Κεντρική Ασίστ Εκτός παρκέ Προσλήψεις αναπληρωτών: Κενές θέσεις λόγω… περιοχής, πώς θα καλυφθούν

Προσλήψεις αναπληρωτών: Κενές θέσεις λόγω… περιοχής, πώς θα καλυφθούν

sxoleia

Το υπουργείο Παιδείας, σύμφωνα με τα κενά που έχουν δηλώσει οι Διευθύνσεις ενέκρινε πιστώσεις για την πρόσληψη 2.708 αναπληρωτών εκπαιδευτικών ωστόσο ανακοινώθηκαν μόλις 2.253 αναπληρωτές καθώς οι εκπαιδευτικοί δήλωσαν περιοχές προτίμησης τους και απέφυγαν την παραμεθόριο.
Οι αποφάσεις για τις προσλήψεις των 2.253 αναπληρωτών Γ’ φάσης που ανακοινώθηκαν χθες, αναρτώνται σταδιακά στη «Διαύγεια».

Ωστόσο, το υπουργείο Παιδείας, σύμφωνα με τα κενά που έχουν δηλώσει οι Διευθύνσεις είχε εγκρίνει πιστώσεις για την πρόσληψη 2.708 αναπληρωτών εκπαιδευτικών και όχι μόνο για 2.253.

Συγκεκριμένα, όταν το ηλεκτρονικό σύστημα του υπουργείου Παιδείας “έτρεξε” για να αναζητήσει από τους πίνακες τις αντίστοιχες ειδικότητες, διαπιστώθηκε ότι δεν υπήρχαν υποψήφιοι εκπαιδευτικοί.

Ο λόγος που συνέβη αυτό ωστόσο, είναι επειδή σύμφωνα με πληροφορίες, οι πίνακες στα μουσικά εξαντλήθηκαν καθώς όσοι είχαν δηλώσει περιοχές διορίστηκαν. Δεδομένου οτι η δήλωση είναι κατ ‘ επιλογή του εκπαιδευτικού για να τις δηλώσει, υπήρξαν περιοχές που δεν προτιμήθηκαν κυρίως επειδή πρόκειται για παραμεθόριες.

Αφού ολοκληρώθηκε η διαδικασία των αναπληρωτών θα βγουν προσκλήσεις τοπικά και για ωρομίσθιους για να καλυφθούν τα κενά.

 

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Άνθεα Κούρου
Περισσότερα σε Εκτός παρκέ

Δειτε επισης

Ο Αναστόπουλος… επιστρέφει στην Ευρώπη

Ο Παναγιώτης Αναστόπουλος ξανά στο προσκήνιο. Είναι από εκείνους τους ανθρώπους που εκών ά…