Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Ολυμπιακός – Παρτιζάν 87-58 (vid)

Ολυμπιακός – Παρτιζάν 87-58 (vid)

Πίτερς, Ολυμπιακός - Παρτιζάν

Ο Ολυμπιακός επέστρεψε στα θετικά αποτελέσματα, με εμφατικό τρόπο.

Η Παρτιζάν αντιστάθηκε αλλά το ματς στο ΣΕΦ έμοιαζε με το παιχνίδι της… γάτας με το ποντίκι. Λίγοι παίκτες στη διάθεση του Ομπράντοβιτς, ο Ολυμπιακός πήγε (και καλά έκανε) το ματς σε γρήγορο τέμπο και στο τέταρτο δεκάλεπτο αποσυντόνισε πλήρως τη σερβική μηχανή. Το 87-58 δεν αντικατοπτρίζει την εικόνα των τριών πρώτων δεκαλέπτων, αλλά αποτελεί την επιβράβευση της υπομονής των «κόκκινων».

Ο Ολυμπιακός μπήκε στον αγώνα όπως έπρεπε. Με συγκλονιστική άμυνα, προηγήθηκε με 6-0. Η άμυνα ξεκινούσε από τον Κάνααν κι η αλληλοκάλυψη υποχρέωσε τους Σέρβους να μείνουν χωρίς πόντο για 2.45’’. Το τίμημα ήταν τα δύο φάουλ του Ουόκαπ.

Ο κόουτς Μπαρτζώκας ήθελε να εξαντλήσει τον Πάντερ πρώτα ο Ουόκαπ και μετά ο Παπανικολάου, ανέλαβαν τη φρούρησή του. Με τρίποντο του Κάνααν έγινε το 11-2. Η Παρτιζάν είχε πετύχει ένα καλάθι (Νάναλι) από επιθετικό ριμπάουντ, καθώς δεν βρήκε ελεύθερο σουτ. Ο Παπανικολάου με τρίποντο έκανε το 14-2, αλλά ο Πάντερ πέτυχε δύο καλάθια με τους «ερυθρόλευκους» κρεμασμένους πάνω του (14-7).

Κάνααν, Νάναλι και Σλούκας με τρίποντα ανέβασαν τον επιθετικό ρυθμό του αγώνα (22-12). Απίστευτος Πάντερ, με όλη την «ερυθρόλευκη» άμυνα προσαρμοσμένη πάνω του πέτυχε τους μισούς πόντους της Παρτιζάν (7 από τους 14), για να ολοκληρωθεί η πρώτη περίοδος με σκορ 22-14.

Σούπερ Πίτερς

Μπολομπόι και Πίτερς έπιασαν δουλειά και πήγαν τη διαφορά στο +11 (27-16). Ο ΜακΚίσικ έγινε ο τρίτος παίκτης, που κλήθηκε να περιορίσει τον Πάντερ, ενώ την ίδια στιγμή ο Νάναλι γίνονταν σημείο αναφοράς στη σέρβικη επίθεση. Ο Σλούκας είχε κέφια, ήταν πολύ επιθετικός στους ψηλούς, πήρε φάουλ από τον Λεντέι και στην επόμενη φάση γκολ + φάουλ από τον Λεσόρτ κι ο Ολυμπιακός έδειξε να ελέγχει πλήρως τον ρυθμό.

Με 5-0 σερί (ο Νάναλι, όλους τους πόντους) η Παρτιζάν μείωσε σε 30-23 κι ο Πάντερ έκλεισε κι άλλο την ψαλίδα. Η επίθεση παρουσίαζε δυσλειτουργική εικόνα κι ο Γιώργος Μπαρτζώκας κάλεσε τάιμ άουτ. Ο Ολυμπιακός έβγαλε αντίδραση, έγινε πιο σκληρός στην άμυνα και στην επίθεση «έτρεξε» σερί 4-0, με Πίτερς και Βεζένκοφ.

Ο Πίτερς ήταν για τα καλά στο πνεύμα του αγώνα και με τρίποντο (8 πόντοι, όπως κι ο Κάνααν) έστειλε τη διαφορά ξανά σε διψήφια τιμή (39-29). Από κοντά κι ο Σλούκας, νέο τρίποντο και 42-31. Σιγά που δεν θα έκανε τις… τρέλες του ο Ολυμπιακός.

