Κεντρική Ελλάδα Τσαϊρέλης: «Ζω το τώρα»

Τσαϊρέλης: «Ζω το τώρα»

Ο Μιχάλης Τσαϊρέλης μίλησε για την Εθνική και την πρόκριση στο Παγκόσμιο.

Η Ελλάδα κατάφερε να προκριθεί στο Μουντομπάσκετ του 2023, χάρη στην πολύ καλή εμφάνιση των διεθνών που πραγματοποίησαν στο Βέλγιο (70-72) για τα “παράθυρα” του παγκόσμιου κυπέλλου.

Ο Μιχάλης Τσαϊρέλης καλεσμένος στο ΕΟΚ Webradio, αναφέρθηκε για την πρόκριση της εθνικής στο παγκόσμιο κύπελλο, αλλά και για την ήττα από την Λετονία στο κατάμεστο κλειστό του Ηρακλείου.

Οι δηλώσεις του Τσαιρέλη:

Για την ήττα απ’ τη Λετονία: «Η εμφάνιση ήταν που μάς προβλημάτισε θα έλεγα. Απ’ την άλλη, μαζευτήκαμε 12 άτομα, οι 7-8 παίζαμε πρώτη φορά μεταξύ μας και όταν έχεις 2 μέρες να προετοιμαστείς, ίσα ίσα να μάθεις τα παιχνίδια, τα plays είναι πολύ δύσκολη διαδικασία. Το πιο στενάχωρο για ‘μένα ήταν ότι ήρθε αυτή η ήττα στην Ελλάδα, μπροστά σε τόσο κόσμο, σ’ ένα γεμάτο γήπεδο».

Για την προετοιμασία ενόψει του αγώνα με το Βέλγιο: «Μια αμηχανία σίγουρα υπήρχε, παρ’ όλα αυτά πιστεύαμε σε ‘μας. Περιμέναμε και τα παιδιά του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού, χωρίς να ξέραμε βέβαια ποιοι ακριβώς θα έρθουν. Περισσότερο με τα λόγια προσπαθήσαμε να έρθουμε κοντά μεταξύ μας, να δούμε τι θέλει ο ένας, πώς τού αρέσει να παίζει για να υπάρχουν κάποια πράγματα στη μεταξύ μας συνεννόηση. Πιο πολύ προσπαθήσαμε να συζητήσουμε μεταξύ μας ώστε να βρούμε κάποιες λύσεις μέσα στο παρκέ, άσχετα μ’ αυτά που θα μάς έδειχνε ο κόουτς, δηλαδή τα συστήματα, οι αυτοματισμοί και τα λοιπά».

Για το αν σκέφτεται αν θα είμαι στο ρόστερ της Εθνικής στο Παγκόσμιο: «Είναι τιμή και χαρά να βρισκόμαστε στην Εθνική, αυτό είναι αυτονόητο. Φαίνεται ότι υπάρχει θέληση και αυτό είναι το θετικό. Από ‘κει και πέρα, είναι και στον χαρακτήρα του κάθε παιδιού. Καλώς ή κακώς η ζωή ενός επαγγελματία αθλητή έχει τα θετικά και τ’ αρνητικά, το θέμα είναι πώς τα βάζουμε στην καθημερινότητά μας και πώς τ’ αντιλαμβανόμαστε. Αφού έχουμε μπει σ’ αυτήν τη διαδικασία θα πρέπει να «χορέψουμε», οπότε όποτε μάς καλούν θα πρέπει να είμαστε εκεί πέρα. Δε χρειάζεται να σκεφτόμαστε το παραπέρα, μόνο το τώρα. Τώρα μάς δόθηκε η ευκαιρία να δείξουμε τι μπορούμε να κάνουμε. Έπρεπε να κερδίσουμε αυτό το παιχνίδι, ώστε να παίξουν όποια παιδιά παίξουν στο Παγκόσμιο, οπότε είμαστε πολύ ευχαριστημένοι. Έτσι είμαι σαν χαρακτήρας και δε σκέφτομαι το αν θα είμαι ή όχι στο ρόστερ της Εθνικής το 2023, εγώ σκέφτομαι το τώρα, ότι μού δόθηκε αυτή η αποστολή, τα καταφέραμε μαζί με τα άλλα παιδιά και είμαι ευχαριστημένος».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Κωνσταντίνος Καραφώτης
Περισσότερα σε Ελλάδα

Δειτε επισης

Final 8 Κυπέλλου: Εξαντλήθηκαν οι Gold θέσεις

Η Κρήτη ετοιμάζεται για το Final 8 του κυπέλλου Ελλάδος και όπως έγινε γνωστό, ήδη εξαντλή…