Κεντρική Διεθνή Basketball Champions League Περιστέρι – Ρίτας 71-82 (vid)

Περιστέρι – Ρίτας 71-82 (vid)

Περιστέρι - Ρίτας

Κακή εικόνα, αλλά χειρότερο το αποτέλεσμα για το Περιστέρι.

Ήταν ένα ματς, που ήθελε τη νίκη για να αποφύγει τους υπολογισμούς. Το Περιστέρι φάνηκε εντελώς ανέτοιμο ψυχολογικά, έπαιξε πολύ κακό μπάσκετ και στις δύο πλευρές του γηπέδου κι έχασε από τη Λιέτουβος Ρίτας με 82-71. Σκορ, που ενδεχομένως κολακεύει την ομάδα του Βασίλη Σπανούλη.

Από την αρχή φάνηκε πως το Περιστέρι δεν μπήκε όπως έπρεπε. Σε αυτού του είδους τις αναμετρήσεις, πρέπει να δείξεις από την αρχή ότι είσαι το «αφεντικό», αλλά η ομάδα των δυτικών προαστίων δεν το έκανε. Αποτέλεσμα ήταν να κλείσει η πρώτη περίοδος με νταμπλ σκορ (14-28), τους Λιθουανούς να έχουν ψυχολογία και την ελληνική ομάδα να είναι υποχρεωμένη να κυνηγήσει.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο άναψε μια σπίθα, το Περιστέρι μείωσε, προσεγγίζοντας περισσότερο από την επίθεση το παιχνίδι, παρά από την άμυνα. Το 38-44 άφηνε ελπίδες κι όταν η αναμέτρηση πήγε στο 51-55, πιστέψαμε ότι… γυρίζει. Κάπου εκεί, λες και σταμάτησε να παίζει το Περιστέρι.

Στα όρια του τυχαίου οι επιθέσεις, στην άμυνα υπήρχαν διάδρομοι… προσγείωσης, σαστιμάρα και το δεκάλεπτο έληξε 53-70, με τη Ρίτας να τρέχει σερί 2-15! Στην ουσία μπήκαν κι οι τίτλοι τέλους, καθώς η προσπάθεια ανατροπής ήταν μάλλον άτσαλη, με προσωπικές ενέργειες, δίχως προσανατολισμό.

Πλέον το Περιστέρι μπλέκει, αλλά αυτό είναι το λιγότερο. Μια ομάδα υψηλού κόστους κι υψηλών προσδοκιών, δεν δείχνει να… τρομάζει τους αντιπάλους (ήδη μετρά δύο ήττες από τη Ρίτας, την οποία δεν θέλει σε καμία απλή ή πολλαπλή ισοβαθμία).

Τα δεκάλεπτα: 14-28, 38-44, 53-70, 71-82.

Δείτε εδώ το στατιστικό του αγώνα

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Λένα Καραλή
Περισσότερα σε Basketball Champions League

Δειτε επισης

Παπαπέτρου: «Η σειρά ξεκινάει τώρα»

Νίκη στο Βελιγράδι, ήταν το σύνθημα από τον Ιωάννη Παπαπέτρου. Ο Παναθηναϊκός πήρε τη νίκη…