Κεντρική Basket League Περιστέρι – Άρης 92-90

Περιστέρι – Άρης 92-90

Περιστέρι - Άρης

Το Περιστέρι κέρδισε στο ντέρμπι της ημέρας τον Άρη.

Ο Άρης ήταν αυτός που μπήκε πιο δυναμικά στο παιχνίδι κόντρα στο Περιστέρι. Οι «κιτρινόμαυροι» ξεκίνησαν με τον Βασίλη Τολιόπουλο να μετρά 2/2 τρίποντα έχοντας συνολικά στο πρώτο δεκάλεπτο 9 πόντους, και την ομάδα του Γιάννη Καστρίτη να δυσκολεύει το Περιστέρι να βρει τον στόχο.

Η ομάδα του Βασίλη Σπανούλη στα μέσα του δεκαλέπτου βρήκε λύσεις, και κράτησε το ματς στο καλάθι. Από εκείνο το σημείο οι Περιστεριώτες άρχισαν να μπαίνουν στο ματς πιο δυναμικά, με τα δυο τελευταία λεπτά του πρώτου δεκαλέπτου, να κάνουν ένα σερί (7-0) και να προηγούνται για πρώτη φορά στον αγώνα (23-21).

Η δεύτερη περίοδος άρχισε, με το Περιστέρι να ευστοχεί και να ανοίγει τη διαφορά στο παιχνίδι (28-21), με τον Άρη να δυσκολεύεται να βρει καλάθι. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης παίζοντας πολύ καλή άμυνα έφερε την αναμέτρηση στην ισοπαλία, και προηγήθηκε ξανά μετά το πρώτο δεκάλεπτο με (39-40).

Παρόλα αυτά το Περιστέρι λίγο πριν το ημίχρονο αύξησε και πάλι τη διαφορά και οι ομάδες μπήκαν στα αποδυτήρια με το +9 για την ομάδα του Βασίλη Σπανούλη (54-46).

Το πυροβόλο Τολιόπουλος εκτελούσε από κάθε γωνία… 

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Άρης μπήκε με σκοπό να ανατρέψει το -9, με πρωταγωνιστή τον Βασίλη Τολιόπουλο (θύμισε Στεφ Κάρι), ο οποίος με απανωτά τρίποντα και συνολικά 31 πόντους πήρε την ομάδα στην πλάτη του. Έτσι ο Άρης έφερε το παιχνίδι τούμπα και προηγήθηκε με +6 (64-70). Στο τέλος της τρίτης περιόδου το Περιστέρι μάζεψε τη διαφορά, έφερε το ματς στον πόντο (71-72).

Στο τελευταίο δεκάλεπτο, ο πήχης ανέβηκε και για τις δυο ομάδες, με το σκορ να είναι στον πόντο (82-83). Τα τελευταία λεπτά του αγώνα μέχρι τη λήξη η μπάλα «έκαιγε» και με 23’ δευτερόλεπτα για το τέλος το σκορ ήταν στο (90-90). Τον τελευταίο λόγο τον είχε το Περιστέρι με τον Μπιλάν να ευστοχεί με follow μετά τη χαμένη προσπάθεια του Μωραΐτη, στα 1.4’ δευτερόλεπτα για το τέλος.

Τα δεκάλεπτα: 23-21, 53-44, 71-72, 92-90.

Δείτε εδώ το στατιστικό του αγώνα

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Κωνσταντίνος Καραφώτης
Περισσότερα σε Basket League

Δειτε επισης

Η «κόκκινη» παρακάμερα από τη Stark Arena (vid)

Η παρακάμερα του Ολυμπιακού κατέγραψε όσα έγιναν στο Βελιγράδι. Ο Ολυμπιακός πήγε στο Βελι…