Κεντρική Διεθνή Eurocup Προμηθέας – Τουρκ Τέλεκομ 83-98 (vid)

Προμηθέας – Τουρκ Τέλεκομ 83-98 (vid)

Προμηθέας - Τουρκ Τέλεκομ

Προμηθέας, χωρίς… αρχή και… τέλος. «Πικρό αντίο» για Μάκη Γιατρά.

Όταν δέχεσαι 98 πόντους στην έδρα σου δεν μπορείς να περιμένεις να φύγεις νικητής. Ο Προμηθέας έχασε από την Τουρκ Τέλεκομ με 83-98, στο τελευταίο παιχνίδι του Μάκη Γιατρά στον πάγκο του. Ο ίδιος έμοιαζε να έχει περισσότερο πάθος και ενέργεια από τους παίκτες του, που προσέγγισαν με λάθος τρόπο την αναμέτρηση.

Ο Προμηθέας δέχθηκε 27 πόντους στην πρώτη περίοδο (εξ ου κι αυτό που γράψαμε ότι δεν είχε… αρχή) και 29 στην τελευταία (εξ ου και το δεν είχε… τέλος). Μοιραία αναγκάστηκε να κυνηγά σε όλο το ματς, παρότι επιμέρους σε δεύτερο και τρίτο δεκάλεπτο πέτυχε περισσότερους πόντους από την τουρκική ομάδα.

Το πρόβλημα για τους Πατρινούς ήταν στο πίσω μέρος του γηπέδου, εκεί όπου δεν έδειξαν ούτε τον απαιτούμενο ζήλο, ούτε την αναγκαία για τέτοιου είδους αναμετρήσεις προσήλωση. Χαμηλά ποσοστά ενέργειας, προσπάθεια να κερδίσει από την επίθεση, ο Προμηθέας είχε τον Γιανγκ με 30 πόντους, τον Κουλμπόκα με 19 και τον Σίμπσον με 10, αλλά είπαμε, δεν ήταν εκεί το πρόβλημα.

Ο Γιατράς στο «αντίο» του άφησε όλους τους Έλληνες με πολύ μικρό χρόνο συμμετοχής, με τον Τανούλη να έχει τον περισσότερο (12.39’’). Ήταν κίνηση τακτικής, ή κάποιου είδους μήνυμα, το γνωρίζουν στ’ αποδυτήρια.

Στα 36 του ο Ερντέν έμοιαζε… έφηβος, πέτυχε 10 πόντους σε 14.47’’, ο Προμηθέας είχε (κι έχει) πρόβλημα στη θέση «5». Ο Γκραντ φιλοδώρησε τους παλιούς του συμπαίκτες με 18 πόντους (προσθέστε 7 ριμπάουντ κι 6 ασίστ), ο Σεστίνα ήταν οικονομικός με 13 πόντους κι 6 ριμπάουντ, ο Τζόουνς έφυγε με «νταμπλ νταμπλ» (14 πόντοι, 10 ριμπάουντ), αλλά μεγάλος πρωταγωνιστής ήταν ο Μπουτελιέ, με 24 πόντους. Όποιος έμπαινε στο παρκέ για την ομάδα του Ερντέν Καν «έγραφε».

Τα δεκάλεπτα: 17-27, 36-44, 63-69, 83-98.

Δείτε εδώ το στατιστικό του αγώνα

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Λένα Καραλή
Περισσότερα σε Eurocup

Δειτε επισης

Στην Ζαλγκίρις ο Ντιμίτρι Ρίβερς

Στη Ζαλγκίρις ο Ρίβερς. Ο Αμερικανός πρώην παίκτης του ΠΑΟΚ, Ντιμίτρι Ρίβερς γίνεται κάτοι…