Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Παναθηναϊκός – Παρτιζάν 89-91 (vid)

Παναθηναϊκός – Παρτιζάν 89-91 (vid)

Μπέικον, Παναθηναϊκός - Παρτιζάν

Ο Παναθηναϊκός έχασε από την Παρτιζάν, με παράπονα από τη διαιτησία.

Περιμέναμε να δούμε τους «πράσινους» να μπαίνουν με το… μαχαίρι στα δόντια, αλλά αντ’ αυτού για δέκα λεπτά βγήκε… amber alert! Ο Παναθηναϊκός ήταν εκτός τόπου και χρόνου. Μόλις δύο πόντους για 11 των Σέρβων κι όσο περνούσε η ώρα ο Πάντερ (εντυπωσιακός στο πρώτο ημίχρονο), ο Λεσόρτ κι ο Λεντέι έκαναν πάρτι.

Ο Μπέικον ξεκίνησε στην πεντάδα, αλλά δεν είχε… μαγικό ραβδάκι να μεταμορφώσει τους συμπαίκτες του, που δεν έμπαιναν καν στον κόπο να κάνουν φάουλ. Αποτέλεσμα όλων αυτών και με τον Γκουντάιτις να μοιάζει πολύ αργός για να ακολουθήσει τον ρυθμό του Λεσόρτ ήταν να προηγηθεί η Παρτιζάν με 16-31.

Το δεκάλεπτο θα τέλειωνε με 13-31, αν ο Καλαϊτζάκης δεν πετύχαινε καλάθι στην εκπνοή, με σουτ από τη γραμμή του φάουλ της «πράσινης» άμυνας. Σουτ προσευχή κι ακολούθησαν άλλα δύο τρίποντα στο ξεκίνημα του δευτέρου δεκαλέπτου. Ο Παναθηναϊκός έδειξε… σφυγμό, αλλά οι Σέρβοι είχαν ρυθμό κι έτσι έδωσαν απάντηση σε κάθε ζήτημα που τους έβαζαν οι αντίπαλοί τους.

Το 41-54 του ημιχρόνου, με τον Παπαγιάννη να μπαίνει στην εξίσωση, ήταν το… μικρότερο κακό, κυρίως αποτέλεσμα του πολύ κακού πρώτου δεκαλέπτου, που στοίχειωνε τους γηπεδούχους. Ο Παναθηναϊκός έπρεπε να αλλάξει πολλά και κυρίως να το πιστέψει.

Άλλο πρόσωπο ο Παναθηναϊκός

Στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου εμφανίστηκε ένας… άλλος Παναθηναϊκός. Με τον Καλαϊτζάκη να κάνει ένα «φάουλ μήνυμα» στον Πάντερ, ότι είναι αποφασισμένος να θυσιαστεί για να τον σταματήσει και στο… καπάκι ένα εντυπωσιακό κόψιμο και τον Μπέικον να είναι εκφραστής της επιθετικής έκρηξης, έτρεξε σερί 7-0 και μείωσε σε 48-54.

Οι Σέρβοι κράτησαν την ψυχραιμία τους, βρήκαν λύσεις, αλλά ο Παναθηναϊκός ανέβασε το επίπεδο πίεσης και μείωσε σε 55-58. Είχαμε άλλο παιχνίδι. Τρία φάουλ ο Καλαϊτζάκης, τρία φάουλ κι ο Μπέικον, αλλά έτσι όπως άφησαν οι παίκτες του Ράντονιτς να διαμορφωθούν τα δεδομένα, γαία πυρί μιχθήτω.

Η Παρτιζάν είχε χάσει το αβαντάζ, αλλά όχι και την αυτοκυριαρχία της. Ξαναπήγε τη διαφορά στο +8 (57-65), αλλά πάλι ο Παναθηναϊκός ήταν ανταγωνιστικός και πριν μπει στο τελευταίο λεπτό της τρίτης περιόδου μείωσε εκ νέου, αυτή τη φορά στους τέσσερις (63-67), για να κλείσει το δεκάλεπτο με το σκορ στο 64-68. με τον Λεντέι να αστοχεί σε δύο βολές. Πλέον η τελευταία πράξη του έργου ήταν ανοιχτή σε κάθε πρόβλεψη.

