Κεντρική Διεθνή Basketball Champions League Μάλαγα – ΠΑΟΚ 77-63 (vid)

Μάλαγα – ΠΑΟΚ 77-63 (vid)

Η Μάλαγα νίκησε τον ΠΑΟΚ

Η ήττα από τη Μάλαγα ήταν το λιγότερο κακό για τον ΠΑΟΚ.

Αν υπάρχει ένα στοιχείο, που θα μείνει από την αναμέτρηση της Μάλαγα με τον ΠΑΟΚ δεν είναι το 77-63, αλλά ο σοκαριστικός τραυματισμός του Ντάρκο Κέλι. Κι είναι βέβαιο ότι όλοι θα προτιμούσαν να έχανε με… 100 πόντους διαφορά ο «δικέφαλος», παρά να βιώσουν αυτή τη φρίκη. Το ότι οι παίκτες του Άρη Λυκογιάννη κατόρθωσαν να μείνουν συγκεντρωμένοι και να κυνηγήσουν ως το τέλος τη νίκη, είναι αξιοσημείωτο.

Η Μάλαγα είχε το πάνω χέρι στις τρεις πρώτες περιόδους, δίχως ποτέ να αποκτήσει διαφορά ασφαλείας. Ο ΠΑΟΚ ήταν διαρκώς μέσα στο ματς, αλλά δεν κατόρθωνε να περάσει μπροστά, να πάρει ένα μικρό (αλλά σημαντικό) ψυχολογικό αβαντάζ. Η κυριαρχία των Ισπανών στα ριμπάουντ, ήταν παράγοντας του αγώνα και μέχρι το τέλος πήρε χαοτικές διαστάσεις.

Παράσταση για έναν ρόλο

Ο Μπριθουέλα ήταν αιχμή του δόρατος, χωρίς να υπάρχει τρόπος να τον σταματήσει κάποιος. Στα 33 λεπτά είχε πετύχει 22 πόντους (με 8/11 σουτ και 4/4 βολές), όντας ο μοναδικός διψήφιος για τη Μάλαγα. Κάπου εκεί έδειξε να… χάνει τον ρυθμό του, κάνοντας βήματα και στη συνέχεια να αστοχεί δραματικά σε τρίποντο. Ο Ναβάρο τον απέσυρε για να πάρει ανάσες.

Το 59-56, όμως, δεν άλλαζε, καθώς επιθετικά ο ΠΑΟΚ δεν είχε ειρμό, δεν είχε «καθαρές» αποφάσεις κι ιδέες. Ο Φράνκε ήταν ό,τι καλύτερο είχε στην επίθεση, Ράιλι και Πόλεϊ λειτούργησαν υποστηρικτικά, αλλά οι όποιες προσπάθειες για να αποφύγει ο «δικέφαλος» τη δεύτερη ήττα του στο BCL ήταν… άτσαλες.

Ακόμα και χωρίς τον ηγέτη της η Μάλαγα έβρισκε δρόμους προς το ελληνικό καλάθι, τη στιγμή που αμυντικά έμοιαζε ανίκητη. Ο ΠΑΟΚ πέτυχε δύο πόντους στα πρώτα 5 λεπτά (63-56), στην τελευταία και καθοριστική για την εξέλιξη της αναμέτρησης περίοδο.

Έμεινε από δυνάμεις

Το τρίποντο του Χαντς, έδωσε ελπίδες για αντεπίθεση, αλλά ο ΠΑΟΚ έμεινε από δυνάμεις. Η άμυνα της Μάλαγα απλώθηκε σ’ όλο το γήπεδο, οι γηπεδούχοι έπαιζαν άνετα και χωρίς τον Μπριθουέλα κι η διαφορά μεγάλωνε. Ο Πέρι μπήκε στην εξίσωση, το σκορ έγινε 68-59, ενώ έμεναν 2.34’’ για τη λήξη και πλέον ο ΠΑΟΚ έπρεπε να κοιτάξει και τη διαφορά. Δεν κατάφερε τίποτα από τα δύο.

Η Μάλαγα είχε και φάουλ να δώσει, οπότε (με τον Πέρι να δίνει τον ρυθμό) συνέχισε την πιεστική άμυνα, «πνίγοντας» τους παίκτες του Λυκογιάννη. Η επάνοδος του Μπριθουέλα έφερε το σκορ σε διψήφια διαφορά (71-61) ένα λεπτό πριν το τέλος, για να ολοκληρωθεί ο αγώνα με το σκορ στο 77-63.

Τα δεκάλεπτα: 19-16, 36-32, 57-54, 77-63.

Δείτε εδώ το στατιστικό του αγώνα

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Λένα Καραλή
Περισσότερα σε Basketball Champions League

Δειτε επισης

Βιλερμπάν – Μονακό 77-87 (vid)

Τα… χρειάστηκε, αλλά κέρδισε η Μονακό Η Μονακό ζορίστηκε απέναντι στη Βιλερμπάν, αλλ…