Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Μπερτομέου: «Αμήχανο αυτό που έγινε στα παράθυρα»

Μπερτομέου: «Αμήχανο αυτό που έγινε στα παράθυρα»

Μπερτομέου

Θέση για το θέμα ανάμεσα σε ΦΙΜΠΑ και Ευρωλίγκα, πήρε ο Μπερτομέου.

Ο ΤΖόρντι Μπερτομέου κατά τις ημέρες (και ήταν πολλές) της παντοδυναμίας του στην Ευρωλίγκα είχε ξεκάθαρη θέση απέναντι στη ΦΙΜΠΑ. Ήταν κόντρα και ο τρόπος που διοικούσε ήταν σαφής, είχε συμβουλεύσει μάλιστα τις ομάδες να μην δίνουν παίκτες στις Εθνικές, όπως κάνει και το ΝΒΑ απέναντι στην Παγκόσμια Ομοσπονδία.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στον Ισπανό δημοσιογράφο, Σέρχιο Βέγας, μίλησε για όσα προηγήθηκαν των παραθύρων του Νοεμβρίου και είπε πως προκλήθηκε αμηχανία.

Οι δηλώσεις του Μπερτομέου:
«Τα παράθυρα ήταν κάτι που συζητήσαμε. Μιλήσαμε και έπεισα τις ομάδες ότι η θέση της EuroLeague δεν θα μπορούσε να είναι διαφορετική από του NBA, ότι οι ομάδες μας δεν είναι δεύτερης κατηγορίας, ότι οι ιδιοκτήτες πρέπει να λαμβάνουν τον ίδιο σεβασμό όπως αυτοί του NBA, ότι οι παίκτες μας δεν είναι δεύτερης κατηγορίας.
Όταν το αποφασίσαμε αυτό, το υποστηρίξαμε και κανείς δεν οπισθοχώρησε.

Ουδείς ρώτησε κάτι, καμία αλλαγή παιχνιδιού δεν έγινε. Όλα αυτά που ζήσαμε την προηγούμενη εβδομάδα δεν συνέβησαν ποτέ από το 2017. Ας πούμε ότι υπάρχουν διαφορετικοί τρόποι ηγεσίας», είπε ο Ισπανός πρώην CEO της Ευρωλίγκας.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Κωνσταντίνος Καραφώτης
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Παπαπέτρου: «Η σειρά ξεκινάει τώρα»

Νίκη στο Βελιγράδι, ήταν το σύνθημα από τον Ιωάννη Παπαπέτρου. Ο Παναθηναϊκός πήρε τη νίκη…