε επισης

Μπασκόνια – Βίρτους Μπολόνια 89-77

Ο Χάουαρντ έδωσε το εισιτήριο στη Μπασκόνια για την πρόκριση. Η Μάρκους Χάουανρτ έκανε ότι…