Το κλείσιμο του ημιχρόνου, κι ενώ ο Μπαρτζώκας πήρε τάιμ άουτ για να σχεδιάσει την τελευταία επίθεση, ήταν καταστροφικό. Από το +11 (45-34) βρέθηκε στο +7 (45-38), καθώς ο Πίτερς έκανε λάθος επαναφορά κι ο Σλούκας έχασε στην επόμενη επίθεση των 8’’ την μπάλα, για να δεχθεί αρχικά ένα καλάθι και μετά πάσα ολόκληρου γηπέδου και δύο βολές ο Ολυμπιακός.

Ζήτω η τρέλα (Κάνααν και Λαρεντζάκης)

Με τρίποντο του Παπανικολάου (αθόρυβα καλός) ο Ολυμπιακός ξαναβρέθηκε με διψήφια διαφορά (48-38). Και πάλι, όμως, δεν… τέλειωνε τον αγώνα. Άτσαλες επιθέσεις, κακές αποστάσεις κι η Παρτιζάν έκοψε τη διαφορά στη μέση, με τρίποντο του Παπαπέτρου και καλάθι του Νάναλι στον αιφνιδιασμό (48-43). Το ματς άρχισε να θυμίζει… Βαλένθια κι ο Λεσόρτ ενεργοποίησε τον συναγερμό (48-45).

Γρήγορο 5-0 σερί κι η ισορροπία αποκαταστάθηκε. Αλλά η… τρέλα συνεχίζονταν. Ο Παπανικολάου (10 πόντοι) χρεώθηκε με φάουλ στον Πάντερ, το παράκανε με τη διαμαρτυρία, δέχθηκε τεχνική ποινή (4ο φάουλ) και μια λύση λιγότερη για τον κόουτς Μπαρτζώκα.

Κάπου εκεί ο Κάνααν άναψε το φυτίλι. Καλάθι, εξαιρετική άμυνα, τρίποντο ο Λαρεντζάκης (60-49) και το ΣΕΦ πήρε… φωτιά. Ο Παπαπέτρου (ασίστ στον Λεσόρτ) κι ο Πάντερ (γκολ + φάουλ) την έσβησαν αμέσως (60-54). Κι αίφνης… Λαρεντζάκης reload! Τρίποντο, καλάθι και φάουλ κι αίφνης όλα άλλαξαν (68-54 σκορ τρίτης περιόδου).

Ο Ολυμπιακός εξαφάνισε την Παρτιζάν

Ανάλογη διαφορά, στο ίδιο χρονικό σημείο ήταν και στο προηγούμενο «ερυθρόλευκο» ραντεβού (με Βαλένθια), αλλά αυτή τη φορά ο Ολυμπιακός ήταν διαφορετικός. Πιο σίγουρος, με τέσσερις διψήφιους παίκτες και τρεις στις παρυφές του 10. Ομαδική δουλειά.

Ο Λαρεντζάκης έχασε δύο βολές, παρότι ευστόχησε στην πρώτη (πάτησε γραμμή, το είδαμε κι αυτό), ο Λούντζης έκανε καλή δουλειά στην άμυνα, οι Σέρβοι έκαναν περισσότερα φάουλ απ’ όσα άντεχαν και για 2 λεπτά δεν είχαμε σκορ στην τέταρτη περίοδο, μέχρι να… οπλίσει ο Σλούκας (71-54).

Η «ερυθρόλευκη» άμυνα ήταν συγκλονιστική (2 πόντοι σε 5 λεπτά) κι ο Λαρεντζάκης έβλεπε το καλάθι σαν βαρέλι. Η διαφορά στο +20 κι ο Ολυμπιακός έφτασε στην 5η νίκη, πέντε λεπτά πριν λήξει το ματς. Το ΣΕΦ είχε… κατηφορίσει κι ο Ομπράντοβιτς δεν είχε λύσεις (έτσι κι αλλιώς μικρό το ρόστερ, πολλά τα προβλήματα). Πιο μεγάλο πρόβλημα ήταν το άγχος των γηπεδούχων και λιγότερο η αντίδραση των Σέρβων.

Το υπόλοιπο κομμάτι ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα, αλλά ο Ολυμπιακός υποχρέωσε την ομάδα του Ζοτς να πετύχει μόλις δύο πόντους σε 38.30” (85-56). Έτρεξε σερί 17-2! Με δίποντο του Πίτερς έγινε 19-2, πριν ο Παπαπέτρου διαμορφώσει το τελικό 87-58.

Τα δεκάλεπτα: 22-14, 45-38, 68-54, 87-58.

Δείτε εδώ το στατιστικό του αγώνα

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (29/3)

Τα «φώτα» στην Ιταλία και τον Παναθηναϊκό «Πλούσιο» είναι και το σημερινό τηλεοπτικό πρόγρ…