Κεντρική Διεθνή Eurocup Σάσαρι – ΠΑΟΚ 82-78 (vid)

Σάσαρι – ΠΑΟΚ 82-78 (vid)

Ράιλι, ΠΑΟΚ - Σάσαρι

Ένα σουτ απόσταση από τη νίκη είχε ο ΠΑΟΚ στη Σαρδηνία…

Κρίμα κι άδικο για τον ΠΑΟΚ, που έφτασε στην πηγή, αλλά έφυγε διψασμένος, χάνοντας από τη Σάσαρι με 82-78. Κι όμως, είχε την ευκαιρία με τον Χαντς να «κλέψει» τη νίκη, αλλά το τρίποντο buzzer που επιχείρησε δεν βρήκε στόχο, με το σκορ στο 80-78.

Οι Ιταλοί είχαν το πάνω χέρι στα πρώτα τρία δεκάλεπτα, διατηρώντας διαφορές πέριξ των 10 πόντων. Με πλουραλισμό στην επίθεση, τέσσερις διψήφιους πόντους και κυριαρχία στο «ζωγραφιστό», έμοιαζαν να είναι το απόλυτο φαβορί για τη νίκη, όμως ο ΠΑΟΚ αποδείχθηκε σκληρό καρύδι.

Ξεπέρασε την κακή βραδιά του Φράνκε, έστω κι αν αρκετές φορές πήγε σε ανορθόδοξες επιθετικές επιλογές. Με αιχμή του δόρατος τον Ράιλι, πολύτιμο τον Σαλούστρο και τον Χαντς να προσφέρει πολύτιμες υπηρεσίες, ο ΠΑΟΚ επέστρεψε κι έξι λεπτά πριν τη λήξη η Σάσαρι ένιωσε… καυτή την ανάσα του (66-65).

Σ’ εκείνο το σημείο ο Χαντς έχασε την μπάλα μέσα από τα χέρια του, ο Ράιλι λέι απ, ο Ρένφρο είχε 1/2 βολές και στην άμυνα υπέπεσε σε αντιαθλητικό φάουλ. Πριν το καταλάβουμε οι Ιταλοί προηγήθηκαν με 73-66 κι ο ΠΑΟΚ θα μπορούσε να πλησιάσει περισσότερο από το 73-68, αν ο Σαλούστρος ευστοχούσε έστω σε μία βολή στο 37′.

ΠΑΟΚ: Η τελική αντεπίθεση

Εκεί που είπαμε «στράβωσε το ματς για τα καλά», ο Ράιλι με τρίποντο κι ο Ρένφορ με κάρφωμα μείωσαν σε 75-73 (1.46’’ πριν τη λήξη). Ο Νίκολιτς με 2/2 έδωσε αέρα τεσσάρων πόντων στη Σάσαρι για να απαντήσει με σουτ εκτός λογικής ο Ράιλι. Ο Ρόμπινσον διαμόρφωσε στα 46’’ το 79-75, ο Ρένφρο με 1/2 μείωσε (79-76).

Ο ΠΑΟΚ έκανε την τελική αντεπίθεση. Στα 28.2’’ ο Χαντς με 2/2 βολές μείωσε στον πόντο (79-78), οι παίκτες του Λυκογιάννη έκλεψαν, αλλά ο Φράνκε έχασε την μπάλα στην πίεση των Ιταλών κι ο Κρούσλιν με 1/2 έκανε το 80-78. Ο κόουτς του «δικεφάλου» ζήτησε μια επίθεση νίκης, αλλά οκτώ δέκατα πριν το φινάλε ο Χαντς αστόχησε στο τρίποντο και στη συνέχεια με 2/2 βολές ο Μπέντζιους διαμόρφωσε το τελικό 82-78.

Τα δεκάλεπτα: 19-14, 40-30, 63-55, 82-78.

Δείτε εδώ το στατιστικό του αγώνα

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Λένα Καραλή
Περισσότερα σε Eurocup

Δειτε επισης

Μπαρτζώκας: «Να προσεγγίσουμε και τα επόμενα ματς σαν να είμαστε στο 0-0»

Στον τρόπο που θα πρέπει να προσεγγίσει ο Ολυμπιακός τα επόμενα παιχνίδια στάθηκε ο Γιώργο…