Κεντρική Basket League ΠΑΟΚ Ο Λυκογιάννης έφτασε τους 50 αγώνες με τον ΠΑΟΚ

Ο Λυκογιάννης έφτασε τους 50 αγώνες με τον ΠΑΟΚ

lykogiannis paok promitheas

Ο ΠΑΟΚ mateco επέστρεψε στις νίκες επικρατώντας του Προμηθέα σε ένα ματς που είχε ιδιαίτερη, στατιστική προέκταση για τον προπονητή του. Ο Άρης Λυκογιάννης μπήκε στη λίστα των προπονητών του Δικεφάλου που μέτρησαν 50 αγώνες στον πάγκο του στα χρόνια του επαγγελματικού Πρωταθλήματος. Αυτή η λίστα δεν είναι μεγάλη κάτι που κάνει πιο ξεχωριστό το επίτευγμα του.

Ο Λυκογιάννης έγινε ο 6ος στην ιστορία του ΠΑΟΚ στο επαγγελματικό Πρωτάθλημα (από το 1992-93) που έφτασε τους 50 αγώνες, μετά τους Σούλη Μαρκόπουλο, Μπάνε Πρέλεβιτς, Κώστα Φλεβαράκη, Ντούσαν Ίβκοβιτς και Ηλία Παπαθεοδώρου. Το κατάφερε μετρώντας 27 νίκες και 23 ήττες για να φτάσει το ποσοστό νικών του στο 54% που είναι το τέταρτο υψηλότερο μεταξύ των προπονητών που είχαν 50+ παιχνίδια…

Ντούσαν Ίβκοβιτς 83,33%
Ηλίας Παπαθεοδώρου 59,67%
Σούλης Μαρκόπουλος 56,5%
Ηλίας Λυκογιάννης 54%
Μπάνε Πρέλεβιτς 50%
Κώστας Φλεβαράκης 50%

Στο μεταξύ ο Άρης Λυκογιάννης με τη νίκη επί του Προμηθέα, έφτασε τις 111 συνολικά στην καριέρα του στην κατηγορία και «έπιασε» στην 25η θέση της σχετικής λίστας, από καταβολής Α’ Εθνικής (από το 1963-64), τον αείμνηστο Μάκη Δενδρινό. Το έκανε πάντως έχοντας 60 αγώνες περισσότερους από τον «Βούδα», 257 έναντι 197.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Χαρόγιαννης
Περισσότερα σε ΠΑΟΚ

Δειτε επισης

Νεραντζάκης: «Η εικόνα μας δεν είναι αυτή που πρέπε»

Στην κακή εικόνα της ομάδας του αναφέρθηκε ο Στάθης Νεραντζάκης. Μετά την εκτός έδρας ήττα…