Μπορεί η Παρτιζάν να ξεκίνησε με καλάθι το τέταρτο δεκάλεπτο, όμως ένα έμμεσο τρίποντο του Ουόλτερς έφερε τους «πράσινους» στο σουτ (68-70). Ο Καλαϊτζάκης ήταν ο κρυφός άσος, εξαφάνισε τον Πάντερ, κάνοντάς του… κανονικό μπούλινγκ, τη στιγμή που Λεντέι και Ουόλτερς μονοπωλούσαν τις επιθέσεις. Ήταν δεδομένο ότι μικρές λεπτομέρειες θα έκριναν τον νικητή.

Έβαλαν φωτιά στο ματς οι διαιτητές

Το τέταρτο φάουλ του Ουόλτερς άλλαξε τα δεδομένα, ο Έξουμ έγινε παράγοντας του αγώνα, ο Πάντερ βρήκε ένα σουτ, ο Μπέικον κουράστηκε, ο Παναθηναϊκός έκανε αβίαστα όσο κι επιζήμια λάθη και στο 71-80 ο Ράντονιτς κάλεσε τάιμ άουτ, στην πιο κρίσιμη καμπή του αγώνα, 5.35” πριν το τέλος.

Ο Πάντερ έφτασε στους 25 πόντους κι η Παρτιζάν στο +10 (73-83), για να απαντήσει επίσης με τρίποντο ο Ουίλιαμς. Ο πρώην «ερυθρόλευκος» Αμερικανός είχε πάρει τα… πάνω του, ο Σέρβος κόουτς του Παναθηναϊκού δεν πήγε στη συνταγή Καλαϊτζάκη, έβαλε όμως τον Ουόλτερς, ο οποίος μείωσε σε 78-84, με τον Μπέικον να… χάνει κάρφωμα.

Υπήρξε καταφανέστατο φάουλ στον Αμερικανό, αντ’ αυτού δόθηκε τεχνική ποινή στον «πράσινο» πάγκο κι έτσι αντί να πάμε στους 4, η Παρτιζάν πήρε δώρο έναν πόντο και την κατοχή, που με τρίποντο ο Πάντερ μετέτρεψε σε τετράποντο και το σκορ έγινε 78-88. Εκεί (3.14” πριν το τέλος) «χάλασε» το παιχνίδι, έπεσαν αντικείμενα και στο παρκέ, και προς τον πάγκο των Σέρβων, διακόπηκε ο αγώνας, με την εξέδρα να «βράζει».

Το γήπεδο έμοιαζε με… παγοδρόμιο με όσα έπεσαν (γλίστρησαν ταυτόχρονα Λεντέι και Ουίλιαμς), ο άγραφος νόμος που θέλει τη διακοπή να ευνοεί την ομάδα που χάνει επιβεβαιώθηκε. Η Παρτιζάν δεν πέτυχε πόντο, ο Παναθηναϊκός έτρεξε σερί 6-0 (με 4/4 βολές κι ένα δίποντο), αλλά έμεναν μόλις 47.5” για το φινάλε (84-88).

Στα 18” ο Μπέικον έχασε την ευκαιρία να μετατρέψει το ματς σε ντέρμπι κι ο Καλαϊτζάκης έκανε φάουλ, με τον Έξουμ να πετυχαίνει 2/2 και να «γράφει» το 84-90. Ο Μπέικον κέρδισε φάουλ σε προσπάθεια για τρεις πόντους, μείωσε στους δύο (87-89) 7.4” πριν τη λήξη. Οι Σέρβοι έβαλαν την μπάλα στο παρκέ, ο Πονίτκα έκανε φάουλ στον Άτζουσιτς με 5.6” να απομένουν. Με 2/2 βολές έκοψε κάθε πιθανότητα να διεκδικήσει ο Παναθηναϊκός τη νίκη. Ο Πονίτκα απλά διαμόρφωσε το τελικό 89-91.

Στο τέλος της ημέρας ο Παναθηναϊκός έχει παράπονα από τη διαιτησία, αλλά πρέπει να δει και το τραγικό του ξεκίνημα, που διαμόρφωσε δεδομένα.

Τα δεκάλεπτα: 16-31, 41-54, 64-68, 89-91.

Δείτε εδώ το στατιστικό του αγώνα

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Λένα Καραλή
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Έδωσε λύση ο Αγγελόπουλος στην ΑΕΚ

Ο Μάκης Αγγελόπουλος ήταν ενήμερος για την κατάσταση των τελευταίων ημερών στην ΑΕΚ, με το…