Κεντρική Αρθρογράφοι Κογκαλίδης Ολυμπιακός: Το τέλος των μηδενιστών

Ολυμπιακός: Το τέλος των μηδενιστών

Ολυμπιακός, Σλούκας, Μπολομπόι, Βεζένκοφ, Παπανικολάου

Ο Ολυμπιακός είναι ομάδα και το μπάσκετ δύσκολο σπορ.

Λίγες ώρες μετά την ήττα από τη Μακάμπι έγραψα «Ολυμπιακός: Ιστορίες καθημερινής τρέλας», θέλοντας να τονίσω πως αυτή η ανθρωποφαγική τάση, που λαμβάνει επιδημική μορφή μέσω των social media, αναδεικνύει την άγνοια, ή αν προτιμάτε το πόσο δύσκολο σπορ είναι το μπάσκετ, ως προς την ανάγνωσή του.

Ήρθε το ματς με την Άλμπα, για να ανακαλύψουν οι «μηδενιστές» ότι υπάρχει παίκτης Μπολομπόι. Λες και τώρα περιμέναμε να το μάθουμε. Ο Ολυμπιακός πέρασε χωρίς απώλειες ένα δύσκολο ματς, έχοντας τέσσερις παίκτες σε σπουδαία βραδιά.

Οι μηδενιστές πήγαν… κουβά

Ο Σάσα Βεζένκοφ, ο μόνος που εδώ και καιρό έχει ασυλία από τους απανταχού μηδενιστές, ήταν και πάλι συγκλονιστικός. Σε 33.06’’ πέτυχε 24 πόντους, με 6/6 δίποντα, 2/7 τρίποντα, 6/6 βολές, 6 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 4 κλεψίματα, μόλις 1 λάθος και 34 στο σύστημα αξιολόγησης. Άλλο ένα βράδυ στη δουλειά, αλλά δεν ήταν μόνος.

Ο Κώστας Παπανικολάου σε 29.23’’ είχε 19 πόντους, με 5/8 δίποντα, 3/5 δίποντα, 9 ριμπάουντ, 3 ασίστ για 3 λάθη, 22 στο σύστημα αξιολόγησης και πάρα πολλά, που η στατιστική αδυνατεί να καταγράψει. Ξέρετε, αυτός που συχνά πυκνά λένε πως… χατιρικά παίζει, ότι είναι λίγο άμπαλος, ότι «καλό παιδί, αλλά από μπάσκετ…».

Αυτός, που αποτελεί βαρόμετρο για τον Ολυμπιακό, αλλά που δεν αντιλαμβάνονται όσοι νομίζουν ότι ξέρουν μπάσκετ, επειδή απλά μπορούν να κάνουν προσθαφαιρέσεις επιπέδου πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Ο Ολυμπιακός έχει τον ηγέτη του

Δεν πιστεύω να ξεχάσατε το «… δεν θα γίνει ποτέ Σπανούλης ο Σλούκας». Αλήθεια είναι αυτό, γιατί απλά είναι ο Σλούκας. Αυτός, που δεν παίζει άμυνα, που δεν έχει γόνατα και που «σημαδεύουν» όλοι οι αντίπαλοι. Σε 22.52’’ είχε 12 πόντους, 4 ριμπάουντ, 11 ασίστ κι 21 στο σύστημα αξιολόγησης. Η πληροφορία ότι ο Μπολομπόι τού έδωσε το μισό… νυχτοκάματο κρίνεται ως αναληθής.

Ψάχνετε ακόμα να βρείτε ποιος είναι ο ηγέτης της ομάδας; Και τον Βεζένκοφ να ρωτήσετε, θα σας πει ότι είναι ο Σλούκας. Ο Ολυμπιακός χτίστηκε συνειδητά γύρω από τον Σλούκα και τα αποτελέσματα τα βλέπετε…

Ο Μπολομπόι έκανε αυτό που ξέρει

Αν υπήρχε χθες παίκτης οικονομία, ήταν ο Τζόελ Μπολομπόι. Όταν τον απέκτησε ο Ολυμπιακός, ήθελε έναν κινητικό ψηλό να γεμίζει τα παπούτσια του Φαλ, κάτι που ποτέ δεν μπόρεσε να κάνει ο Χασάν Μάρτιν. Αμφότεροι έπαιξαν από 20 λεπτά ακριβώς κι ο Αμερικανός τέλειωσε το ματς με 12 πόντους (4/4 δίποντα, 1/1 τρίποντο, 1/3 βολές), τη στιγμή που ο Γάλλος είχε «λευκή νύχτα».

Δεν έκανε ματς καριέρας, αλλά ήταν αυτό ακριβώς που ζητά ο Μπαρτζώκας. Ένας παίκτης με ενέργεια, με επιθετικό ταλέντο, μεγάλο κορμί, που μπορεί να κάνει πράγματα.

Ευτυχώς, υπάρχουν κι άλλοι…

Μην ανησυχείτε. Ευτυχώς, ο Μπλακ δεν έπαιξε, ο ΜακΚίσικ έκανε ζημιά στον εαυτό του με την τεχνική ποινή, πάνω που έβρισκε ρυθμό (σε 17.14’’ πέτυχε 7 πόντους, πήρε 2 ριμπάουντ, έδωσε 2 ασίστ, έκανε 2 κλεψίματα για 1 λάθος), ο Πίτερς κι ο Κάνααν έπαιξαν από 6.54’’ μόλις. Δεν θα παίξουν ποτέ κι οι 12 εξαιρετικά, αλλά μην τους το πείτε και τους χαλάσετε το αφήγημα.

Οι «μηδενιστές», έχουν αντικείμενο συζήτησης και πεδίο δόξης λαμπρό, για αλλαγές «εδώ και τώρα». Περάσαμε το 1/3 της κανονικής περιόδου, ο Ολυμπιακός παραμένει στη δεύτερη θέση, μετρά 7-3 νίκες, αλλά ο… Μπάμπης ο τακούνας θέλει αλλαγές. Ε, μην του χαλάσουμε το χατίρι, κρίμα είναι.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε Κογκαλίδης

Δειτε επισης

Ρεάλ Μαδρίτης – Μπασκόνια 90-74 (vid)

Η Ρεάλ έκανε εύκολα το 1-0 Η Ρεάλ Μαδρίτης χωρίς να δυσκολευτεί διατήρησε το πλεονέκτημα έ…